⬅ חזרה לאינדקס

פסיכומטרי נמוך מדי -לא יודע מה לעשות , אשמח להצעתכם

🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 14:47
קיבלתי היום את ציון הפסיכומטרי של המועד האחרון ולצערי לא הצלחתי לקבל ציון שמספיק קבלה ללימוד מדעי המחשב בשום אוניברסיטה.

היה חשוב לי מאוד ללמוד באוניברסיטה ולא במכללה מכיוון ששמעתי רבות על החסרונות שיש לבוגרי מכללה בשוק העבודה כגון סינון של מקומות עבודה רבים וקבלה לעבודות שחורות כמו QA או helpdesk.

רציתי להתחיל ללמוד כבר באוקטובר הקרוב ואני לא יודע מה לעשות. חשבתי אולי ללמוד בפתוחה כי אין לי בעיה עם לימוד עצמאי אבל ללמוד עכשיו 3-4 שנים עם עצמי נשמע לי מדכא. חשבתי גם על אפיק מעבר אבל ראיתי שהממוצע שנצרך הוא משהו כמו 85 וזה יותר מדי סיכון.

השאלה שלי היא האם לדעתכם שווה לחכות שנה ולנסות לשפר פסיכו (או להוציא 90 במתמטיקה 5 יחידות) ולנסות להתקבל לאונברסיטה (לפחות בר אילן)

או ללכת כבר השנה למכללה /או לפתוחה ולנסות את מזלי עם האפיק.או אם יש לכם הצעה אחרת אשמח לשמוע.

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 14:54
מה לגבי אריאל? בנוסף לא הייתי ממהר לפסול את הפתוחה.

לדעתי כדי להתחיל ללמוד כמה שיותר מוקדם, חבל לבזבז שנה. אני לא חושב שתוכל לעבור בעזרת האפיק.

תשקיע בלימודים, מקסימום תתחיל ב:

תפגין ידע וכישורים ותעבור לתפקידים טובים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 15:19
מה עם להתחיל שנה בפתוחה, ואז לנסות לעבור?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 17:20
אריאל הבנתי שנחשבת כמכללה מבחינת מעסיקים(ורמה)

וגם אם אהיה ממש טוב בעבודות הפשוטות יותר, מי ישים לב לזה? סביר להניח שעבודות רציניות יותר שארצה להתקבל אליהם ייראו איפה עבדתי ולא יתרשמו לטובה, לא כך?

אפיק? צריך ממוצע גבוהה מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 17:36
זה מאוד תלוי מי אתה.

אם אתה אחד שיודע לעבוד קשה ולרוץ למרחקים ונראה לך שתוכל להפציץ בציונים במכללה טובה, אז לך על זה.

רק חשוב שתיקח בחשבון שהמבחנים בתואר יותר קשים מבגרות 5 יחידות במתמטיקה.

לכן אם אתה יחסית קרוב בפסיכומטרי למה שצריך, אולי שווה לנסות לעשות עוד מועד ולהתחיל במקרה הכי גרוע סמסטר ב' בשנה הבאה באוניברסיטה.

אלא אם אתה בוגר יחידה טכנולוגית או מתכנת על, אז ההבדל בין אוניברסיטה מובילה למכללה בשוק העבודה הוא משמעותי מאוד. שווה להשקיע עוד כדי להתקבל.

בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 17:40
הצעה לרעיון (אני לפחות עשיתי כך וזה התאים לי)

*זה היה בטכניון, לא יודע לגבי אוניברסיטאות אחרות, מניח שדומה - תבדוק כמובן

תתחיל ללמוד במקום שאתה הכי רוצה נגיד אוניברסיטת X

(אני כמובן משוחד וחושב שזה הטכניון ולי היתה חוויה מעולה שם, אבל זה אינדבדואלי)

שיקול חשוב לדעתי זה עלות ההוצאות מחיה תו"כ, מרחק מהמקום מגורים ויכולת לעבוד תו"כ

אל תרשם למדעי המחשב, תרשם לפקולטה הכי קרובה שכן תוכל להתקבל (נגיד הנדסת אלקטרוניקה, הנדסת מכונות, ביו רפואה וכו)

לרוב בשנה הראשונה המערכת לימודי די זהה בכולם

אחרי שתסיים שנה ראשונה ויהיה לך ציונים סבירים (סביב ה80)

אתה יכול בגדול לעבור לכל פקולטה מבלי כל דרישה לבגרות/ פסיכומטרי / סכם

בטכניון ספציפית אתה יכול גם לקחת את הקורסים והמערכת המדויקת של מדעי המחשב

מעבר לזה יש הרבה מקומות שמאפשרי מסלולי "על תנאי" אתה נרשם לפקולטה שאתה רוצה ואתה שנה ראשונה על תנאי

אם סיימת שנה ראשונה ב75 התקבלת, אם לא אז אתה בחוץ (לא באמת בחוץ, כנראה יציאו לך לשפר ציונים או לעבור פקולטה)

כמובן שזה לא מתאים לכולם באופי כי אתה לא "ביחד עם הכיתה" מההתחלה וזה קצת כאב ראש אבל זה חוסך לך הרבה זמן ובסוף סיימת במקום הכי טוב ללימודים בשבילך

במקרה הכי גרוע כנראה לשנמך כלומר אחרי שנה עם ציון 60 באוניברסיטה להתקבל למכללה לא יהיה לך שום בעיה, ויכירו לך בכל הקורסים שעברת וימחקו גם את הציון , אז לא בזבזת זמן ואפילו חסכת קצת בשכר לימוד
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 17:55
הייתי אומרת לך להתחיל בפתוחה ולקחת הנחייה מוגברת באחד ממרכזי הלימוד שלהם. ככה אתה לומד עם עוד סטודנטים.

אומנם לא קבוצה קבועה שעושה איתך את כל התואר אבל אתה תיפגש שוב עם אותם אנשים בקורסים השונים, וגם תכיר המון חדשים.

אבל.. במציאות הנוכחית לדעתי שנה הבאה יפתחו רק קורסים ללמידה מרחוק. קח בחשבון שזה נכון לכל אוניברסיטה. אי אפשר לדעת איך תראה שנת הלימודים הקרובה.

בהצלחה!

(עושה תואר לא במדמח בפתוחה. מקווה לשקם את המשמעת העצמית שהתרופפה בקורונה ולסיים בסמסטר הבא).
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 18:05
לא הייתי פוסל את אריאל על הסף. הם הפכו לאוניברסיטה די רצינית בשנים האחרונות.

