⬅ חזרה לאינדקס

לקנות דירה או לשפץ דירה קיימת?

🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 10:10
היי... "שואל בשביל חבר"

זוג שאני מכיר גרים בדירת 3 חדרים קטנה יחסית, ללא מרפסת, ואמורים לקבל ירושה של 350,000 שקל.

האישה כרגע לא עובדת (עד לאחרונה קיבלה דמי אבטלה) וגם הבעל לא עובד, ושניהם קרובים לפנסיה (3 שנים גג)

הם גרים בדירה קטנה (שווי 1.3 בערך) שזקוקה לשיפוץ (אין מזגנים בחדרים, מטבח חצי שבור,וריצוף ישן)

אין שום ספק שצריך לשפר את מצב ההכנסות של הבית.

יש כמה אפשרויות.

א.לשפץ את הבית באופן יסודי, ואת שאר הכסף לשמור לפנסיה או לחיות מחלק ממנו עד שימצאו עבודה.

ב.למכור/להשכיר את הדירה הישנה ולקנות דירה יותר חדשה (לא מהקבלן) שנראית נורמלי, באותה עיר או בעיר אחרת,

ואולי גם לעלות בכמה מטרים.

ג. אם יש אפשרות שלישית תציעו.

מה הייתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 10:25
היי

על פי המצב שאתה מתאר עדיף שישמרו את הכסף למקרה הצורך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 11:12
המצב היום חרא, הם לא עובדים וכניראה שגם לא ימצאו עבדוה מפאת גילם.

שיפוץ מינימאלי לשיפור רמת החיים. צביעה, חידוש [ אם אפשר לחדש לא להחליף] ארונות מטבח, מזגנים.

לעזוב את הבלטות כרגע אלא אם יש בעיות צנרת ודורש פירוק פה ושם.

אפשר לשדרג מעט את חדר אמבטיה.

כל מה שמניתי כאן זה 50K או פחות.

יותר מאוחר ולאחר שיבחנו את מצבם הפיננסי אולי לכסות בפקרט כמה חלקים בדירה או שטיחים.

השאלה שלך מובנת כי מטבע האדם, כשמקבלים כסף אז לא מתיחסים אליו ככסף מיגיעת כפיים ונוטים 'לבזבז'.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 11:26
בגלל שהם מאוד קרובים לפנסיה לדעתי מאוד משנה מה המצב שם ביחס להוצאות שלהם(ובכלל המצב הכללי של נכסים והכנסות עתידיות).
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 11:32
אמת, אך זה תלוי ביכולת שלהם לשלוט בתקציב השיפוץ.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 11:38
זהו, השאלה כמה צריך למקרה הצורך.

לא שבפנסיה הם ירויחו מליונים אבל עדיין לפחות תהיה להם הכנסה.

אני מסכים עם מה שאמרת, אם זה 50K זה שווה את הכסף. כי רמת החיים תשתפר דרסטית.

ו..כן, זה גם בגלל היחס הזה, וגם בגלל שכבר "באו מים עד נפש" והם רוצים אחרי כל השנים, להרגיש קצת יותר נורמלי בבית.

אני חושב ששיפוץ בטוח יהיה, ולו רק בשביל ההרגשה הטובה ש"שיפרנו את רמת החיים" אפילו קצת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 11:48
קטנה יחסית למה? לצרכיהם או למה שנהוג? למה זוג מובטל לקראת פנסיה צריך יותר מזה?

אם הם יוצאים לפנסיה אז פחות משנה להם איפה הם גרים. ברור שמעדיפים ליד החברים, אבל אם צריך להכניס שיקולים כלכליים?

דירת 3 חדרים (מניחה שבסביבות 70 מ') עולה בעפולה למשל בסביבות 600K-700K, דבר שיכול לייצר להם עודף של יותר מ- 600K בנוסף לירושה וככה יוכלו לחיות ללא דאגות בזיקנתם.

לא כתבת כמה פנסיה צפויה להם. יכול להיות שיחד עם קיצבאות הזיקנה זה יהיה די והותר לחיי היומיום, כך שבהחלט יוכלו עם חלק מכספי הירושה ליצור לעצמם יותר נוחות בדירה הקיימת. את שאר הכסף אולי כדאי להשאיר לבלתי צפוי (שהופך להיות יותר ויותר צפוי ככל שמזדקנים).
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 12:04
מבחינה כלכלית את צודקת.

אבל הם לא יעזבו את אזור המרכז.

אני לא יודע, אבל זה בטוח לא די והותר. אלא יותר בכיוון של לחיות בלי יותר מידי בילויים. בטח שלא חו"ל
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 15:07
תבדוק את זה. אם הם מקבלים קיצבאות זיקנה נניח 4500 ש"ח (ביחד) ועוד 4000 פנסיה ולעומת זאת אין להם משכנתא על הראש - הם בהחלט יכולים לנסוע לחו"ל אם חיים בצניעות יחסית ביומיום.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 16:19
אני בהחלט אבדוק את זה,

לאישה יש גם קרן השתלמות,(מעריך שהיא לא גדולה במיוחד אבל כן כמה עשרות אלפי שקלים)

ברמת העיקרון אם המשוואה היא שהם ירצו לגור במרכז, ויש להם פנסיה שהיא בסדר?

אם הבנתי נכון את גם בעד שיפוץ בסיסי כמו שיוסי אמר ואת שאר הכסף להשתמש עד הפנסיה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 17:30
לא בהכרח נכון. ראיתי הרבה מאד עובדים בגילאי 75+. זה יותר תלוי ברצון/אופי/כורח.

יש כאלה שפגשתי כשומרים בכל מיני מקומות, יש כאלה שמשגיחים בבחינות ויש כאלה שמשמשים כ"נערי" שליחויות במשרדים. חלק זה מכורח כלכלי וחלק פשוט כי עבודה זה מה שמגדיר אותם והם לא רוצים לשבת בבית.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 18:01
חס וחלילה. את שאר הכסף לשמור לצרות שיכולות לקרות גם הרבה אחרי היציאה לפנסיה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 18:05
צודקת, אבל שכחת שהקורונה לא הולכת לשומקום ואין בחינות ומשרדים עובדים באונליין.

באשר לשמירה, נו באמת, לא יקבלו עבודה מעל גיל 65...

אבל זו כבר סטיה מהנושא שגררת אותי להגיב.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2020 22:45
מקבלים גם מקבלים. במקומות בהם אני מסתובבת יצא לי לראות כמה. לדעתי, הקורונה היא רק זרז לתהליכים ולמנטליות שהייתה קודם. לא מזמן הייתה כתבה על שחקנית שהרוויחה 7K בחודש ולאחר שראתה שאין אופק, פרסמה עצמה כהנדימוון. נחש כמה היא מרוויחה היום. יש אנשים מבוגרים שעושים הסבות למקצועות יותר נדרשים. זה סטייט אוף מיינד.