⬅ חזרה לאינדקס

אמצעי התשלום הבטוח ביותר מבחינת הוכחת תשלום

🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2020 19:50
מהו אמצעי התשלום הכי בטוח מבחינת הוכחת קיום תשלום בהנחה שאי אפשר לשלם באשראי (האם זה עדיף במידה וכן היה אפשר?).

אני מניח שהעברה בנקאית, כי יש הוכחה בבנק ואין את החסרון של צ'ק שיכול להאבד/אפשר לזייף וכו'. האם אני צודק? והאם העברה בנקאית ללא קבלת קבלה יכולה לפגוע בי או שרק בצד המקבל?

דבר אחרון, אם בעל עסק קיבל ממני צ'ק ועליו להחזיר לי אותו כי סכום התשלום הופחת, ואני רוצה לשלם לו בצורה אחרת, האם זה מספיק בטוח שהוא יחזיר לי אותו וזהו? אין מצב בו הוא יכול לשכפל אותו ולגבות אותו בכל זאת?.

(סיפור ארוך, מדובר במישהו מפוקפק, בגלל זה כל השאלות)
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2020 21:47
לגורמים מפוקפקים, הייתי נמנע מלהעביר צ'קים. הם יכולים להעבירם לצד שלישי. גם אם הצ'ק הוא למוטב בלבד, יש מצבים בהם הבנקים יכולים להפקיד צ'ק גם אם שם המוטב לא זהה לשם בעל החשבון.

בכל אופן הייתי הולך על העברה בנקאית ומפרט בשדה 'מטרת העברה' על מה אתה משלם למקבל
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2020 21:54
איזה מצבים בדיוק?
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2020 22:38
לדוגמא על הצ'ק רשום מושיקו כהן.

שם החשבון ברישומי הבנק: משה וקלרה כהן.

דוגמא נוספת: שם המוטב בצ'ק א.ב. פלדה.

שם החשבון ברישומי הבנק: א.ב תעשיות פלדה בע'מ.

מה שקורה הוא שפקיד הבנק שם חותמת 'זיכנו את חשבון המוטב' והצ'ק נפרע כרגיל. בלי החותמת, הצ'ק היה נדחה. בפועל זה שיקול דעת של פקיד האם לשים את החותמת או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 02:51
טוב זה מוגבל למצבים שהשם דומה.

אבל לפחות בעבר לשוק האפור היתה דרך לפדות צ'קים למוטב בלבד (שקיבלו לניכיון). ככה הם טענו בגלוי בפרסומים בעיתון. אז מעניין איך עשו את זה באופן שיטתי .
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 03:07
עם Inside man , בדיוק בדרך שהוזכרה

לא תשמע על מעללייהם כי בוא נגיד המעסיק שלהם ביישן :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 04:04
איך? ואם למוטב קראו נקדימון שטרומפפר??

שמע תכל'ס יכלו לזייף ת"ז. ואז גם לפתוח חשבון. ואז לשלוח ערס שמתחזה לנקדימון עם הצ'ק. אבל זה קצת overkill בשביל צ'ק בודד
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 05:40
תלוי מה הסכום של הצ'ק...
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 07:01
קצת יצאת מה scope

אבל העניין הוא שזה נעשה בעבר