למדתי שם ביולוגיה מולקולרית והייתי צריך לעבוד קשה על התואר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 18:10
גם לי נשמע שהנחיה מוגברת באוניברסיטה הפתוחה זה פתרון לא רע.

כמו כן, בלימודים במכללה תוכל גם להגיע למשרות פיתוח ולא רק ל QA, אך סביר שיהיה לך משמעותית קשה יותר להתקבל לחברות שבטופ מבחינת שכר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 18:19
אם הקורונה תימשך, אין באמת הבדל. אומר את זה כסטודנט בעברית (בזום).

אני אומר תנסה, מקסימום - תופתע שתצליח.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 21:27
הפסיכומטרי הוא מנבא טוב להצלחה בלימודים. עדיף ללמוד במקום שתנאי הקבלה שלו מתאימים ליכולותיך. לא יעזור לך ללמוד באוניברסיטה אם תוציא ציונים נמוכים.
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 21:28
שטויות במיץ, את מי הציון מעניין בכלל חוץ מאת האמא הפולניה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 22:47
יש מקומות שמסננים סטודנטים לפי גיליון ציונים וממוצע, בדר"כ החברות הגדולות יותר.

לא כ"כ מסכים, אבל כמובן זה מאוד תלוי איזו מכללה מדובר. לימודים בפתוחה מאוד קשים, גם הרמה וגם החוסר באנשים שעושים איתך מסלול קבוע. לאפיק מעבר צריך ממוצע 87 (לת"א) אבל שים לב שבאפיק מעבר אתה עובר בלי הציונים שלך - אתה מתקבל על סמך זה שכל הציונים שלך הם עובר. כלומר, אחרי שנה וחצי בתואר(והרמתי ציפיות, כי לרוב זה לוקח יותר משנה וחצי) אתה עובר לת"א אבל בלי ממוצע(אותו תהליך קורה בין מעבר בין מוסדות, פשוט רושמים לך "עובר").

יש הרבה סטודנטים ובוגרי מכללות שמוזמנים לראיונות בכל החברות במשק. ולא לQA ותמיכה. חברות קטנוניות שיפסלו אותך על זה - כנראה שגם לא היית רוצה לעבוד שם מלכתחילה. זה גם הרבה תלוי בך, כי אם מכללה אז תפציץ בציונים ותעשה עוד פעילויות מעבר, ככה תבלוט יותר.

אם הבעיה היא גם מתמטיקה, אז ישנן מכינות מתמטיקה שיכולים לקבל אותך על סמך מעבר שלהן(אם בכל שאר הפרמטרים אתה עובר). תנסה אפילו לדבר עם מדורי הרישום טלפונית ולא רק להסתפק במה שיש באתר, אולי יוכלו להתגמש במיוחד בגלל המצב המיוחד. אין מה להפסיד וגם יש להם הרבה ידע וניסיון במקרים כאלה.

אז רק אאמל"ק למקרה שאין לך כח לקרוא: מכללה זה לא גזר דין מוות, אתה יכול להגיע לחברות טובות ובשכר מצויין גם עם מכללה. זה יותר תלוי בך. אבל תנסה לבדוק ברישומים.

ד"א יש מסלול שנקרא "הישגים להייטק", נותן לך את האופציה להיות במכינה בבר אילן, טכניון או בן גוריון ואחרי שנה מכינה להיכנס לתואר(במידה ואתה עובר את המכינה). כמובן שהכל מממומן על ידי העמותה הזו(כולל לפטופ אם אני לא טועה גם הוצאות מחייה). מאמין ששווה לבדוק את הכיוון הזה, אולי ההרשמה עוד לא הסתיימה לשנה הקרובה ותוכל להיכנס.

ככה גם תלמד באוניברסיטה נחשבת, וגם אותה שנה ש"תבזבז" תהיה שנה שתכניס אותך טוב יותר ללימודים, תכיר חברים ללימודים ומה זה ללמוד. וגם משלמים לך על זה, שזה גם בונוס נחמד :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/06/2020 22:52
1.תתחיל באחת המכללות

2.תפרוס ל4 שנים מראש

3.תתחיל לעבור בסוף שנה שניה

4.אחרי העבודה הראשונה לא יהיה אכפת לרוב אנשים איפה למדת
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2020 11:52
ממש לא!!!

בתור אחד שקיבל 550 בפסיכומטרי וסיים תואר בהצטיינות בטכניון

בנוסף בשיחת פתיחה בפקולטה הדיקן אחרי שחילקו מלגות הצטינות לכל מי שקיבל מעל 780 בפסיכומטרי

הראה לנו סקר שבוצע וניסה לקשר בין הציון פסיכומטרי של סטודנט שהתקבל והציון סיום תואר שלו

והראו שאין שום קורלציה

פסיכומטרי זה פשוט עוד כלי סינון שמשתמשים בו באוניברסיטאות כי יש יותר ביקוש יותר מהמקומות לצערנו

אם אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה - תתקבל

קשה יותר ממכללה יכול להיות שזה יהיה

אם זה יהיה קשה מידי לך - זה רק אתה יכול לדעת (בדרכ הבגרויות הרבה יותר משקפות יכולות לימוד מאשר פסיכומטרי)
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2020 11:57
מעניין את המעסיקים רק במשרה הראשונה אחרי התואר. איך עוד תדע לסנן מועמדים בוגרים ללא ניסיון?

אבל מסכים שאם יש לך מעל 80, כנראה שזה לא מאוד משנה וראיון תקבל כמעט לכל משרה.

אחרי זה רק הניסיון והיכולת בראיונות מדברים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2020 12:05
הצהרות גרועות מאוד.

בכל החברות הגדולות שעבדתי בהן ואני מכיר מחברים ובני משפחה באופן אישי, לא ישקלו מישהו ממכללה גם אם הוא מצטיין נשיא. לא יעבור את הסינון של הHR אפילו.

עדיף 75 מהטכניון מאשר 95 מהמכללה למנהל בוודאות אני חותם על זה.

ברור שיש סיפורים של בוגרי יחידות טכנולוגיות שעשו תואר בפתוחה או באיזו מכללה ועדיין עובדים במקומות נחשבים.

לכן אני מסייג, אם הוא בוגר יחדיה טכנולוגית או מתכנת על חלל, זה לא יהיה מאוד משנה.

