⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא אופטימלית

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 17:25
אני מעוניין לקחת משכנתא של 900K , שווי הנכס כ- 2.8M

מה התמהיל האופטימלי מבחינת מסלולים וריביות נכון להיום ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 17:40
אין כזה, זה משתנה ממקרה למקרה.

באופן כללי שליש קל"צ, שליש פריים ושליש משתנה כל 5 לא צמוד הוא תמהיל טוב לרוב האנשים, עדיף להאריך את הפריים כמה שיותר (לא הייתי מאריך מעל 25 שנים) ומקצר כמה שיותר את ה2 האחרים, הכל בתלות ביכולת ההחזר החודשי שלך, כל זאת בהנחה שהנכס הוא למגורים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 19:14
למה זה אמור להשתנות אם הנכס הוא להשקעה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 21:00
כי בהשקעה בדרך כלל יש שיקולים ומטרות קצת שונות כמו ליצור תזרים חיובי או להקטין את ההחזר החודשי כמה שיותר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 21:14
מה שאורי אמר.

למגורים אתה רוצה לשלם בטוטל כמה שפחות, כתלות ביכולת ההחזר שלך.

בהשקעה לפעמים תרצה דווקא החזר חודשי חיובי גם אם בטוטל תחזיר לבנק יותר כסף.

יש עוד כל מיני תרחישים שבהם התמהיל יכול ורצוי שישתנה כאשר אתה משקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 21:37
תודה. משער שזה אינבידואלי מכיוון שבתור משקיע הייתי מעדיף שההחזר החודשי יהיה שלילי אם בטוטל החזיר לבנק יותר כסף (נראה לי הכי הגיוני בסך הכל)
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 21:37
אשמח אם תוכלו להרחיב את השיקולים בלקיחת משכנתא לטובת השקעה, לרבות התייחסות לתמהילים רלוונטיים.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 21:41
אתה שואל מה השיקולים שלי? אני לא יודע מה השיקולים שלך, מה המטרות שלך בהשקעה ולאיזה טווח ההשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 22:08
השיקולים שלי הם לגוון את ההשקעות שרובן בשוק ההון.

לעבור למשהו בקורלציה אחרת, עם מטרה להגדיל את התזרים בטווח הרחוק (15 שנים)
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 22:10
כמו ההבדל בין מניות דיבידנד להשקעה במדדים אני מניח.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 22:14
התחלה טובה אבל לא מספיק.

אתה מעוניין להיות ממונף בתווך הארוך? אם כן כמה?

תזרים שלילי מפריע לך? אם כן כמה שלילי?

יכולת החזר שלך?

מבנה התיק שלך?

בגדול: אם אתה אוהב מינוף והתיק שלך 100% מניות, כמה שיותר משכנתא וכמה שיותר ארוכה אבל להתחשב גם בריבית כי יש נקודות אופטימום.

אם אתה לא אוהב מינוף והתיק שלך 100% מניות, כמה שפחות משכנתא וכמה שיותר קצרה, בהנחה שהתזרים בסדר לך, אם לא אפשר לשחק עם הפרמטרים.

אם התיק שלך לא 100% מניות ואתה רוצה לקחת משכנתא אז אין לך מושג מה אתה עושה, אל תעשה דבר, שב ותחשוב עוד קצת.

הכל לדעתי כמובן, לא יעוץ!!
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 22:14
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 22:16
כי ההפרש בהחזר הוא זעום, אם באמת תשמור את המשכנתא כ"כ הרבה זמן אתה תשלם הון על ביטוחי בריאות וגם הריבית שלך תהיה גבוהה יותר, למעט במסלול הפריים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2020 22:17
מעדיף לא להתייחס לתמהילים ספציפית, ובטח להמנע מהמלצות.

אבל נניח אתה רוצה הגנה מפני אינפלציה, אז תיקח מסלול החזר עם אחוז גבוה בריבית קבועה למשל.

נניח שאתה עתיד לקבל סכום גדול בעוד כמה שנים או לקראת פרישה תעביר הקצאה במניות לנכס פחות מסוכן כמו דירה, אז יהיה לך שווה לשנות את התמהיל בהתאם.

כמו שנאמר, נניח ואתה רוצה להגדיל את ההכנסה הפסיבית שלך, אז אתה תמרח את המסלולים כמה שיותר כדי להחזיר פחות כל חודש ולהרוויח יותר מהשכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 08:30
דירה פחות מסוכנת ממניות? בישראל?

יש פה העתק פעיל שרץ מהנקודה הדרומית ביותר לצפונית ביותר במדינה. רעידות אדמה לאורכו כבר חירבו ערים. יש עוד כמה העתקים פעילים באזור.

יש מפעל טקסטיל בדימונה שעל פי פרסומים זרים הבגדים שמייצרים בו עלולים להשמיד מדינות. להזכיר לך המהנדסים בארץ תכננו את גשר הירקון והפל-קל. מי מפקח על המפעל?

חדשות לבקרים עפים פה רקטות וטילים מצפון ו\או מדרום.

תעשיות פטרוכימיות ומסופי דלקים נמצאים צמוד לערים. וזה כאמור במדינה בעלת פוטנציאל גבוה לרעידות אדמה ומלחמות.

יש גם את העניינים עם כל הקרקעות שחכרו מהכנסיות השונות והשאלה הפתוחה לגבי מה יקרה כשתקופת החכירה תסתיים (תגגל קרקעות כנסייה ירושלים).

