⬅ חזרה לאינדקס

שאלה פילוסופית -משכנתא או לא משכנתא?

🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 11:22
שאלה שחשבתי עליה, מה דעתכם?

לקנות דירה למגורים עם הון עצמי, בלי משכנתא ובלי חוב ? או לחילופין, לקחת משכנתא ולנצל את שאר הכסף להשקעה באפיק אחר.

בואו נשים בצד את הדיון של לשכור או למכור. השיקולים ידועים, ההחלטה היא לקנות למגורים.

קניית הדירה תפחית את ההון העצמי (תשאיר רק את "כרית הביטחון" לכמה חודשים).

יש שיקולים לכאן ולכאן, מצד אחד, השיקול להיות בלי חוב, מצד שני היכולת לנצל את הכסף.

מה אתם חושבים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 13:08
אני חושב שזה תלוי בריבית על המשכנתא, בצפי התשואה מההשקעה האלטרנטיבית ובסיכון שאתה מוכן לקחת על עצמך במידה וההשקעה תאבד והריבית תגדל.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 15:21
משכנתא היא ההלוואה הכי גדולה שתקבל, בריבית הכי נמוכה שתקבל ולטווח הכי ארוך שתקבל.

באופן אישי, אני מעדיף שתהיה לי דירה משלי (קשה לי עם כל המעברים וההשקעה בדירה שאינה שלי) ולכן הייתי לוקח משכנתא ומשקיע את השאר (חוץ מכרית הביטחון).

לא כל חוב הוא חוב רע.

אם אתה יודע שתוכל להחזיר את המשכנתא בסבירות גבוהה, אין סיבה שלא לקחת אחת, בטח ובטח כשהדבר משחרר חלק גדול מההון לטובת השקעה צומחת.

אני מצטרף ל-@daat99 בכל הנוגע לסיכון:
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 16:01
לדעתי הכי טוב לקנות במזומן אם יש לך בלי משכנתא. או מקסימום במימון של 20% שזה קטן.

יש היום כל כך הרבה חוסר בהירות ונתוני מקרו שליליים. לא הרבה אופטימיות לשנים הקרובות בכלכלה. אז חבל להיכנס להרפתקה של 30 שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 16:12
אני עם מה ש- @daat99 כתב לך:

בכל אופן, אם לקחת, אז אני הייתי לוקח את "תמהיל העדר": 1/3 פריים, 2/3 קלצ. כך אני לא חשוף לסיכוני אינפלציה (כל המשכנתא לא צמודה), ורק 1/3 חשוף לעליית ריבית כך שבמקרה של עליית ריבית משמעותית, ניתן להחזיר את החלק הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 16:52
בוא נשאל שאלה אחרת - נגיד ויש לך דירה משלך, ללא שום שיעבוד.

האם היית כיום ממשכן את הנכס כדי להשקיע בשוק ההון?

אם כן, שא ברכה.

אם לא, תתרכז בלצמצם את המשכנתא.

אני אישית בחרתי בצמצום חובות משכנתא על פני השקעה ורק ימים יגידו אם צדקתי או לא, אבל זאת הבחירה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 29/11/2015 17:20
במידה והחלטתה לקנות דירת מגורים בעיתוי הנוכחי, מומלץ לקחת מימון ולקנות נכס מניב בחו"ל בתשואה התחלתית של 6% עד 10% ולסלק את המשכנתא בטווח של 10 עד 16 שנים, זאת בנוסף לסבירות לעלייה בערך הנכס במהלך השנים ויצירת הכנסה פסיבית עתידית. השוכר משלם את המשכנתא, במצב זה אין פגיעה בהכנסה הפנויה של המשפחה.