⬅ חזרה לאינדקס

פינת המשקיעים - לא קצת מנוגדת לסולידית?

🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 10:12
היי,

אחד הרעיונות המרכזיים של המשקיעה הוא שבעצם לא ניתן להכות את השוק.

אם כך, על מה בדיוק דנים כאן בפורום? האם אתם לא מסכימים לדעתה? או שלא ירדתי לסוף דעתה בעניין השקעה נכונה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 10:39
או שכן.

או שלא.

מה שבטוח אולי.

אני משקיע. אני רוצה רווחים. אני לא יודע אם אכה את השוק או לא.

אני משקיע נדלן, מה הקשר שוק ההון אלי? רק כהשוואה, האם ההשקעה שלי השנה עדיפה על ההשקעה בשוק ההון.

בכלל, כל אחזקת הבלוג והפורום על ידי המשקיעה לבד, מנוגד לרעיון שלה של לחסוך את הכסף לשימוש עצמי ולדאוג שלא לבזבז יותר מ-X% מהחשבון שלה.

אז מה בדיוק האתר הזה עושה ב-"בלוגספירה"?

נ.ב.

שים לב למשפט המצוטט -

להשקיע לפי מדדים, מתאים ל-X.

להשקיע לפי דיבידנד מתאים ל-Y.

לשמור את הכסף "בחוץ", מתאים ל-Z.

וכן הלאה...
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 10:46
דבר ראשון, אמנם לא ניתן להכות את השוק באופן עקבי - אבל אפשר לנסות.

מה שכן אתה פחות תראה פה את התופעה הרווחת של לחפש מניות ספציפיות בפינצטה ולמכור אחרי יומיים.

דבר שני, המשקיעה בעיקר מדברת על התיק של הארי בראון. אבל יש המון תיקים ואפיקים שונים שאפשר להשקיע בהם באופן פאסיבי ולאורך זמן.

דבר שלישי, גם באפיק מסויים - יש המון דרכי השקעה שונות.

הכי פשוט שתתחיל לפשפש בדיונים וככה תראה על מה דנים פה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 10:46
ראשית לא כולם מסכימים עם המטרה "להכות את השוק".

אני למשל לא מודד את ההצלחה שלי לפי שווי התיק המקסימאלי אלא לפי יציבות וגדילת המשכורת שהוא מספק לי באמצעות מניות דיבידנד.

לפי מדד זה תיק הארי בראון נחות בצורה משמעותית וסובל מסיכון* הרבה יותר גדול מאשר תיק של 100% מניות דיבידנד.

אנחנו יכולים כמובן לנהל דיון ולהסכים או שלא להסכים אם מניות דיבידנד יכו את השוק לאורך זמן אבל משקיע המדדים הקלאסי (כמו @המשקיעה בתיק הארי בראון למשל) מקצה רק 25% מההון שלו לשוק המניות ואני מקצה 100% מההון שלי למניות דיבידנד.

כאן השאלה מסתבכת ובמקום להיות שאלה של האם מניות דיבידנד יכו את השוק אנחנו למעשה שואלים:

האם תיק 100% מניות דיבידנד יכה את תיק הארי בראון עם 25% שוק מניות בלבד?

דבר נוסף שחשוב לזכור הוא שהפורום של המשקיעה מספק פלטפורמת דיון של אנשים שונים עם מטרות ודעות שונות שחושבים על השקעות לטווח יותר ארוך מ"מסחר יומי".

גם לא כל המשקיעים משקיעים בשוק ההון.

@אורי ו @רוני למשל משקיעים ב"שוק הנדל"ן".

*ההגדרה שלי כמשקיע מניות דיבידנד לסיכון היא פגיעה במשכורת הרבעונית ולא תנודות של שווי תיק.

תנודות של שווי התיק לא משפיעות עלי בכלל כי הדיבידנד אינו תלוי בשווי התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 11:18
אני אומר את זה כבר די הרבה זמן.

אבל אותי כבר סיווגו כטרול.

כך שתיזהר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 11:32
קודם כל, לא כל הדיונים פה הם על להכות את השוק ואפילו לא רובם.

איך שאני רואה את זה - פורום משקיעים הוא מקום בעיקר לשתף ידע, ללמוד ולדון על כל מיני קונספטים בתחום ההשקעות.

ובגלל שלפרוש מוקדם אפשר בדרכים אינספור - ראוי שיהיה מקום לדון על כל זה.

אני למשל בכלל לא חשבתי שאני אוהב (מלשון עתיד) את הקונספט של מניות דיווידנדים לפני הפורום. וגם משקיעי הנדל"ן פה הרחיבו לי את הפרספקטיבה בכך שבאמת לא חשבתי על כך ממש שישראל היא פסיק משוק הנדל"ן בעולם ויש עוד עולם מלא של הזדמנויות בענף.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 11:40
לא בגלל זה סווגת כטרול..