יש גם את השיקולים הכלכליים. יש מספיק דיונים פה בפורום, או במקומות אחרים באינטרנט, אם עדיף להשקיע בנדל"ן או במניות. בכל מקרה, הייתי נזהר מהקביעה שהשקעה בדירה יחידה, שנמצאת בעיר מסויימת, בשכונה מסויימת וכו' היא פחות מסוכנת ממניות. בטח בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 09:01
כן. יכולת המינוף בהשקעות בנדל"ן, הינה אחת מהסיבות שאני בוחן רכישת דירה להשקעה, אני מניח שהמתווה כולל 50% משכנתא.

אני לא סגור על התשובה, ככלל אני מעדיף מקסימום מינוף, קרי 50% כשהשכירות הצפויה תשלם את המשכנתא (+מרווח בטיחות מסויים במקרה של עליית ריבית).

מעבר לאמור, לקחתי כבר מקסימום מינוף זול שאני יכול, (פריים - 0.2%) בעיקר ע"ב יכולת החזר החיסכון החודשי, למשך 7 שנים, כך שאולי אוכל להיות בתזרים שלילי בשנים הראשונות.

אני ב 100% מניות בפלטפורמות הפטורות, ובעיקר מזומן בבנק, אותו אני מיעד לפלח הנדל"ן, כך שהאלוקציה שתיווצר תהיה בחלוקה של 50%/50% בערך. (לא כולל המינוף של הדירה/ות).

אשמח אם תוכל להרחיב את ההסבר שלך.

דילמה נוספת שאשמח אם תתייחס/ו היא שיקולים לגבי המיקום - האם בעוטף ת"א (ק.אונו, ר"ג, גבעתיים) או ת"א עצמה (חשבתי על הצפון הישן, או אזור נחלת בנימין), והאם דירה ישנה או חדשה.

תודה רבה על ההתייחסות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 11:21
אשמח לדעת ממישהו שלקח משכנתא לאחרונה. איזה ריביות קיבל בכל מסלול.

הדירה היא להשקעה ומאחר ואני מעוניין בתזרים כמה שיותר חיובי מעדיף לפרוס ל- 25/30 שנה.

למה עוד כדאי לשים לב ?
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2020 11:58
כל מה שאתה כותב נכון, ואני לא בא להתווכח או לייעץ מה יותר מסוכן, אבל היסטורית מניות היו יותר תנודתיות ממחירי הדיור בישראל. ככה מודדים סיכון בהקשר של השקעה.

כל השאר זה רעש פיננסי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 14:48
אנחנו לקחנו בדיוק לפני הקורונה (נראה לי שלא השתנה הרבה מאז).

פריים פחות 0.7

קלצ 2.65 ל15 שנה

משתנה כל 5 צמודה 2.34 ל15 שנה.

היינו פחות מ45% מימון ולקחנו מסלול פיתוי להוזיל ריביות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 19:54
לפני חודשיים, אחוז מימון דומה.

קל"צ 2.63

משתנה כל 5 2.37

פריים פחות 0.8

פריים פחות 1.6 (מוגבל ל50k)

ק"צ 0.267
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 20:44
חשוב להדגיש , הבנקים אוכלים לארוחת בוקר את הסיפור של "מסלול פיתוי" הם מכירים כל פינה אפשרית בסיפור והם לבסוף שחקני מרווח. כל עוד זה עומד במרווח שנקבע אסטרטגית לבנק הכול יעבור. במקרה הנ"ל הפער בין הקל"צ (אחלה ריבית) למל"צ לא מטורף. אין לי בעיה עם שילוב של משתנה בתמהיל זה יכול להוזיל קצת וגם נקודת יציאה מובנת שניתן להיערך אליה מראש היטב. בפער כזה לספוג גם הצמדה על הקרן זה לדעתי פחות...לא הייתי שם שם המון כסף. אם ניתן לקבל את אותה ריבית בקירוב במשתנה לא צמודה לדעתי עדיף. אין באמור ייעוץ פרטני.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 12:39
אצלנו ספציפית הריבית בלי מסלול מ"צ הייתה גבוהה משמעותית (ולכן לא לקחתי רק קלצ) ולכן הוספתי מסלול (שמבחינתי הצרכן לא שינה הרבה ואפילו בדיעבד כשהתחילה הקורונה נתן לי שקט נפשי שיש לי עוד 100k לכל צרה שלא תבוא).

אני חושב שלא אמור להיות לנו הצרכנים אכפת אם לבנק זה ריווחי או לא אלא נטו אם בזכות זה שיפרת עמדות.

אני הלכתי לבנק עם כמה מסלולים פעם עם פיתוי ופעם בלי בכל מיני קומבינציות ואחכ ישבתי עם אקסל ובדקתי מה הכי משתלם.

לא סיפור מסובך...
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2020 19:45
אוקי, מה הנתון למדד השנתי ששמת באקסל אל מול הקל"צ?

כפי שרשמתי אם ניתן לקבל את אותה ריבית בקירוב במשתנה לא צמודה אני באופן אישי חושב שזה עדיף.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2020 14:19
בזמנו רשמתי 0.6. לא זוכר כבר אם בדקתי מה קורה בלא צמוד. נראה לי שלא השתלם. בכל מקרה לא היה אכפת לי כי תכננתי לסגור אותו מיידית, מכיוון שהוא שיפר לי ריבית בקלצ העדפתי אותו.