⬅ חזרה לאינדקס

חשיבות הגשה בזמן של טפסי 161 ו161א

🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 13:24
אהלן חבר'ה,

רציתי לדעת מתיי יש חשיבות למועד הגשה של טפסי 161 ו161א למס הכנסה.

למיטב הבנתי מדובר פשוט בטפסים שמורים לקרן הפנסיה ולמעסיק כמה מס להוריד עבור הפיצויים וחלף הודעה מוקדמת שקיבלתי.

1) מבחינת פיצויים: לפי מה שהבנתי, מה שחשוב הוא שהטפסים יוגשו לפני משיכת כספי הפיצויים, כלומר, אם אני לא מתכנן למשוך את הכספים בשנה הקרובה, אז אין דחיפות בהגשת הטפסים?. תקנו אותי אם אני טועה.

2) מבחינת חלף הודעה מוקדמת: למיטב הבנתי (אשמח לתיקון אם אני טועה), זה תשלום שפטור ממס הכנסה ולכן המעסיק צריך למלא בהתאם את טופס 161, ורק לאחר הגשתו למס הכנסה, הפטור ינתן. אבל ככל הנראה, החלף ישולם לפני שהתהליך הזה יבוצע.

אז מה בעצם קורה בדר"כ? האם צריך לבקש החזר מס בשביל הפטור הזה או שמעסיקים פשוט לא מורידים מס מהתשלום הזה מראש?.

רב תודות!.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 14:18
לא בדיוק פטור

הוא מחושב כמענק פרישה, משמע הוא פטור רק אם לא עברת את התיקרה לפיצויים 12400 כפול שנות העבודה בכל ההפרשות שהיו לך

אם עברת את התיקרה אז תוכל לפרוס אותו כמה שנים קדימה, ואז יש גם טופס 116ג'

בסיום העסקה, המעסיק חייב לתת את הטופס 161 לקופה, לא משנה אם העובד מתכנן למשוך או לא

מה שקורה בדרך כלל שבדיוק ההחלטה של העובד מה לעשות עם הכספים הללו נכתבת בטופס הזה

אם העובד יתחרט בתשובתו, יעשה זאת מול הקופה בעצמו, לאחר סיום ההעסקה, באמצעות טפסים משלו
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 15:46
כלומר, קודם מחשבים האם הפיצויים עברו את התקרה, ורק אם לא, אז שארית הפטור תופסת לחלף?. במקרה שלי, הפיצויים עברו את התקרה, אם אני מייעד את הפיצויים לקצבה, עדיין החישוב זהה?.

כן, אבל זה לאחר הגשה למס הכנסה לא?.

השאלה העיקרית שלי, היא האם יש 'דדליין' להגשה של 161 ו161א שמעבר אליו אני יכול להפגע במשהו? כי ההליך הזה נוטה להמרח לפי מה שאני רואה. אם אני לא רוצה למשוך את הפיצויים בקרוב, יש טעם ללחוץ על המעסיק וסוכן הביטוח להזדרז?.
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 17:28
זה מסמך שאתה חייב לקבל בסיום ההעסקה, אני לא מבין מה המשמעות של "ללחוץ על המעסיק", יש לו דד ליין חוקי

הפטור ממס הוא על המשיכה של אותם כספים, אם משכת מתחת לתיקרה, אז לא תשלם מס

אתה יכול לבחור איזה סכום למשוך ואיזה סכום להשאיר

לדעתי אתה צריך לקרוא קצת יותר מה קורה עם כספי הפיצויים

כי לדעתי אתה חושב למעסיק יש יד כלשהי , אין לו, הוא פשוט "מוסר את בקשתך לקופה"

אני מניח (רק מניח) שמה שאתה מתכוון אליו זה שאם תרצה למשוך את כספי הפיצויים אז הקופה תבקש ממך אישור ממס הכנסה (על ניכוי במקור) ואז תצטרך לפנות אליהם עם כל מיני אישורים

או שאתה מדבר על פנייה יזומה אחרת למס הכנסה שאני מפספס?
🕒 פורסם בתאריך: 13/09/2020 23:29
אולי עדיף שאתאר את המצב ואשאל שאלות יותר מפוקסות:

כעקרון סוכן הביטוח של המעסיק צריך ליצור איתי קשר למילוי 161א לאחר שהמעסיק מודיע לו על סיום העסקתי ורק אחרי כל זה, המעסיק שולח לי 161 (אלו הנהלים של החברה, שלטענת הסוכן, הם תמיד מתנהלים ככה ולרוב הם איטיים בנושא) כרגע המעסיק אפילו לא הודיע לסוכן על סיום העסקתי, ועברו כשבועיים+.

האם כדאי במצב כזה לבקש טופס 161 מהמעסיק מבלי לחכות עד שהסוכן ימלא איתי 161א כדי לזרז את התהליך, ואם כן, האם זה אומר שאצטרך להגיש לבד למס הכנסה 161א?.
🕒 פורסם בתאריך: 14/09/2020 01:52
תזרז את כולם, רק כדי שמסמך כזה יהיה בידייך

מעולם לא עבדתי עם סוכן ונראה שזאת פעולה מעיקה של צד ד'

בכל מקרה נהלים בחברה או לא, זכויותייך לא אמורות להפגע מכך
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2020 08:31
לגבי הגשת טפסים למס הכנסה, אם כל מה שאתה רוצה זה החזר מס אז הדד-ליין הוא עד 6 שנים מתום שנת המס שעליה אתה מבקש החזר, ונדרש רק טופס 161.

לגבי הגשת הטפסים לקרן פנסיה, רלוונטי רק אם אתה רוצה למשוך את כספי הפיצויים ולהפסיד את הפטור ממס, ואין דד-ליין. אם אתה חתום על סעיף 14 אז כספי הפיצויים משתחררים אוטומטית ללא הגשת טפסים לאחר מספר חודשים אם המעסיק לא התנגד.