אפילו שאני מרגיש צורף לספר סיפור שאני מכיר באופן אישי של בחור יוצא 8200, המתכנת הכי טוב שפגשתי בחיי וכנראה אחד הטובים שיש בארץ, ללא תואר, שהגיש לאחת מחברות הגאמפ"א, המליצו עליו עובדים, והHR לא העביר אותו כי לא היה לו תואר. לא עזר כמה שאמרו שהוא המתכנת הכי טוב שהן יפגשו בחיים שלהם. מדיניות החברה.

לכן אני חושב שלבחור כדאי להתאמץ קצת יותר אם זה אפשרי בשבילו.

אם זה יהיה סיוט ומעבר ליכולותיו והוא יבזבז המון שנים רק כדי להתקבל אז שיילך על מכללה ויעשה שם את המקסימום.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2020 14:10
ממש לא נכון, מכיר אישית אנשים שלומדים במכללה שהתקבלו לגוגל ומיקרוסופט. מאמין שהן חברות די נחשבות. אולי 75 מהטכניון טוב יותר מ95 במכללה למנהל, אפשר גם להשוות את זה ל80 ב5 יחידות ו100 ב4 - שניהם שווים 400 בחישוב הממוצע אבל זה שעשית 5 כנראה יקרוץ יותר. גם במכללות יש היררכיה ויש מכללות שנחשבות יותר ונחשבות פחות, בדיוק כמו אוניברסיטאות.

לעומת זאת, אפל לדוגמה כנראה לא יקבלו מישהו ללא תואר. לפי מה שהבנתי הם אפילו מקבלים רק מ4 המובילות, אבל יש מצב שמדובר רק במשרות סטודנט.

אז אם הוא כ"כ רוצה להתקבל לאפל, חד משמעית ממליץ על תואר באוניברסיטה מובילה. בשאר גאמפ"א לא מכיר בעיה.

בלי קשר, צריך לעשות את המקסימום גם באוניברסיטה - אבל מצטייני נשיא ממכללות כן מתקבלים לחברות גדולות מאוד בתחום, וגם כאלה שהם לא מצטייני נשיא.

עריכה: מסכים אבל עם המשפט הראשון - אין כ"כ קשר בין הפסיכומטרי לאיך שיהיה לך בתואר כי אלו שני דרכי למידה שונים ומטרות שונות, אבל בין 63 באת"א לבין 97 באקדמית ת"א - זה שהיית באת"א לא כזה משמעותי פה אם עברת בקושי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2020 18:53
הסיפורים על החברות שמקבלות רק מה4 המובילות הם צ'יזבטים , לא עומדים במבחן הלינקדין.

כולם יכולים לראות שבאפל,גוגל,אמאזון,פייסבוק עובדים גם בוגרים מאפקה,HIT ואריאל
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2020 19:40
אז אתם אומרים שזה רלוונטי רק לעבודה הראשונה וכשארצה להתקדם בעתיד מעסיקים יסתכלו עליה ולא על איפה למדתי -

אבל איך זה עוזר לי עם אני לא מצליח להשיג עבודה ראשונה מכובדת? ז"א אחרי כמה שנים של צבירת ניסיון בעבודה הראשונה המעסיקים הבאים ייראו איפה עבדתי ולא יתרשמו.(כמו שבעבודה ראשונה המעסיקים ייראו איפה למדתי ולא יתרשמו). נראה שצריך מזל או מכרים בשביל לצאת מהלולאה הזאת.

אני כמובן רושם זאת בתור שאלה , לא מבין יותר מדיי באיך העבודות מתנהלות מבחינת מעברים וקידומים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2020 20:13
קודם כל, מזל ומכרים לא יכול להזיק אף פעם, בלי אף אחד מהם קשה יותר להתקדם.

נכון שהעבודה הראשונה תיהיה לא נוצצת, אולי גם לא השניה, אבל יש לך כמה יתרונות.

- יש לך עוד שנתיים לעבוד כסטודנט, רוב הסטודנטים שלומדים מדעי המחשב מתחילים לחפש עבודה בסוף שנה שניה, מוצאים בתחילת שנה שלישית מה שגורר :

1. מעסיקים לא ירצו להעסיק אותך כי אתה תכף תסיים לימודים ותרצה יותר כסף.

2. עובדים בעבודת סטודנט גם אחרי סיום הלימודים.

אתה לעומת זאת, יכול לעבוד בשנה השלישית , לצבור קצת ניסיון, לקראת סוף השנה האחרונה להתקדם ואפילו הממוצע שלך יכול לגדול כי התואר פחות עמוס.

יוצא שאתה מסיים לימודים עם ניסיון בעבודה וחצי בעוד סטודנטים אחרים עוד לא השלימו חצי שנה בעבודה הראשונה שלהם.

-אתה יכול לעבוד יותר זמן, התואר שלך פחות עמוס ולכן לעבוד 3-4 פעמים בשבוע לא בטוח יפגע בציונים שלך בעוד מי שעובד 3-4 בשבוע בתואר הרגיל מגדיל את הסיכוי להפגש שוב עם המרצה בסמסטר הבא.

האתגר הוא לקבל ראיון עבודה.

אם בעבודה עצמה ובלימודים אתה מרחיב ולומד מעבר, מתנסה בעוד דברים ומצליח לעבוד על פרויקטים קטנים שלך ומשתתף בפרויקטים בקוד פתוח, יהיה לך הרבה על מה לברבר בראיון וזה מה שחשוב אחרי העבודה הראשונה.

מה שכן, לבוגרי אוניברסיטה יש פרויקט גמר , לפעמים הוא לא יותר מעניין ממטלה של שנה ב' ולפעמים הוא מרשים מאוד, אבל יש לך מספיק זמן כדי להרים משהו מעניין גם כן.
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2020 20:20
חשבת על בוטקאמפ?
🕒 פורסם בתאריך: 30/06/2020 23:06
אני סטודנט במכללה ציבורית וכיום עובד במשרת פיתוח בתאגיד גדול, ואני לא היחיד. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2020 09:37
זה לא צ'יזבט בוודאות.

מקבלים רק מצטייני נשיא ודומיו של מכללות או כאלו עם המון שנות ניסיון שמישהו בד"כ משך.

כל שאר ה90 אחוז לא יגיעו בחיים לגאמפא ואפילו לא לדרג ב' של התאגידים. צר לי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/07/2020 11:50
כעבודה ראשונה? אם לא כמה שנות ניסיון צברת?

