⬅ חזרה לאינדקס

השקעה באמצעות קרן

🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 12:07
שלום לכולם,

אנחנו זוג בני 32 ובבעלותנו מס' נכסים בפריפריה (אנו גרים בשכירות בבית פרטי בסמוך לעיר שבה נמצאים הנכסים).

הנכסים ממושכנים ועלות המימון יחסית נמוכה (2.3-2.5%). תשואות גולמיות לפני מינוף, הוצאות וכיוצ"ב - 4-7%

חסכנו כ400K שברצוננו להשקיע, לא מעוניינים בבעלות ישירה על נכסים נוספים.

אנחנו בוחנים לאחרונה את האפשרות להשקיע בנכסים מגוונים (נדל"ן מניב - מסחר, מגורים, יזמות- פיתוח, השבחה) באמצעות קרן השקעות.

זיקקנו את המבחר לSAFE CAPITAL ו PROFIMEX (ביכולתנו להעמיד את ההון הנדרש).

התוכנית העסקית , זהות האינטרסים, מנגנון התגמול וחלוקת הרווחים, הותק והמספרים- על פניו כולם מתיישבים עם הציפיות שלנו.

חוות הדעת הבלעדית שהצלחנו לקבל ממקור ראשון היא ממשקיעים שאת פרטיהם קיבלנו מהקרן עצמה. מטבע הדברים, לא ניתן להישען עליה.

נשמח לקבל הכוונה- כיצד ראוי לבצע הבדיקה טרם ההשקעה? איך הייתם ניגשים להשקעה מסוג זה?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 12:40
פרופימקס הם רק מתווכים, סוג של סופרמרקט, מודל דומה לשל הגשמה, אין לך יכולת לבצע בדיקות כי אין להם משמעות, יתכן פרוייקט אחד טוב ואחד לא טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 13:48
תודה על התגובה. ברור לי שיש עלויות תיווך (הם מכנים אותן "דמי ניהול", מבחינתי זה היינו הך).

בהנחה והם יודעים לבחור את היזמים הנכונים, בעת הנכונה , עם הפרויקט הנכון- מה שאני לא יודע לעשות, איפה הבעיה?

דווקא העובדה שהם פועלים מול מספר רב של יזמים ופרויקטים במקביל אמורה לתת להשקעה סוג של יציבות. אני טועה?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 14:03
תעבור על השרשור של קרן הגשמה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 14:10
יש כמה בעיות:

הבעיה הגדולה היא כפל דמי הניהול, אתה משלם דמי ניהול ליזם ודמי ניהול למתווך, הסיכון אותו הסיכון אבל התשואה שלך נמוכה יותר משמעותית מהתשואת הפרוייקט.

בעייה נוספת היא בעיית הסוכן/OPM.

עוד בעיה היא חוסר שליטה מוחלט שלך בפרוייקטים וחוסר שקיפות לעיתים.

והבעיה האחרונה היא בהנחות שלך, נניח קרן הגשמה, המודל אותו המודל, האם גם שם ההנחות שלך תקיפות?

ושלא יעלה ספק, אני לא מעלה ספק ולו קל במוניטין של החברות שציינת, אין לי מילה רעה (או בכלל) לומר עליהם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 14:17
אני מבין את הנקודות שהעלתם ומודה שהן מטרידות גם אותי.

אני לא מסכים שרמת הסיכון זהה כאשר אתה מתנהל ישירות מול היזם בהשוואה להשקעה באמצעות קרן שעובדת מול 10-15 יזמים במקביל תוך שמירה על זהות אינטרסים.

אני תוהה האם יש דרך למזער את הסיכונים בהתחשב בעובדה שאנחנו מחפשים השקעה בלתי אמצעית, מבוזרת וכזו שמנוהלת במקצועיות (שאנחנו לא ניחנים בה)?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 14:28
אם הם לא משקיעים מכספם שלהם אין פה זהות אינטרסים אא"כ כל הרווח שלהם הוא בסוף הפרוייקט מצב שלא מתרחש.

הדרך היחידה שאני מכיר להקטין סיכונים שכאלה היא השקעה עם אנשים שאתה סומך עליהם ברמה גבוהה וגם שיש זהות אינטרסים בכסף, כלומר אם אתה מפסיד כסף גם הוא מפסיד כסף (שים לב, לא "מרוויח פחות" אלא מפסיד!).

אגב אני מאד ממליץ לך לקרוא ולהבין קצת על "הטיית הביתיות" ו"הטיית הנגישות".
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 15:39
המודל של המתווך בנוי כך ש(לטענתו)היזם שולח יד לכיס בכל אחת מהעסקאות. האינטרס שלי ושל היזם זהים לחלוטין.

לפרופימקס ודומיהם התשלום הוא בגין התיווך, ההתנהלות, ניתוח העסקאות ובחירת היזמים. תשלום של 0.1-0.5% בגין שירות זה, בהנחה והוא איכותי, נשמע לי סביר לחלוטין. למתווך שהיה מביא לי עסקה טובה ומנהל לי אותה 5-10 שנים הייתי משלם גם יותר מזה.