ולעניין: כמו שכתבו לפני, העיקר אצל המשקיעה הוא חיסכון. אחר כך באה השאלה מה לעשות עם החסכון. לסולידית יש דרך מסויימת, שמתאימה למי שיש לו מטרה מסויימת (נגיד לחיות מהכנסות הון). אבל היא מכירה בזה שיש מטרות אחרות (רכישת דירה, חסכון לצורך כרית בטחון וכו'). מה שחשוב הוא שאסטרטגיית ההשקעה מתאימה למטרה שלשמה חוסכים- כלומר, שהפעולה היא רציונלית.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 12:40
וואלה כל אחד יכול להשקיע איך שבא לו, או לא להשקיע כלל, ועדיין להיות חבר בפורום המשקיעה. עוד לא שמעתי שהמשקיעה גירשה מישהו מהפורום רק כי מדיניות ההשקעה שלו לא עולה בקנה אחד עם פילוסופיית ההשקעה שלה.

ועדיין, ע"פ התרשמותי, רוב החברים פה כן משקיעים בשוק ההון באופן יחסית פסיבי, מי במדדים, מי במניות דיבידנד, ומי במניות ערך. אפילו אדוארד בכבודו ובעצמו שכן מחפש את האלפא, כתב בזמנו שהוא מתמקד בחברות חזקות ומחזיק אותן לתקופות ארוכות. עדיין לא נתקלתי פה בת'רדים שמתקבצת בהם אסופה של זומבים עם קריאות נרגשות כמו: 'שימו לב כולם, תבנית ראש כתפיים נשברת מטה במניית אלביט מערכות, את השורט הראשון להיום פתחתי'.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 13:29
קודם כל אף אחד לא טוען שלא ניתן להכות את השוק, בהחלט ניתן אבל זה לא קל וגם מגדיל את הסיכויים שלך להפסיד לשוק.

"תיק השוק" זה מונח תיאורטי שלא קיים באמת במציאות, כיוון ש"תיק השוק" מוגדר בתור כל הנכסים הפיננסים בעולם (כולל נדל"ן), אז עולה השאלה באיזה תיק שוק אתה רוצה להשקיע ובאיזה פרופורציות? מה לגבי חלוקה לסקטורים? חלוקה לאג"ח/מניות/מזומן/השקעות אלטרנטיביות?

עלויות השקעה, תכנון מס, פיזור וגידור סיכונים ועוד ועוד

בקיצור לא חסרים נושאים.

אגב אין כזה דבר "השקעה נכונה" יש השקעה שמותאמת לצרכים ולאהבת הסיכון הספציפיים של המשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 14:44
מסתבר שזה לא פשוט לגמרי איך לעקוב אחרי השוק, ועל זה חלק גדול מהדיונים פה.

האם להשקיע במניות, בקרן סל, בתעודת סל, בקרן נאמנות מחקה? באיזה ארץ להשקיע? ETF של ארה"ב? ישראל?

באיזה אורך מח"מ של אג"ח להשקיע? האם להשקיע בקרן מחקה של אג"ח או להשקיע ישירות באג"ח? אג"ח של מדינת ישראל או אג"חים של מדינות אחרות?

בקיצור, לא חסר במה לדון, גם אם אתה מאמין של תאוריית השוק היעיל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 15:24
הדרך הכי קלה ללמוד על מה הדיונים בפורום הינה לקרוא אותם.

רוב חברי הפורום מאמינים שניתן 'להכות' (באופן חוקי) את מס הכנסה וכן 'להכות' את העמלות ודמי הניהול, ועל כן יש הרבה דיונים על כך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 16:48
לא יודע בקשר להכאת השוק, או לסולידית, אבל לי יש מטרה נוספת בהשקעות (מעבר להשגת תשואה) והיא לישון טוב בלילה.

זה אומר שני דברים:

1. אני מוכן לוותר על תשואה בתמורה לפחות תנודתיות בערך התיק הכולל.

2. אני מעדיף להשקיע דברים שאני מבין בהם ויש לי שכנוע פנימי עמוק לגביהם, כך שאוכל לעמוד בנפילות.

כמו שאתה רואה , זה הטעם האישי שלי. זה לא חייב להיות הטעם האישי שלך או של המשקיעה.

יש הרבה מאד פסיכולוגיה עצמית בהשקעות, ולכן כל אחד חייב לבחור את אסטרטגיית ההשקעה שמתאימה לאופי שלו, ולכן האסטרטגיה שמתאימה לסולידית לא בהכרח מתאימה לי או לך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 17:33
אחד מהדברים הכי קשים למשקיעים פסיביים זה לא לעשות.

