⬅ חזרה לאינדקס

האם משתלם לבנות בית בשביל לפרוש מוקדם

🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 11:05
העברתי את השאלה לפה בשביל בשביל לא להפריע

התלבטות שאשמח לעזרתכם אם אני לא מפספס משהו

(עגלתי את כל המספרים בשביל לפשט)

יש לנו היום בית בשווי 3M (ללא משכנתא, וללא יח"ד או הכנסה כל שהיא מהבית)

רוצים עכשיו לבנות בית חדש (מיקום מעט שונה וקצת יותר גדול אבל די זהה במפרט) - העלות הוספית היא 3.5M

בבית החדש נוכל לשלב באותה עלות יחידת דיור שתכניס 3,300 שקל חודשי

בבית החדש נוכל לשלב פאנלים סולרים בעלות 80K שיכניסו סדר גודל של 15K שנתי

העלויות אחזקה בבית החדש אמורות להיות זולות יותר בבערך 1K חודשי

שורה תחתונה הבית עם הקולטים הסולארים יעלה לנו 3.58M

ההכנסה מהבית תיהיה 55K שנתי + חיסכון של 12K בהוצאות החודשיות

שכ"ד של בית מקביל שנרצה לשכור באותו מיקום ותנאים (ללא יחידת דיור) הוא 10K

מחישוב שלי לפי כלל 4 אחוז

ההכנסה מהבית של השכ"ד מהיחידה והפאנלים שווה 1.375M (מול כסף שהייתי צריך לשים בצד בשביל לקבל הכנסה כזו)

אם אני מוריד את הכנסה הזאת מהבית (כי אם אני ישכיר בית לא אוכל להנות מההכנסה הזאת)

שווי הבית נשאר 2.2M > אם הייתי שם את הכסף הזה לפי הכלל 4 אחוז הייתי מקבל קצבה חודשית של 7.33K לפני מס

אחרי מס (מחשב לפי 12.5% כדאי להיות ראלי, כי כן רוצה להחזיק תיק השקעות במקביל ולפרוש ולמשוך ממנו אז לא ישארו לי הרבה הטבות מס)

נשאר 6.4K חודשי - שלא מספיק לכסות לי שכ"ד (64 אחוז מהצורך)

שורה תחתונה לפי החישובים שלי הנה לקנות גוש בטון בשביל לגור בו בשווי 3.6M משלם לי יותר משכירות

מה אתם חושבים על זה?

* כן השיקול הפסיכולוגי הוא מאוד חשוב פה, ואני צריך להיות מאוד מאוד משכנע בשביל שאישתי תסכים לגור בשכ"ד - אבל מתייעץ איתכם בפן הכללי נטו

** חלופות אחרות למגורים יותר זולים לא רלוונטיות לדיון כרגע, אנחנו עושים בעיקר את כל הצעד הזה של מעבר דירה בשביל לזכות למערכת חינוך יותר טובה לילדים - ובסדר חשיבות שלנו זה מעל החישוב הכלכלי הקר, וכן לא רוצים למצוא את החלופה הכי זולה למגורים אלה מה שהכי מתאים לנו (לכן החלופה של השכ"ד היא 10K חודשי)

*** השאלה היא לא האם שווה לנו למכור את הבית שלנו היום, זה בכל מקרה נעשה, אלה האם משתלם כלכלית לבנות בית בעלות 3.6 לטובת מגורים.

תודה רבה (-:
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 13:16
ההשוואה שלך מבלבלת אותך,כי יש פה מגורים ועסק ביחד.

לא חישבת עלות משכנתה(במידה ויש)והכנסות מהשכרה ברוטו ולא נטו.

הוצאות על הנכס שיש לבעלים לעומת שוכר ועוד.

לפי הנתונים שלך הנכס מכניס 14300 שזה בערך 5% לא רע בכלל.

אז כן במידה ואין להשיג נכס כזה להשכרה בפחות ואתה יכול להגיע לתשואה הזאת נטו, נשמע טוב מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 15:24
השתדלתי לפשט את הנתונים אבל לצורך חידוד

-עקרונית הבית הוא ללא משכנתא

-סכומי ההשכרה הם נטו (פתורים ממס בגלל הסכום, ובגלל שזה בית חדש אז לפחות התחוקה בשנים הראשונות אמורה להיות אפסית או בתוך האחריות של נותני השירות)

-הוצאות על נכס לבעלים לעומת שוכר, לא מכיר איזה משהו כזה בתשלום החודשי - לפחות לא חישבתי משהו כזה

כן זה מה שיצא לי כמעט 5 אחוז וזה כביכול אחרי מס (כי בשביל זה אצטרך תיק שנותן 6 אחוז לפני במס בחלופה המקבילה)

ובנוסף יש לי פה בערך הצמדה למדד - שלדעתי שווה בערך עוד 1-1.5 אחוז תשואה שנתי

כלומר בשביל לקבל שווה ערך לתשואה בתיק השקעות אני צריך כל שנה לקבל תשואה של 7-7.5 אחוז
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 16:20
היי

במשפט זה טמונה התשובה לשאלה שלך, כל עוד אתם פעילים בשוק העבודה,

ונכס המגורים שלכם ללא משכנתא, הכסף היושב בקירות הבית לא ממצא את מלוא הפוטנציאל,

לכן בניית בית חדש עם משכנתא סבירה תוך יצירת הכנסה נוספת מיחידת דיור, נכונה והגיונית לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 16:21
לאורך זמן יהיו הוצאות.

להשכיר יחידה בבית בעיקר למי שממש "חייב" בית מאוד יקר משלו,לא תמיד מסתדר מנסיון.

