⬅ חזרה לאינדקס

יציאות ובילויים

🕒 פורסם בתאריך: 30/11/2015 23:46
היי חבר'ה אני אשמח לטיפים איך להיות סולידי בבילויים ויציאות.

בת הזוג שלי ואני (אנחנו בני 28) מבלים באופן סולידי- עושים דברים חינמים, טיולים, מחפשים הנחות לסרטים באשראי, גרופונים וכדומה וממש יוצאים מהקופסא.

הבעיה האמיתית היא בילויים עם חברים- שם הבילויים מצטברים לסכומים גבוהים.

מדי פעם הבילויים עם החברים הם טיולים בחוץ או מפגשים בדירה שלנו או שלהם, אבל ברוב המקרים מדובר ביציאות לפאבים, בתי קפה, מסעדות, סרטים או אירועים חברתיים שונים ואז ההוצאות מצטברות להמון כסף וזה מרגיש שאי אפשר להמנע מהוצאת 50 ש"ח על מנה במסעדה או 35 ש"ח על חצי ליטר בירה בפאב.

אנחנו לא רוצים "לצאת מהארון" ולספר שאנחנו סולידיים וחוסכים, גם כי קיבלנו תגובות פושרות כשאמרנו חצי מילה בעניין לחברים ולמשפחה, ומצד שני מאוד רוצים לשמר ולטפח את הקשרים החברתיים שלנו, שמתקיימים לרוב במקומות בילוי.

מה עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 02:48
החברים האמייתים שלכם יטפחו איתכם את הקשר למרות היציאה מהארון. השאר לא כאלה חברים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 08:57
להיות סולידי זה לא עניין דתי. אפשר לשנות ההתנהגות בהתאם לנסיבות.

באופן אישי, אם מדובר באנשים שאני מעוניין בחברתם, אני מתאים עצמי לההתנהגות שלהם, גם אם זה אומר לבזבז כסף (בסכומים סבירים כמובן).

עם זאת, אני עושה זאת בצורה מחושבת שלוקחת בחשבון המחיר. אני אף פעם לא אזמין פריט בתפריט בלי לקחת בחשבון את מחירו. תמיד אחפש את הפריט הכי אפקטיבי בתמורה לשקל.

אם אלו אנשים שמבזבזים הרבה מעבר למה שאני מוכן לבזבז, על דברים שאני לא מוכן לבזבז עליהם, אז כנראה שאלו לא אנשים שצריכים להיות חברים שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 10:39
אני דווקא התברכתי בחברים שעיקר המפגש איתם הוא אחד אצל השני. :)

בתוך אחד שאוהב מאוד לארח הייתי ממליץ להתחיל להזמין אותם אליכם הביתה ואם זה מוצלח ליצור מנהג שכל פעם מתארחים אצל חבר אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 12:29
אני חושבת, שיש לכבד את הדעות ודרך החיים של האנשים שאיתם אתה רוצה ובוחר להמשיך להיות בקשר. זה רלוונטי גם לגבי סוגים אחרים של קשרים, למשל משפחה / בת זוג.

אפשר, כמובן, להציע בילויים סולידיים משלכם, אבל תמיד יהיו כאלה שירצו את הבילוי הלא סולידי ותאלצו להוציא את הארנק ולשלם, גם אם לא ממש בא לכם וזה נוגד את העקרונות שלכם. תאר לעצמך, שהיה לך חבר טבעוני, שיום אחד היה מחליט שהוא לא מוכן לבוא אליך הביתה כי אתה צורך מזון מן החי וזה נוגד את העקרונות שלו, ועוד מנסה להסיבר לך כמה זה טוב להיות טבעוני? :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 13:14
מחליטים מה אתם רוצים, לשמור איתם על קשר ולהמשיך להוציא כספים או להפסיק להוציא כספים ולראות מי החברים האמיתיים שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 13:24
לדעתי, בירה אחת או איזה מרק ב30 שקל זה דווקא די סולידי\בסדר.. בהנחה שאתם יוצאים עם החברים פעם בשבועיים זה 120 בחודש לזוג. לדעתי לא מחיר יקר בשביל לשמור על קשר עם חברים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 13:54
בעע לזוגי יש חבר טבעוני מוגזם כזה שלא מוכן לבוא אלינו, ואז כשהם נפגשים אף אחד מהחברים שלו לא בא בגלל אותו חבר שמתנגד לאורח החיים שלנו. למזלי האידיוט עשה רילוקיישן והבעיה נפתרה :)

