⬅ חזרה לאינדקס

צ'קליסט לרכישת דירה

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 00:19
היי,

בהנחה ומצאתי דירה, סיכמנו על מחיר X, שני הצדדים מרוצים.

1. מה חשוב לבדוק / לברר / לוודא?

2. האם זה הגיוני שיש הבדל כ"כ גדול - בארנונה השטח במ"ר הוא 93 ובטאבו 63?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 00:23
1. חריגות בנייה, רישום בטאבו/חכירה אם כן לכמה זמן ומה העלויות לחידוש או היוון, מצב הבית בדגש על תשתיות וחלונות, מצב הבניין באופן כללי.

2. הגיוני מאד, רק לוודא שאין חריגות בנייה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 00:33
איך מוודאים?

איך בודקים תשתיות? ומה קריטי כבר בחלונות?

זה מאוד כללי, למה אתה מתכוון בדיוק ב "מצב"? משער שזה מתומחר עם הנכס כבר.

ד"א מדובר בדירה להשקעה שהשוכרים שהיו נשארים בדירה
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 07:50
אם יודעים מה עושים אפשר לבדוק את היתר הבנייה לבד, לבקש ממישהו שיודע איך עושים זאת או לשכור מהנדס/הנדסאי/אדריכל שיעשה זאת.

קודם כל מוודאים בני כמה הם, בודקים בני אם הצנרת היא פלסטיק או מתכת, אם צנרת הביוב פלסטיק או אסבסט או בטון, אם בורות הביקורת ממתכת או פלסטיק, מוודאים שאין רטיבות או סימנים לרטיבות בבית, בדיקה יותר מעמיקה מזה צריך כבר אנשי מקצוע.

חשמל:

בן כמה? תלת פאזי? אם חד פאזי כמה אמפר?, לוודא שיש הארקה (רלוונטי בבניינים ישנים).

החלק הכי יקר בבית ומקום מועד לפורענות מבחינת חדירות מים.

אני לא יודע מה מתומחר ומה לא, בבניינים ישנים תמיד יש בעיות ועלויות שאתה לא מודע אליהם, בתור ועד הבית אני כן מודע אליהם, לדוגמא בניין בן 11 דיירים:

צנרת ראשית מקורית מברזל, כל הזמן יש פיצוצים ודורש החלפות ותיקונים, אלפי שקלים כל פעם.

לאחרונה: בעיות חדירת מים במקלט, תיקון של כ8,000 ש"ח.

לפני כמה שנים איטום גג: כ30,000 ש"ח.

צורך מיידי בהחלפת מערכת הביוב בבניין: 50,000 ש"ח.

תיקון איטום בגג עליון (שבוע הבא): 10,000 ש"ח.

כל תיקון כזה זה גבייה מיוחדת מבעלי הדירות וזה עוד תיקונים רגילים ןנורמאליים, בניין מולי הוכרז בתור בניין מסוכן ונאלצו לשפצו בעלות של 600,000 ש"ח.

בת"א אלו עלויות יחסית שוליות לשכ"ד/שווי הדירה, בדירות זולות יותר ההוצאות האלה כבר יותר משמעותיות יחסית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 08:22
הדבר הכי חשוב זה לבדוק אם יש סימנים של רטיבויות,

לחפש עובש, או קילופים בצבע,

לחפש אם יש צבע חדש באיזור מסויים, בדגש על כל התקרה בבית ובמיוחד בחדר האמבטיה, זה מעיד על צביעה של עובש או קילופים,

להסתכל על הקירות צמוד לפנאלים לראות אם יש נפיחויות, במיוחד ליד איזורים של מים כמו אמבטיה מטבח שירותים,
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 09:01
בנוסף לרעש וריח
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 10:35
נשמע שאתה לא כל כך מבין בנושא מציע לך להזמין "בדק בית" ובנוסף שמאי שיבוצעו את בדיקות התשתית והבנייה של הנכס הנמכר

הם יודיעו לך אם יש משהו לא תקני בנכס.

זה עולה סהכ בערך 3-5 אלף שווה כל שקל
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 10:39
האם זה כדאי למרות שאני לא הולך לגור בדירה, והיא כבר מושכרת לשוכרים שרוצים להשאר?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 10:51
שמאי לא בודק תשתיות, שמאי בודק שווי ואולי חריגות.

לדעתי מיותר אא"כ אתה ממש רוצה לישון בשקט, אם אתה רוצה אחד אולטרה יסודי יש לי אחד, עלות של בערך 2,000 ש"ח.

קח בחשבון שיש לך גם ביטוח מבנה ככה שאם יש קטסטרופה אתה מכוסה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 11:46
אחלה, הדירה לא כ"כ ישנה וכשדיברתי עם השוכרים אמרו שאין שום בעיות, ההגיון שלי אומר לי לוותר על זה.

עוד שאלה - איך בוחרים עו"ד? נכנסתי לאתר מדרג, מצאתי עורך דין עם ציון גבוה שעובד באיזור שלי, התקשרתי אליו, אמר לי שהוא לוקח 5,000 ש"ח שכר טרחה כולל הכל ולא גובה כסף עד שהעסקה בוצעה.

נשמע זול, לא מחפש קאצ'ים כמובן אבל תהיתי לפי מה אפשר לבחור עו"ד מקרקעין?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 11:55
תלוי במצב של הבניין ומאיזו שנה הוא, אבל מניסיוני שני הדברים הכי קריטיים זה צנרת ואיטום. כל השאר בד"כ אפשר לתקן יחסית בזול בטח אם זה להשכרה.

אתה יכול לברר את הפרטים שנכתבו למעלה, אבל אם אתה באמת רוצה לישון בשקט, תיקח איש מקצוע. 2-3 אלף ש"ח והפינה סגורה (בהנחה ולא ימצא כלום).
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 11:56
אני לא הייתי חוסך בעו"ד בעסקה כל כך יקרה. תשקיע עוד כמה אלפים ותחסוך לעצמך הרבה הרבה כאבי ראש (וכנראה גם כסף).
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 12:33
המלצות.

זה זול מאד על גבול הזול מדי, אם זה כולל מע"מ אז על אחת כמה וכמה.

אני כבר 3 שנים מתקשקש על עסקה והיא עוד לא הסתיימה, העו"ד גבה פי 2 מהסכום שציינת ולדעתי הוא בכלל לא הרוויח עם כל הריצות וכאב הראש שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 13:12
לא מחפש לחסוך, להפך, חיפשתי את הבן אדם עם הדירוג הכי גבוה. אתה מציע שאני אתקשר לכל העו"ד בארץ וישאל כמה הוא לוקח ופשוט אלך על היקר ביותר?

אנסה למצוא.

משער שזה תלוי במורכבות העסקה, אולי העו"ד שלך לא תמחר אותה כמו שצריך :lol:

במקרה שלי מדובר בדירה רשומה בטאבו ללא משכנתא ויש את כל הפרטים כמו גוש/חלקה/תת חלקה (והעו"ד שאל אותי את כל השאלות האלה לפני)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2020 13:34
כן