⬅ חזרה לאינדקס

הצמדת כסף למחירי הדירות

🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 01:23
כסף שמיועד לרכישת דירה ככה"נ בעוד 5 שנים אבל יש גמישות. מה הדרך הכי טובה להצמיד אותו למחירי הדירות בארץ?

חשבתי על תעודת סל על מדד תא נדלן אבל דמי הניהול יחסית גבוהים(הנמוך ביותר עומד על 0.57%).

אשמח לרעיונות.

אציין שלא אכפת לי אם אני מרוויח או מפסיד נומינלית, המטרה היחידה היא לשמור על כח הקניה של הכסף ביחס לדירות

ואם הטווח הוא עוד 10 שנים, התשובה משתנה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 07:23
מדיון דומה:
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 22:33
לא בטוח שהבנתי. הסבר ונמק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 00:23
נניח ויש לי היום X כסף שמיועד לרכישת דירה בעוד מספר שנים ונניח שכיום הכסף הזה יכול לקנות לי דירה כלשהי באיזור כלשהו

אני רוצה להשקיע את הכסף באפיק מסויים כך שבעוד מספר שנים אני אוכל לקנות עם אותו הסכום בדיוק את אותה הדירה שאני מסוגל לקנות איתו היום בלי קשר למה ששוק הנדלן יעשה.

וודאי שהעניין מסתבך כאשר הסכום הזה יכול לקנות לי כיום רק רבע מהדירה מה שמונע ממני לקנות את הדירה כבר היום ובכך להצמיד את הסכום למחיר הדירה
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 00:44
אני לא חושב שבשוק ההון תמצא דרך להצמיד את שווי הכסף שלך לשוק הדירות בארץ.

אולי פיתרון בשבילך זה לקנות דירה זולה יותר בפריפריה. אם כי ייתכנו שינויים בשיעור שינוי מחירי הדיור בין אזורים שונים, אולי אתה מחפש מלכתחילה דירה בפריפריה אז תקנה דירה זולה יותר או באיזור סמוך
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 00:46
הוא לא באמת יודע מה הוא רוצה לעשות ומתי. אולי הוא ירצה לרכוש דירה בעוד חמש שנים, ואולי בעוד ארבע, ואולי יתחשק או יתאים לו בעוד עשר.

אבל הוא רוצה לדעת, בהתחשב בחוסר הוודאות שיש לו עצמו לגבי חייו ותוכניותיו הלא מוגדרות במשך זמן, מה אנשים סוברים שראוי שהוא יעשה (מתוך הנחה שאנשים אחרים כן יודעים מתי יתחשק או יתאים לו לרכוש דירה, אם בכלל ומה יהיו הנסיבות שלו בעוד X שנים כאשר X הוא משתנה בעל שונות גבוהה מאד ביחס למטרה המוצהרת שכאמור היא אמורפית לחלוטין).
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 08:16
הדרך היחידה לגדר חלקית מחיר דירה בארץ הוא לרכוש דירה אחרת בארץ.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 08:57
אל תעשה את זה! הרבה זוגות צעירים קנו דירות ב"פריפריה" וגילו שאין ביקוש. צעד כזה לא עושים כשלא מכירים את השוק. בטח אם אתה לא גר ב"פריפריה" הזאת ומסתמך על המתווך המקומי שמבטיח לך הבטחות עד השמיים.

כמו ש @אורי ג. אמר,

צריך להבין שבשוק ההון יש סיכונים ואת הסיכונים האלה אי אפשר להעלים. רק לצמצם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 22:18
אני יודע כמו אחרים נכבדים בפורום, שמי שמתעסק בנדל"ן מתעסק בנדל"ן, לא שמעתי על דרך לשים את הכסף בכל מיני תוכניות על מנת לקנות דירה בעתיד, מי שרוצה לקנות קונה אולי דירה קטנה, דירה גדולה, במרכז העיר, בפריפריה, כל זה בהתחשבות בהון העצמי מול משכנתא ויכולת החזר.

הרבה יגידו לך כאן שהשקעה במניות או שוק ההון זה לא דבר בטוח, אפשר להרוויח ואפשר להפסיד, ( אני בכלל לא בקי בשוק ההון ולא ממליץ על כלום, יש בפורום הרבה חברים עם נסיון בזה).
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2020 13:37
הבנתי,

תודה רבה על העזרה!