בקשר לבעיה מה שאני עשיתי זה העברתי את החברים להפי האוור במקום מפגש לילי. בגיל 28 לא מרגישים כמו בני 18, הרוב כבר לא רוצים לצאת רק ב-10 בלילה , וצריך לקום מחר מוקדם בלי האנגאובר וכולם כבר בזוגיות אז נהיה פחות מעניין. אנחנו פשוט נפגשים כולם ישר אחרי העבודה בערך ב-7 בערב, שותים ב-50% (או 1+1 תלוי בפאב) ואוכלים בהנחה, ולרוב המקומות בשעות האלה יש הנחה. כולנו יוצאים מאוד מרוצים, הפאב שקט, הארנק רגוע והכל סבבה. בכלל שווה לך לבדוק אם יש פאבים או מסעדות שיש להם הנחות קבועות בימים מסויימים או שעות מסויימות, תבדוק מה יש באיזור.

מעבר לכך קשה להזמין סתם הביתה, לפחות עם חברים שלי אז עליתי על רעיון של ערבי קונספט שגורמים לקצת יותר עניין במפגשים ביתיים. עשינו אצלי בבית:

- ערב קוקטיילים

- ערב המבורגרים (עם כל התוספות שאפשר להעלות על הדעת)

- ערב משחקי מחשב על מקרן

- ערב סדרה מטופשת (היינו עושים משחקי שתייה כל שבוע מול היפה והחנון, כל פעם שמישהי אומרת משהו מפגר שותים, יוצאים הפוכים מהתחת והתוכנית נהיית הרבה יותר מעניינית פתאום)

- ערב סושי , במקום לקנות פשוט מכינים מלא סושי ביחד (אני חותכת את כל המרכיבים מראש, ומשאירה לכל אחד לגלגל רול כראות עיניו)

במפגשים כאלה כל אחד מביא משהו או שם קצת כסף למארח ותמיד מקבלים תמורה הרבה יותר טובה לכסף

עוד משהו זה הרצאות מעניינות וערבי מבוא, חלק מהחברים שלי מתעניינים בנדל"ן למשל וגם אני רוצה להכיר את התחום טוב יותר אז חיפשתי ומצאתי כמה הרצאות מבוא בחינם שאפשר ללכת אליהם והחברים באו. אחר כך ישבנו לאכול באיזה מסעדה באיזור בלייט נייט (השעה הייתה 8 וחצי בערב, גבעתיים זה מקום הזוי)

אפשר לגרום לאנשים להוציא פחות כסף, פשוט צריך לתת להם אלטרנטיבות טובות יותר ממה שהם מכירים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 14:42
Settlers of Catan...
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 15:07
באופן מפתיע, זאת ההצעה שאחד מהחבר'ה הציע למפגש הבא. אין לי שמץ של מושג מה זה
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 17:01
דוד גוגל טוען שמדובר במשחק לוח.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 19:31
יש לי כמה חברות פה ושם אבל רק אחת מאד טובה (אין פיזור נכסים).

לרב אנחנו מסתפקות בלשכב במיטה עם כוס תה ולבכות על מר גורלנו או לשמוע מוזיקה או לטייל ברחוב, בעיקר מבוסס על דיבור.

אם יוצאים לאכול אז כבר יודעת שלרב אני לא מזמינה ולא מפריע לה, או מסיבות שזה לרב עם עוד חברות 10-15 שקל כניסה.

אבל זה מספיק רק כשיש מעט מאד חברים ולא חבורה או מה שנקרא טוסופקות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 21:52
אם המטרה היא לשמור על החברים, ממליץ לוותר על המשחק הזה.