אתה מדבר על עבודה ראשונה או באופן כללי? אחרי 2-3 של ניסיון יסתכלו על איפה למדתי?
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2020 07:51
כמשרת סטודנט.

תראה, לא אכחיש, מצד אחד יש חבר'ה מאוד טובים איתי שאם ירצו יגיעו לאיזו חברה שהם רוצים, ולעומתם יש גם קבוצה לא מבוטלת של אנשים שרצו סך הכל לרכוש מקצוע טוב ולהרבה מהם אין את השאיפה להגיע לתאגיד גדול או להרוויח 30 אלף שקל, סך הכל רוצים משרת צווארון לבן עם משכורת שלא היו מקבלים במקצוע אחר -לגיטימי.

אני לא חושב שעצם הלמידה במכללה כזו או אחרת זה מה שיגביל בן אדם מלהגיע לחברות הגדולות, אלא רק הרצון וההשקעה, ולפי מה שאני רואה הרבה חבר'ה במכללות פשוט לא שואפים לזה, ואלה שכן שואפים לזה - מגיעים בסוף.

יש גם פיל בחדר שלא מדברים עליו כאן בפורום ממה שיצא לי לראות - לא כולם מסוגלים לסיים תואר במדעי המחשב באוניברסיטה, יש אחוזי נשירה גבוהים וגם אנשים מאוד מוכשרים לפעמים פורשים לתארים קלים יותר, אתה צריך לחשוב על עצמך ועל המסוגלות שלך לסיים בהצלחה באוניברסיטה.

אני אישית לא ממש ניסיתי להתקבל לאוניברסיטה, ראיתי את מקצה השיפורים שיש לי לעשות בבגרות ובפסיכומטרי והחלטתי שאני לא מעוניין, לכן למדתי במכללה, האם זה הופך אותי למהנדס פחות טוב? לא חושב
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2020 08:09
כמה נקודות:

1. אפיק מעבר לא ככ ישים לדעתי. אחרי שנה שאתה כבר יודע איך המוסד מתנהל ורכשת חברים יהיה קשה מאוד לעזוב.

2. אני סטודנט במכללה עובד כמפתח בחברה גדולה מאוד, התראיינתי לתפקידים פיתוח בחברות ענק כדוגמת מיקרוסופט וסיילזפורס, ויש לי חברים לספסל הלימודים שעובדים בכל החברות האלו.

גם הם (חלקם) וגם אני ללא ניסיון קודם, ומרוויחים מעל הממוצע.

הסיבה שאני מציין את זה זה כי זה סותר חלק מהתגובות פה, ואני ממש לא מקרה מיוחד.

כנראה שבמכללה תצטרך להתאמץ יותר ולעמוד במחויבויות התואר לא יספיק, אך ללמוד עוד שפת תכנות לבד או לבנות עוד פרויקט קטן זה ממש לא נורא.

לדעתי, תתמחר כל אחת מהאפשרויות ותבחן עלות מול תועלת. לדחות את החיים בשנה נראה לי מחיר יקר מדי רק בשביל ללמוד בטכניון
🕒 פורסם בתאריך: 02/07/2020 08:40
זה אנקדוטלי, זה מוכיח שזה אפשרי, לא שזה שכיח.

לא מכיר אותך ואין לי מושג מה זה אומר עליך אישית.

בממוצע, זה אומר המון.

כשמישהו בוגר אוניברסיטה זה אומר שהוא:

א. בעל נתונים אישיים גבוהים: פסיכומטרי ובגרויות - מעיד על שכל ועל נכונות לעבוד קשה.

ב. צלח את התואר המאוד מאתגר בהצלחה =>מוכשר, אוטודידקט וחרוץ.

השוק בהחלט מתמחר את הסמנים האלה, לא רק במשרה ראשונה.

יש גם דרכים נוספות, אני מכיר מישהו שעבד בסטארטאפ שנרכש ע"י גאמפא ונכנס ככה, ייתכן גם שחלק מבוגרי המכללות הם בוגרי 8200 ואז יש להם "סמן איכות" שלא קשור למוסד הלימודים...
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2020 10:46
מסכים לגמרי, אך יחד עם זאת אני חושב שאת אותו כישרון, עבודה קשה ואוטודידקטיות אפשר להציג באמצעות פרוייקטים אישיים,

במקום שנה - שנתיים לשפר בגרויות ופסיכומטרי ניתן להשקיע בליצור תיק עבודות מרשים, בלהשתפר מקצועית, ליצור קשרים - יש הרבה

דרכים להוכיח ידע והשקעה.

עכשיו, אמרת אנקדוטלי - בסדר גמור, הרי אנחנו לא יודעים למה זה לא שכיח (לפי מה שאתה אומר), האם זה בוגרי מכללה שפשוט לא רצו

להגיע לחברות הגדולות (דורש השקעה והכנה מרובה) או אולי שהם ניסו ככל יכולתם ולא הצליחו?

אני טוען שראשון הוא הנכון, אך אין לי, ולא לך דרך לתקף את זה.

ושוב, לא נגעת בנקודה קריטית - לא כולם מסוגלים לסיים תואר במדעי המחשב בהצלחה באוניברסיטה
🕒 פורסם בתאריך: 03/07/2020 18:04
ישנו מסלול נוסף שכדאי לשקול - מכינה קדם אקדמית באוניברסיטה, ציון המכינה מקבל שקלול גדול יותר מהבגרות אל מול הפסיכומטרי.

החסרון הברור של מכינה הוא שהיא תיקח לך שנה ותעלה לך לא מעט כסף.

עם זאת, היתרונות רבים -

הזדמנות ללמוד נושאים מדעיים ברמה גבוהה מ5 יחל, התנסות בחוויה סטודנטיאלית, אפשרות לעשות פסיכומטרי נוסף במידת הצורך.

מכינה טובה עשויה לאפשר כניסה חלקה לשנה א', חשוב מאוד בהנדסות למיניהן ומדעי המחשב, הסמסטר הראשון אינטנסיבי ועמוס, אם אתה מגיע עם הכנה טובה כסטודנט, יהיה לך קל יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2020 18:53
בשביל הטכניון הוא יצטרך לדחות ביותר משנה אם הוא מתקבל רק למכללות, כאחד שמתקבל לעברית ובן גוריון אני גם צריל לדחות בשנה בשביל להתקבל לשם, הדרישות גבוהות מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 04/07/2020 19:07
מה לגבי הרשמה לתואר במתמטיקה, עם מגמה במדעי המחשב? רף הקבלה הרבה יותר נמוך, ותוכל ללכת באופן חופשי לכל הקורסים במדמ"ח שהמוסד שתלמד בו מציע (על חלק תוכל גם לקבל קרדיט כקורסי בחירה).