מסכים שהייתי שקט יותר במידה והמתווך היה מפסיד אם העסקה שרקם הייתה הפסדית.

אקרא בנוגע להטיות המדוברות, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 16:02
שזה התחלה טובה בהנחה והיזם שם סכום משמעותי, אבל מה עם המתווך? הוא לא שולח יד לכיס!

אין סיכוי שזה מה שהם גובים, דמי ניהול על כזה דבר הם 1.5% עד 2% לשנה + דמי כניסה לפעמים.

בדמי הניהול שציינת הם מפסידים כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 16:58
אתה מוזמן להתקשר ולשאול. 0.1-0.5% כתלות בסכום שמכניסים.

אזכיר שבנוסף לדמי הניהול, הם מרוויחים (ביחס של 1:9) מעבר לתשואה המועדפת (8%).
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 17:07
אה, יחי ההבדל הקטן.

בנוסף יתכן והם גוזרים קופון גם מהיזם, כלומר ממך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 21:54
אני מנסה להבין - גזירת עשירית מהרווח מעל התשואה המועדפת לא פרופורציונלית/ מקובלת ? הגדרת רף התשואה שמעליו מתחילים לגזור נמוך מדי? גם וגם ?
🕒 פורסם בתאריך: 20/07/2020 23:39
לא אמרתי זאת, אמרתי ש0.1 עד 0.5 זה נמוך מדי ולא הגיוני ואל תשכח שזה הפידר (המתווך) גוזר, על זה היזם גוזר גם קופון.

אני יודע מה מקובל אצלי, אצלי מקובל שמי ששותף איתי לרווחים שותף איתי גם להפסדים, בלי התנאי הזה הוא לא יהיה שותף שלי, גם ההפך הוא הנכון, לא הייתי מעלה על דעתי להציע למישהו השקעה אילולא הייתי שותף איתו גם לסיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 25/07/2020 13:12
בעלי ומנהלי פרופימקס משקיעים מכספם בכל אחת מהשקעות החברה, לצד המשקיעים.

אני מושקע שם בעצמי להשקעה ל 7 שנים, אין לי עדיין רשמים משמעותיים
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2020 07:49
תודה על התגובה. באיזה פרויקט/קרן השקעת ? מהי התרשמותך מההתנהלות עד כה ? האם התייעצת עם משקיעים ותיקים (לא מהרשימות של החברה) ? במידה וכן , איזה מידע הם מסרו ? נקודות ספציפיות שראויות לציון/שינוי בחוזה ?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 29/07/2020 21:45
לאחר שהחלטתי שברצוני להשקיע בנדלן בחול עם התמקדות בארהב, בצורה מקצועית מפוזרת ועם התעסקות מינימלית, כחלק מסקר שוק שעשיתי, נפגשתי עם מספר חברות ביניהן פרופימקס שהמודל שלהם מתאים לי והמוניטין נראה לי רציני.

החלטתי להשקיע בקרן החמישית שלהם (הייתה להם הצעה נוספת להשקיע בפרוייקט ספציפי שלא הייתי מעוניין בו).

אני מושקע פחות משנה וממה שהספקתי להתרשם מדובר בחברה אמינה ורצינית עם תוכנית עסקית מסודרת כולל למשברים כמו המשבר הנוכחי (החברה עברה את משברי ה 2001 ו 2008) אני מרוצה בשלב זה. (הקרן היא ל 7שנים)

-צריך לקחת בחשבון שהמשבר מצד אחד פוגע במשרדים ומצד שני יכול לייצר הזדמנויות (חלק משמעותי מהקרן הם משרדים ומולתיפמילי)

-מינימום השקעה 200K$

-דמי ניהול 0.1-0.75% כתלות בסכום ובמועד הכניסה לקרן, כמו שנאמר הם מרוויחים (ביחס של 1:9) מעבר לתשואה המועדפת (8%).

-את רב המידע מסרו לי במעמד חתימת החוזה (מפורט ומסודר כולל תשואות ב20 שנות קיומה של פרופימקס)

-לגביי החוזה, לא מצאתי דקויות בעייתיות מבחינתי (אם כי איני עורך דין ומומלץ להיוועץ בעורך דין)

-קיבלתי המלצות מאנשים נוספים לגביי פרופימקס שמדובר בחברה רצינית.(וצנועה, "תכונה" שלא רואים הרבה)

-צריך לקחת בחשבון שלא רשום על שמך דבר בטאבו ושאין יציאה מההשקעה לאחר פחות מ7 שנים לפי הבנתי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/01/2022 12:47
היי Navv, רציתי לדעת האם גם היום, שנה וחצי אחרי אתה עדיין מורצה מפרופימקס. אני שואל כי מתלבט גם האם להשקיע בקרן חדשה שלהם.

טנקס