בנוסף חודשים ריקים ועוד, נדיר שהברוטו והנטו זהים לאורך זמן.

לי אישית יש הרגשה שהמספרים "טופלו" כדי להצדיק החלטה(אבל אין לי באמת מושג).

מהטיפה שראיתי בתים במחירים כאלה מושכרים בפחות.

בכול מקרה נראה לי שההחלטה מתקבלת בשביל רמת חיים,אז דווקא החלק שהייתי שוקל זה היחידה להשכרה וכמה היא מופרדת מהבית(כניסה\גינה לחוד וכו)

ולוקח בחשבון גם סבירות שהיא לא תהיה מושכרת רוב הזמן ותשמש כחלק מהבית בשוטף(ראיתי אצל כמה חברים בארה"ב)
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 16:48
צודק, לטווח ארוך נכון

לא בטוח אם נגור בבית לטווח ארוך ולא נשכיר אותו בעצמנו

בלי קשר מניח שמתישהו מי ש"ישכיר" את היחידה זה יהיה הילדים שלי אומנם לא תיהיה הכנסה אבל זה יהיה עזרה כללית שקולה להם

נכון הברוטו והנטו לא זהים, כנראה ששכ"ד הוא 3500 ולא 3333 לכן עגלתי למטה

וכנראה חלק גדול מהאחזקה מקווה שאעשה מעצמי כתחביב

כן המספרים "טופלו" בפועל הבית לאחר הבניה יהיה שווה 4.5M אני מעריך

הם טופלו לא בשביל להצדיק החלטה (אולי בתת מודע) אלה לפשט רעש חיצוני (לא רוצה להתייחס לשווי על הנייר לבית שאני לא רוצה למכור וגם כנראה לא יוכל למכור לתקופה מסויימת)

אבל בגלל שזה בית מגורים אני לא מתייחס לשווי העתידי אולי שלו אלה לכמה יעלה לי לבנות אותו

וכן יש פה גם מרכיב של זמן באוויר שמחכים למגרש/ אישורים/ בניה וכו שעולה כסף

אבל זה נכנס בערך גם לחישוב

כן מפחד מההשלכות של יחידת דיור על האיכות חיים ויכול להיות שלפרקים לא נשכיר אותה בגלל זה

ועדין נשמע לי שזה לא עסקה כלכלית גרועה

לא מחפש להרוויח פה כסף אלה בעיקר להבין אם יש שיקול או נכון שלא הכנסתי לחישוב

כי הוא ורוד לי מידי
🕒 פורסם בתאריך: 05/07/2020 20:03
אז נשמע שאתה מבין כנראה יותר ממני,מהמצב שאתה מתאר של בניה מכלום(לא הבנתי עד עכשיו)הסיכון שמגולם ברווח כנראה ברור לך.

לי יצא להכיר כאלה שבנו בישובים קטנים(הרחבות של קיבוצים וכו)ואכן אפשר להרוויח לא רע(ביחס לערך אחרי הבניה) אבל לפעמים יש עיכובים והוצאות הרבה מעל המתוכנן וכמובן כאב ראש(ו\או אתגר) של לבנות בית בעצמך(וכול הפיתויים לשידרוגים אין סופים)

בסוף לחלק יוצא הרבה פחות משתלם ממה שחשבו,אבל כמובן שמי שלא מסתכן ומשקיע גם לעולם לא מרוויח :|

מאחל בהצלחה זה בדרך כלל לא פרויקט קל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2020 12:32
צודק, מכיר את זה

זה יהיה הבית השני שנבנה כבר בעצמנו

כן יש הרבה בלטמ"ים (מחכים כמעט כבר 3 שנים לאישור לבנות)

תמיד יש סיכון אבל נקווה לטוב

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2020 15:06
הייתי רוצה לשמוע דעות בעד הטיעון הבא:

למה לא למכור את הבית הקיים ולהשכיר דירה.

את הכסף מהמכירה להשקיע ולחכות עד הפנסיה.

האם זה לא שיקול טוב שצריך לפחות לחשוב עליו?
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2020 15:13
למה לא להשאר לגור בבית ולהשקיע בשוק ההון במקביל את הכסף שנחסך מכך שלא משלמים שכירות?
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2020 10:00
בסוף זה משחק סכום אפס

נניח שהבית שווה 3 מיליון ואפשרק למכור אותו ללא מיסים, אז התשואה בשוק ההון על הכסף הזה למימוש לפי כלל ה4 אחוז היא 10K

על זה תוריד מס רווחי הון שהוא 25 אחוז נשאר לך 7.5K (יהיה לך קשה להוריד את המס פה כי אמור להיות לך עוד חיסכון בשביל ההוצאה השוטפת והכסף מהבית אמור להיות בעד שכירות וזה יהיה מעל התקרות המזכות/ נקודות זיכוי וכו)

עכשיו אם אני רוצה להשכיר בית מקביל באותו מפרט אני אשלם עליו 7.5K בערך

ככה שבפועל אין משהו אחד יותר עדיף כלכלי מהשני

בפן הלא כלכלי להיות בעל נכס נותן לי לפחות שקט פסיכולוגי שלא יפנו אותי, יציבות לילדים, אפשרות לעשות שינוים במבנה

ובנוסף אני יכול להשתמש בבית לייצר עוד הכנסה (יחידת דיור, פאנלים סולרים)

בסוף יש לדעתי יתרון לגדר חלק מ"תיק השקעות" שלך מחוץ לשוק ההוו

במיוחד אם אני יכול להגיד שהבית יהיה החלק הסולידי יותר של התיק (כלומר יחחיף את האגחים ולא את המניות)

אז זה דעה מאוד אישית שלי