עם הציונים הנכונים אני מניח שלא תהיה לך בעיה לקבל את הצעות העבודה שלהן אתה מייחל. כשהייתי סטודנט לתואר ראשון, זאת היתה פרקטיקה מקובלת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2020 11:43
הייתי בדיוק באותה סירה כמו שלך, ציון נמוך בפסיכו שלא נתן לי אפשרות לעשות תואר מדמ"ח באוניברסיטה. החלטתי להתפשר ולהתחיל ללמוד במכללה במקום לבזבז עוד שנה של הכנות ושיפור ציונים. לא מצטערת
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2020 12:43
אהלן, כאן בוגר מכללה. השותף שלי למשרד שסיים תואר בטכניון מוסר לך לא לקחת יוקרה של מוסדות ביותר מדי רצינות.

והנה לתכלס:

בוגר אוניברסיטה יקבל שם יותר טוב מבוגר מכללה במשרה ראשונה וכנראה לא מעבר לזה. ברגע שיש לך את הנסיון זה הרבה פחות מעניין.

ממוצע שווה משהו רק כשאין לך נסיון. חברים שלי התקבלו עם ממוצע 70 ממכללה לחברות טובות כי היה להם 3 שנים נסיון של פיתוח במשרת סטודנט (וידעו להראות את זה בראיון)

חבל לבזבז שנה על שיפור ציונים. תסתכל על זה כ-250K~ ברוטו שאתה דוחה.

גאמפ"א זה שם מפוצץ שצועק 'אני רוצה להיות שם'. מעולם לא ניסיתי אבל גם אני אשמח להיות שם, לא אשקר. האם על זה תבסס את כל ההחלטות שלך? לא יקבלו אותך אחרי התואר אז יקבלו אותך במשרה השניה או השלישית. תהיה טוב במקצוע שלך ואנשים ירצו שתעבוד אצליהם.

בלימודים במכללה, מהנסיון האישי שלי למול של חברים שלי מהאוניברסיטה, יותר קל לשלב משרת סטודנט. זה שווה הרבה מאוד, כפי שכבר כתבתי.

אמ;לק - לך על מכללה, תשקיע בתואר, תמצא משרת סטודנט ולא תתחרט על זה לרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2020 10:55
אני לא בטוח עד כמה זה נכון. מנסיוני באמזון - כל האנשים שעובדים איתי הם בוגרי אוניברסיטאות.

כך היה גם בחברות קודמות - קוואלקום וIBM שיזכו לימים ארוכים וצורן ז"ל.

אך גם הנסיון שלי לא מהווה ראיה, כי יכול להיות שאפילו אם הסטטיסטיקה שלי נכונה ורוב העובדים בחברות האטרקטיביות הם בוגרי אוניברסיטאות, הסיבה לכך היא הפוכה: שרוב המוכשרים ביותר בעבודה (ובמעבר ראיונות עבודה) הם גם בעלי ציונים גבוהים בתיכון ובפסיכומטרי ולכן יכלו להתקבל לאוניברסיטאות. ואולי אילו מסיבה שרירותית כלשהי אותם אנשים היו הולכים למכללה, הם עדין היו מצליחים להגיע לראיונות בחברות האטרקטיביות ולעבור אותם בהצלחה ולקבל אותם תנאים כמו בוגרי אוניברסיטאות.

מחקר שיוכל לבודד את העניין יהיה לקחת מדגם של אנשים שמסיבה שרירותית כלשהי בחרו ללמוד במכללה אפילו שהיו להם ציונים המתאים לאוניברסיטה והשוואת הקריירה שלהם לאלו שמראש התקבלו לאוניברסיטה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/07/2020 18:53
סתם שאלה אני יודע שאתה בוגר טכניון (מדמ"ח?), האם אצלכם באמת יש רוב לבוגרי טכניון והאם ישנם בוגרי בן גוריון? דרך אגב אמזון נחשבת בגאמפא? כל הזמן אני שומע גאמפא ולא בטוח מי אלו החברות ששם ומה ההבדל בין זה לבין FANG?
🕒 פורסם בתאריך: 18/07/2020 15:23
אני עובד באמזון בחיפה, אז הסיכוי למצוא בוגרי באר שבע הוא נמוך ללא קשר לאיכות האוניברסיטה, פשוט כי היא רחוקה והרוב מעדיפים ללמוד ולעבוד יחסית קרוב לבית.

יש באמזון בחיפה גם בוגרי אוניברסיטת חיפה. אז אני מניח שבוגרי אוניברסיטת בן גוריון אשר נחשבת טובה יותר מאוניברסיטת חיפה היו מצליחים להתקבל אילו היו רוצים.

גאמפא = גוגל, אמזון, מיקרוסופט, פייסבוק, אפל. נראה לי שאלו הן החברות הגדולות שמשלמות הכי טוב בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2020 17:01
לדעתי בתור מעסיק הייתי מעדיף מישהו מהאונ' הפתוחה מאשר ממכללה כזו או אחרת.

המודל של האונ' הפתוחה זה פשוט לקחת מרצים מהאוניברסיטאות האחרות ולתת להם עוד הכנסה, והם פשוט מלמדים אותו דבר בצורה כזו או אחרת.

אין לי מושג מה קורה במכללות. ונראה לי שלפעמים מנסים לתת את המעבר שם ולגרום לזה שכולם יהיו מרוצים, דבר שפוגע בזה שהסטודנט צריך את הבסיס ולא את המעבר.

(הייתי באונ' הפתוחה וגם באונ' רגילה (מובילה?))

אני עובד בתאגיד גדול עם סניף בארץ. אם תיכנס למשרות באתר, תראה שמחפשים רק אנשים מהטכניון/ת"א/בן-גוריון.

בפועל,עובדים איתי הרבה אנשים שלמדו במכללות כאלה ואחרות.

לדעתי כל החברות מכוונות להעסיק את הטופ. אבל כשצריך אנשים, מעסיקים את מי שהכי מתאים ממי שהסכים להגיע להתראיין.