מהשטן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 22:09
אני גם מצאתי את עצמי במתח הזה שבין הרצון לסולידיות בבילויים לבין הרצון לשמר אי אלו קשרים לא-סולידיים. מה שמצאתי שמקל עלי: להרחיב את מעגל הקשרים לאנשים באותו ראש שלי בבילויים. וגם להגדיר לעצמי כמות/תדירות לבילויים הלא סולידיים, למשל: פעם בחודש לאכול במזנון של העבודה. פעם בחודש לצאת למסעדה במסגרת של בילוי.

בעוד היציאות מאפשרות לי לשמר את הקשרים, ההגדרה נותנת לי תחושה של שליטה. שאני עושה משהו שלא מהמותן אלא נבדק וחושב. היא גם מאפשרת לי לא להגרר אם מזמינים אותי ליותר וגם לא להגיב בתגובה 'מתפתלת'. זה מאפשר לי פשוט לענות: בשבועיים הקרובים לא מתאים אבל מה דעתך על שני בעוד שלושה שבועות? (שזה כבר הפעם של החודש הבא..)

אגב, מי שינתק איתי קשר רק בגלל שהתדירות לא מספיקה לו - זה כבר באמת הפסד שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2015 23:43
תעשה מה שאתה רואה לנכון. אם לדעתך צריך לאזן - תאזן. אם לא - לך בדרך שלך ושא בתוצאות לטוב ולרע.
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2015 08:05
מעגל החברים שלי מצטמצם מחדש כל פעם שאני עובר דירה.

אין לי כח/ זמן/ כסף לשמור על יחסי חברות יותר מ-FB וכדומה.

תנסה לחשוב "אם אני עובר בעוד שבוע מ-ת"א לחיפה... עם מי מהחברים אני שומר על קשר?".
🕒 פורסם בתאריך: 02/12/2015 11:07
נראה לי מיותר להוציא כסף על בילוי בחברת מי שלא ינסה להבין אותך כשתספר לו מי אתה באמת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/12/2015 11:53
לפני יציאה לבית קפה או מסעדה אפשר לאכול קצת בבית, להגיע לא רעבים ולהגיד שהייתם ממש רעבים ואכלתם כבר בבית, תמיד אפשר להזמין איזה כוס קפה או תה ולהשאיר מעט טיפ, זה יוצא יותר זול. לגבי פאב אותו הדבר- אפשר לתדלק לפני. (אנחנו עושים את זה לפני כניסה למועדונים,עם נהג שלא שותה כמובן!)

חוצמזה אפשר להכניס כמה שקרים לבנים בסגנון "אנחנו חוסכים עכשיו לבלה בלה בלה..." טיול בחו"ל או ווטאבר, משהו שהם יכולים להתחבר אליו, גם אם זה לא נכון במאה אחוז.

הכי הכי אמיתי לדעתי, פשוט לא לשים על מה חושבים עליכם, לחלוטין מסכימה עם ג'וני דפ שם למעלה, שאמר שחברים אמיתיים יבינו ויכבדו. אולי אפילו ילמדו דבר או שניים.

ולסיכום , הרבה יותר זול (וכיף לדעתי) לקנות טקילה/וודקה/וויסקי לבית, להזמין חברים, להכין קוקטיילים לכולם ולשחק משחק הזיכרון (כן,כזה של גיל 5) עד אובדן חושים P:
🕒 פורסם בתאריך: 04/12/2015 09:48
גם לנו יש חברים כאלה.. זוג חברים שמאוד קרובים פיזית, אבל בכל זאת כל מפגש כמעט היה קורה במסעדה בין היתר בגלל הרצון שלהם "להתאורר ולצאת קצת מהבית" (הם הורים טריים). מאז שנכנס לי הג'וק של החיסכון ומודעות בנוגע להוצאות אז אני פחות מסכימה לזה.. אמנם אנחנו אף פעם לא הולכים למקומות יקרים, אבל לפעמים זה סתם מרגיש הוצאה מיותרת, כי לא נעים פחות בבית. אז בפעם האחרונה פשוט אמרנו להם שיצאו לבד ושאחרי המסעדה יקפצו אלינו. הבהרנו שאנחנו פשוט במצב חיסכון, יש דברים מאוד מסויימים שאנחנו מעדיפים לבזבז עליהם כסף. לא הפסקנו לגמרי לצאת למסעדות, זה פשוט לא הכרחי לעשות את זה פעם בשבוע..