אז יש לנו כאן אכסניה מצוינת לדבר במקום לעשות שטויות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 17:47
הפתרון שלי הוא כן להרשות לעצמי לעשות, בגבולות מוגדרים מראש.

התיק שלי הוא כנראה אחד המורכבים בפורום, וזה נובע מהרצון ללמוד, לגוון, לא לפספס ולהגן נגד כשלנות קטסטרופיים.

אפשר לראות בגלריית תיקים שאין שני אנשים בפורום עם אותו תיק בדיוק (מתוך אלו שפרסמו) וזה מאד מחזק את הטענה שיש מקום לדיונים על השקעות שכן עם אותו מידע אנשים מגיעים למסקנות שונות בהתאם לצרכים שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 18:06
אנחנו פועלים בפורום (=קבוצת דיון) שמטרתו היא החלפת דעות בתחום מוגדר

ועם כמה מגבלות, כפי שהוגדרו על ידי "בעלת האכסניה".

עד כמה שאני יודע, אי הסכמה עם בעלת הבית על תפישת עולמה (או חלקים ממנה) לא פוסלת מישהו מלהשתתף.

אם אני טועה אז כנראה שזה הפוסט האחרון שלי .... :'(
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 18:19
האם אתה יכול לפרט, אני לא בטוח שהבנתי בדיוק התגובה שלך.

אין כאן ״תחומים מוגדרים״, הכל פתוח לדיון ולא שמתי לב שיש ״מגבלות״

אנא, תסביר למה אתה מתכוון.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 18:31
ליוסי K

א. קרא את דבריה (בעמוד המרכזי של פורום פינת המשקיעים) על מה מקובל ומה לא.

ב. היה דיון על אירועי אלנבי 40 (למי שזוכר) שגלש לאימרות "נמוכות" והיא סגרה את הדיון - ובצדק.

למען הסר ספק: דברי אינם ביקורת אלא ציון עובדות (כפי שאני מבין אותן).
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 18:43
1. על איך מחקים את המדד בצורה הכי זולה, מפוזרת יעילה מבחינת מס, בטוחה, ונוחה.

2. קצת על אפיקי השקעה השונים מתיק אינדקס קלאסי, כמו נדלן, סחורות, מניות מגדילות דיבידנד ועוד.

3. על הפלח האגחי.

4. על הקצאת נכסים בהתאם לנסיבות שונות.

5. על תיקים פאסיביים אחרים.

ועוד...
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 18:45
כן, קראתי, אלו חוקי הפורום ואינם נגד הבעת דיעה בנושא כזה או אחר. כוונת @המשקיעה למנוע מצב של תביעות והגנה עליה ועל המשתמשים.

הייתי חייב להגיב, ועכשיו, אתם מוזמנים לחזור לנושא השרשור. אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש בנושא שכואב לך, אני בטוח שיהיה שרשור מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 18/11/2015 20:33
פינת המשקיעים מיועדת לדיון בכל נושא שעניינו יצירת כסף עתידי באמצעות כסף נוכחי.

זה מרכיב די משמעותי בפילוסופיה הכללית כאן, שמדברת על שימוש בהכנסה הונית כתחליף להכנסה פירותית.

יש הרבה מאוד דרכים להגיע למצב הזה. אפשר להיות משקיע פסיבי, לקנות את "תיק השוק" ולדגור עליו במשוך עשרות שנים, תוך מכירה / איזון תקופתי. אבל זו לא האפשרות היחידה, ואני לא הייתי מעוניינת לאמץ קו דוגמטי בעניין הזה. לכן אתה יכול לקרוא בפורום על אנשים שמשקיעים בנדל"ן ומשתמשים בהכנסה משכירות כדי לכסות את כל הוצאותיהם. אפשר (תאורטית) להשקיע באג"ח זבל או בהלוואות P2P ולחיות מהריבית. אפשר לבחור מניות בהתאם לפרמטרים מסוימים ולהנות מהתזרים השוטף שהן מייצרות. אפשר להשקיע בעסקים, באתרי אינטרנט, בקווי מכונות ממתקים... זה לא משנה, כל זמן שהכסף עושה כסף, והכסף שעושה הכסף עושה כסף. לשם כך נועד תת הפורום הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/11/2015 07:57
כל הדרכים מובילות לרומא. כל משקיע בוחר לו צורת השקעה שמתאימה ונראת לו, כשהמטרה הסופית של רוב המשקיעים היא ליצור רשת ביטחון כלכלי ליום סגריר.