יש תפקידי פיתוח מסויימים לדעתי, שמעדיפים בהם אנשים עם כישורים יותר מתמטיים ואנליטים שאכן עובדים עליהם חזק באוניברסיטאות המובילות (שמכוונות בעיקר למחקר ויצאו מתחומי המתמטיקה).

מניח שזה גם המקצוע שלך, אבל בכל מקרה הסטטיסטיקה שלך לא יכולה להיות רלוונטית לדעתי בתור בן אדם אחד לפי מי שהוא רואה מסביבו.
🕒 פורסם בתאריך: 19/07/2020 18:25
תיקנתי את כותרת השרשור כך שקוראים יבינו על מה מדובר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2020 10:35
אני לפני פסיכו ראשון. הייתי יכול להתחיל השנה בכל מיני מכללות בלי פסיכו ממוצע בגרות (106) והחלטתי לנסות בכל זאת להתקבל לאוני' שנה הבאה אחרי שקראתי ושאלתי המון על הנושא הזה אפילו שאני מבוגר בהרבה מהתלמיד הממוצע. לעניות דעתי אי אפשר לדעת איך יראה שוק העבודה עד שנסיים את התואר ועדיין לבוגר אוניברסיטה יש יותר אופציות מאשר בוגר מכללה. גם מבחינת האנשים שתכיר ויעשו איתך את התואר בממוצע! החבר'ה באוניברסיטה יהיו ברמה גבוהה יותר ויש לזה הרבה יתרונות גם מבחינה לימודית וגם מבחינת קשרים לכל אורך הקריירה. קח עצה אחרי ששברתי על זה את הראש כמה חודשים טובים בסוף אין לזה תשובת בית ספר תקבל החלטה לפי מה שאתה מרגיש ויודע ואל תסתכל אחורה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 16:25
תגידו אילו מבין המכללות *המתוקצבות* נחשבות יותר בעיני מעסיקים?

אחי במצב דומה לפות"ש ואנחנו מנסים להבין מה המסלול הכי טוב שלו.

שמעתי שלבינתחומי יש מוניטין טוב אבל שכ"ל שם מטורף.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 18:14
מניח שזה תלוי באיזו פקולטה מדובר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 21:13
גם אני בסירה הזאת. לבינתחומי יש שם מצוין במדמח לפי מה שהבנתי. את בעיית שכר הלימוד ניתן לפתור עם מלגות (אני מכיר בעיקר מלגות הצטיינות שרלוונטיות אליי). אני מנסה להתקבל לתא או לטכניון. אם אני לא יצליח (צריך פסיכומטרי מטורף) כנראה שאני ילך על הבין תחומי עם איזו מלגת הצטיינות של 50 אחוז מהשכר לימוד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 12:47
צודק, מדמ"ח. יש פה כל כך הרבה הייטקיסטים בפורום עד ששכחתי שזה לא ברור

אבל אפילו עם 50% מלגה זה עדיין שכ"ל של 20K...
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 00:53
נכון זה עדיין הבדל של בערך 10 אלף לשנה למול האוניברסיטאות או המכללות המתוקצבות. כמו שכבר אמרתי האופציה המועדפת עליי זה להתקבל לאוניברסיטה אבל טכניון ותא נראה לי יהיה קצת גדול עליי להתקבל נראה מה יהיה. להשקיע עוד 30 אלף בתואר כדי ללמוד ברמה גבוהה יותר (לבין תחומי עדיין יש שם יותר טוב במדמח מרוב המכללות) לא נראה לי הרבה למרות שבטח יצעקו עליי פה עוד מעט חח.

אני גם מאמין שיש יתרונות מבחינת איכות חיים בללמוד באוניברסיטה פרטית לא? הם צריכים להצדיק את השכר לימוד שהם לוקחים באיזושהי צורה. הבנתי שהם מביאים המון אורחים מובילים מהתעשייה להרצאות וזה עולה כסף.

מה גם שכמו שאמרו מעליי העומס באוניברסיטאות הסלקטיביות זה טירוף אין זמן לנשום ובבין תחומי נראה לי שתהיה לי אופציה גם לחיות ולעבוד תוך כדי התואר. בקיצור ההתלבטות לא קלה אכן אני רק מתסבך אותך יותר נראה לי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 08:45
למה לא בן גוריון?

גם בר אילן זו אופציה אגב, למיטב ידיעתי הרמה שם לא נמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 09:16
או העברית גם, אני מתחיל שם השנה והרמה במדמח גבוה מאוד ולא נופלת מאתא או הטכניון והשנה גם היה מסלול קבלה של רק בגרות של 115(שכמובן נסגר תוך חודש כי כל המקומות התמלאו), אבל הדרישות קבלה שם ובבן גוריון הרבה יותר נמוכות מאתא וטכניון(בעיקר כי שנה א זה מסננת במקום סכם מסנן)
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 09:24
כבוגר מדמ"ח בבר אילן, קורסי היהדות אכן יכולים להיות מעצבנים (או מעניינים, תלוי בקורס ובאדם...), אבל לא הייתי לוקח אותם כמרכיב מהותי בהחלטה.

הרמה במדעי המחשב בבר אילן טובה לדעתי. יש בהחלט מקום לשיפור בהיבטים מסוימים, אבל לא קיבלתי את הרושם שיש הבדלים מהותיים בהרכב הקורסים ביחס לאוניברסטאות אחרות, ואני לא מכיר רבים מבני המחזור שלי שהתקשו למצוא עבודה, כולל בחברות "נחשבות" - בסקרי שכר בהייטק בוגרי בר אילן מרוויחים היטב. אני כן חושב שיש יותר שונות ביכולות של הסטודנטים לעומת ת"א, לדוגמה. בנוסף, יש יותר נטייה ללכת לפעמים "לקראת הסטודנטים", בכל הנוגע לערעורים וכו' (דבר שאולי נראה חיובי לסטודנט בזמן התואר, אבל יכולות להיות לו תוצאות שליליות בהמשך).

בכל הנוגע לרמת המחקר במחלקה בתארים מתקדמים, היא גבוהה למדי. בתחומים כמו קריפטוגרפיה, אבטחה ולמידת מכונה יש במחלקה מעבדות מהטובות בארץ, והמעבדה לעיבוד שפה טבעית נחשבת לטובה בארץ ובין 20 הטובות בעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 10:27
צודק לגמרי.

צודק שוב, אני אישית הייתי מעדיף את בר אילן בהרבה על פני מכללה, פשוט ניסיתי לחשוב מה עשוי לעורר רתיעה אצל אנשים.

זה (נובע מתנאי הקבלה כמובן) מה שלדעתי גורם לה להוות סיגנל פחות חזק ליכולות המועמד ולכן אם יהיה מועמד מת"א ומועמד דומה מבר אילן ייתכן שתהיה העדפה מסויימת לת"א.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 11:27
מעניין מה יהיה מצבם של בוגרי הפתוחה לפי זה
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 12:12
למיטב הבנתי יש פה שני סיגנלים לאיכות המועמד:

1. עצם הקבלה למוסד.

2. צליחת הלימודים הקשים.

כמה משמעות השוק נותן לכל סיגנל? לא ממש יודע לתת מספר אבל נראה לי שנותנים יותר משקל ל-2, לראיה, בוגרי הפתוחה לא מתקשים למצוא עבודה.

בסהכ גם נשמע לי הגיוני לתת יותר משקל ל3 שנים של תואר קשה על פני בחינה פסיכומטרית.

עם זאת, מחקרים מראים שבוגרי האוניברסיטאות ה"סלקטיביות" עדיין מרוויחים יותר.

האם זה בגלל שהסיגנל יותר חזק או כי הם פשוט יותר מוכשרים בממוצע? לא יודע, לא מכיר מחקרים שבדקו את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 13:56
לעומת אוניברסיטאות, היחס שתקבל מהמרצים והפקולטה יהיה טוב יותר. דעתי האישית היא שזה אולי תורם לחוויה שלך כסטודנט ולהרגשה שלך שהכסף קונה משהו, אבל זה לא מעלה את הרמה שלך כסטודנט ובעל מקצוע - אפילו להפך. תתמקד בללמוד גם אם זה קשה ו"לא הוגן", ולא במאבקים לבקשת דחיות בהגשת שיעורי הבית. אורחים מובילים מהתעשייה אתה תראה בהרבה מקומות. גם אם לא מביאים אותם ישירות לפקולטה, אתה יכול להצטרף כמעט לכל הרצאת אורח אם תבקש. בכל מקרה, יש הזדמנויות אחרות כגון חילופי סטודנטים שקצת יותר פופולאריות בבינתחומי מאשר באוניברסיטאות אחרות.

* למדתי באוניברסיטה ובבינתחומי. יצא לי גם לתרגל ולהרצות במוסדות אלו ואחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 20:52
אומרים שבבינתחומי יש הרבה בנות יפות. מצד שני, אומרים גם שהן שם רק כדי למצוא בעל עשיר...

לגבי מרצים מהתעשייה - אני יכול להגיד לך שגם בטכניון זה קורה. בפקולטות במדמ"ח יש שיתוף פעולה טוב בין האקדמיה לתעשייה (לפחת בטכניון ובאונ' ת"א, מהידע שלי), וזה מתבטא בימי גיוס שחברות עורכות, הרצאות וכו'.

אני מסכים עם מה שהציעו לך פה על שאר האונ'. באונ' בארץ הרמה של מדמ"ח מספיק טובה כדי למצוא עבודה. אח שלי פשוט לא עבר את הסינון של האונ' אז אני מנסה להבין מה *המככלה* הכי טובה למדמ"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2020 21:18
האקדמית תל אביב יפו נחשבת טובה מאוד וגם שכר אונברסיטאי.

שיכין את עצמו ליחס של אונברסיטה, לא מאכילים בכפית.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 00:42
בן גוריון היא גם אופציה. פשוט אני לא במצב סטדנרטי של סטודנט רגיל. אני בן 30 נשוי ובעה עד תחילת שנת הלימודים הבאה גם עם ילד. קצת קשה לי להעביר הכל לבש והעדפתי להישאר פה. למרות שאם אני יצליח להתקבל לטכניון אז לדעתי אני כן יעבור. לא יודע למרות מה שאומרים עדיין אני חושב שבשביל תואר מהטכניון שווה לעבור מקום מגורים ואילו ההבדל בין בין תחומי לבן גוריון הוא כבר באמת לא כזה משמעותי (חוץ מהשכל). על בר אילן האמת שמעתי דברים לא כל כך טובים מבחינת רמה במדמח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 00:45
לא יודע יש לי בעיה עם ירושלים לא מחבב את העיר הזאת.

למרות שבסוף לכל אוניברסיטה ייקח לי שעה להגיע גם לתל אביב שדי קרובה אליי.

אני מחכה לראות מה הסכם שלי יהיה באמת בסופו של יום ככה שהאילוצים בטח יבטלו לי חלק מהאופציות ואז ההחלטה תהיה קלה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 02:24
הייתי בירושלים איזה פעמיים בחיי אז גם בחיים לא חשבתי שאלך ללמוד שם(תמיד חשבתי שאלמד בתא או בטכניון) אבל לשם היה לי הכי נוח להתקבל והפקולטות נחשבות מעולות וגם ככה מתחילים ללמוד מקוון ומקסימום תמיד אוכל לעבור למוסד אחר על סמך ציוני שנה א

אני אישית לא מתחבר גם לתנועות פוליטיות וכל הדברים האלו בקמפוסים אבל ממה שהבנתי זה קורה רק בהר הצופים ובגבעת רם(של הריאלים) זה בועה שלא מתקשרת לשום דבר שקורה בירושלים בקטע הזה
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 07:22
בשלב שלך (ובכלל) הייתי עושה גם את השיקול איפה יהיה יותר קשה.

הלימודים בטכניון איומים, ובכל מקרה עדיף ממוצע 90 מבאר שבע, מממוצע 75 בטכניון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 12:38
הלימודים בטכניון לא איומים בכלל אלא מאתגרים. קשה לי להאמין שהרמה בבאר שבע כל כך ירודה עד שסטודנט גרוע (כזה שמסיים עם ממוצע 75 מדעי המחשב בטכניון - החציון הוא כ-80) יצליח לקבל שם 90.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2020 13:40
לא 90, אבל 83-85 הוא כנראה יצליח להשיג באב"ג.

זה יכול להיות משמעותי בשביל לקבל עבודה ראשונה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 08:20
במה זה תורם לדיון? ולמה היה לך כ"כ חשוב לזרוק אמירה כזאת?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 11:23
מה הבעיה? המחשבה שבחירת מוסד הלימודים והתואר שנלמד ישפיעו על הפוטנציאל הזוגי שלנו היא לא בלתי סבירה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 11:35
אומרים שגם במכללות זה ככה, אבל אתה לא תרצה ללמוד שם רק בגלל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 11:47
אתה צודק לגמרי אבל זה לא מה שנאמר.

נאמר שנשים הולכות למוסד לימודי ומשלמות 40k לשנה לא בשביל לרכוש השכלה אלא בשביל לתפוס חתן עשיר.

לא למדתי בבינתחומי אבל זו נשמעת לי אמירה לא נכונה וגם "מעט" מזלזלת במין הנשי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 11:54
אתה הלכת ללמוד מדעי המחשב רק בשביל למצוא בת זוג עשירה?

ואם לא למה נראה לך סביר לחשוב שזו הסיבה היחידה שהסטודנטיות הולכות ללמוד שם?
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 12:04
אני הבנתי שיש פה 2 טענות:

1) יש מוסדות לימוד עם יותר בנות יפות ולכן סיבה טובה ללמוד שם היא כדי למצוא בת זוג.

2) ספציפית בבין תחומי לבנות היפות יש סטנדרט גבוה בגלל שיש הרבה עשירים בסביבה ולכן אסטרטגיה 1 לא כל כך טובה.

בנוגע ל-2, זה נכון במידה מסויימת גם במוסד לימודים כללי כי בגלל היחס בין הגברים לנשים בפקולטות המדעיות/הנדסיות התחרות הופכת לקשה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 14:50
מין הסתם המילים 'רק' ו'יחידה' שגויות, אך אין סיבה להניח שאלו לא נכנסים למגוון השיקולים בבחירות מקצוע ובבחירת מוסד לימודים.

כמו כן, ההחלטות האישיות שלי לא רלוונטיות בשביל להסיק מסקנות כלליות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 16:06
@sogi @shirbi

יש הבדל גדול בין להתייחס לחיי החברה של הסטודנטים (ובאמת שזה נעשה בכמה וכמה שירשורים על האוניברסיטאות השונות ואין עם זה שום בעיה) לבין לכתוב את מה שנכתב כפי שנכתב.

אז אולי אפשר היה, בדרך פתלתלה כלשהי, להבין משהוא אחר ממה שנכתב במקור, אבל באותה מידה אפשר היה לקחת נשימה ולהבין גם ״מה הייתה הבעיה״ בהודעה המקורית, ולמה @Haim942 כתב שזה משפט מיותר שלא תורם לדיון...
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2020 17:09
גם לי.

מסכים לגמרי.

אין הנחה כזאת, לפחות לא אצלי.

לדעתי ואני שמח לראות שלדעת כמה נוספים, המילה 'רק' באופן ובהקשר שבו היא נכתבה מביעה זלזול במין הנשי ועם זה יש לי בעיה.

ניתן לחפש משמעות סמויה כלשהי בדרך לא דרך, אבל אני לא חושב שלכך הכותב התכוון.

הדיון פורה ומעשיר, לא רואה סיבה למה להסיט אותו מהכיוון הזה, ועוד באופן כזה. לא חושב שראוי לתת לזה מקום, שמח לראות שזה הפריע לך גם.
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 17:33
אם נחזור לנושא המקורי, ההבדל בין להיות בוגר טכניון עם ממוצע 75 לבין בוגר בן גוריון עם 85 כזה משמעותי? ההבדל במוסדות לא מכפר על 10 נקודות הבדל בממוצע? בכללי קשה לי להאמין שיש מקומות שלא ירצו להעסיק בוגר מוסד כמו טכניון אפילו עם ממוצע קצת פחות טוב למרות שזו רק השערה ואין לי מושג מה הולך בשוק באמת. בסופו של דבר הרמה המקצועית האמיתית שלי היא מה שיותר חשוב לי. בהינתן אותה רמת השקעה בלימודים לא סביר שהסטודנט בטכניון ייצא איש מקצוע יותר איכותי מהסטודנט בבן גוריון?
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 17:41
דעתי האישית שזה בעיקר תלוי בך.. יש מספיק מקומות שיזמינו גם בוגר מכללה עם ציון 85+ ואז זה תלוי בך ופחות משנה איפה למדת.. מה גם שגם מקומות פחות אטרקטיבים יכולים לקבל אותך בעבודה ראשונה בלי דווקא יותר מידי קושי.. ואז זה באמת תלוי בך.. ומשם אם תצבור שם שנתיים שלוש ניסיון כבר באמת פחות משנה איפה למדת...
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2020 17:59
לא הייתי ממליץ על הפתוחה, מהניסיון שלי. כן הייתי ממליץ ללכת כבר למכללה. גם בקרב בוגרי אוניברסיטה יש רבים שלא מצליחים להתברג בשוק. אמנם פחות מאשר בוגרי מכללות, אבל זה גם קיים.

סיפורי הבלהות על בוגרי מכללות שלא מצליחים להשתלב, זה יותר מראה על הרמה של האנשים שלא הצליחו עצמם ולא על רמת ההוראה במכללות. פשוט מכללות מקבלות יותר אנשים לא-איכותיים והם עושים את השם הרע. אם תוציא 90 במכללה, לא ישארו לזה אדישים בשוק התעסוקה. כן, יהיו חברות שלא יהיו מוכנות להסתכל לעברך בכלל, אבל הן מעטות ביותר. זה אולי שייך לתקופה אחרת, לא ישראל 2020.

הקרב האמיתי הוא לא קבלה ללימודים באוניברסיטה, אלא צבירת מהירות מילוט בתעשייה שתגיע לרמה שלא אתה מחפש עבודה, אלא עבודה מחפשת אותך. ואז מתחיל החלק הכיף בקריירה, שבוחרים מקום מתוך כמה שעל השולחן.
🕒 פורסם בתאריך: 25/08/2020 20:24
אבסורד שכותב את זה מי שהסיט את הדיון לנושא הזה מלכתחילה
🕒 פורסם בתאריך: 27/08/2020 21:56
רק אציין שבשנותיי בהייטק פגשתי לא מעט מתכנתים ברמות הגבוהות (של השכר) שלמדו בבן גוריון, בד"כ יש להם קליקות מאוד מגובשות וראיתי גם ג'וניורים שהגיעו מבן גוריון עובדים שכם אל שכם עם עילוי עם תואר כפול מהטכניון.