⬅ חזרה לאינדקס

הייטק, נדלן ו..יחסינו לאן..

🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 17:37
שלום לכולם, חדש כאן.

לפני הכל, מתנצל על אי דיוק בנתונים ומספרים כלליים, מעדיף להשאר אנונימי כמה שניתן, גם את הפוסט הזה רשמתי בקושי :)

גיל 30.

עובד כשכיר בהייטק בשנים האחרונות, מרוויח ממוצע מינוס יחסית לממוצע של מתכנת (לפי דעתי ולפי מה שאני שומע).

לא מת על מה שאני עושה, זה נסבל מספיק מבחינתי, אבל לא מה שהייתי רוצה לעשות כל חיי.

לאחר כמה שנים שניסיתי להיות עצמאי בתחום שלא הייטק, סגרתי את העסק וחזרתי להייטק.

נותרו "מעט" חובות עם החזרי הלוואות של 4K לחודש, למשך מספר שנים.

הכנסה פנויה כרגע בסביבות 3K חודשי, משתנה 1000 לכאן או לכאן.

חסכונות=0, למעט קרן השתלמות,שיש כנגדה הלוואה.

התנסיתי קצת בבורסה לפני מספר שנים, הפסדתי סכום כסף יחסית גבוה (בעיקר בעקבות חוסר ידע אבל לא מעונין להכנס לסאגה הזאת שוב), ירדתי מזה, והחלטתי להשקיע במדדים או קופת גמל להשקעה.

כרגע מפקיד את ההכנסה הפנויה לקופת גמל להשקעה.

מנסה להתרומם ולהרים את הראש ולהמשיך לחסוך ולסגור הלוואות, לא תמיד קל כי ההכנסה לא כזאת גבוהה.

בעתיד הקרוב מעוניין להכנס לתחום הנדלן, נוטה לעסקאות פליפ, לא שולל השקעות ערך (אשמח לקצת מידע וטיפים בהקשר לזה)

מכיוון שאין הון עצמי, כרגע חושב איך למנף את המשכורת ולהשיג 100 אחוז מימון.

חשבתי ללמוד שמאות מקרקעין כדי לדעת להעריך שווי נכסים, אני חושב שזה יעזור לי לבחור עסקאות יותר טובות בשוק, במקביל לקריאת ספרים וכל חומר שניתן על נדלן, כמובן שגם מחקר על הסביבה כדי להגדיל את הידע והמידע על כל נכס ובכללי על נדלן.

במקביל שוקל לפתוח עסק/הכנסה נוספת בתחום הבריאות (כי צריך גם לאהוב את מה שאתה עושה וגם להגדיל את ההכנסה) אם וכאשר ההכנסה בתחום זה תחצה את הכנסה הנוכחית בהייטק , אעזוב את ההייטק, כרגע רק במחשבות.

כל דעה, ביקורת, המלצה, חוות דעת, חיובית או שלילית, תתקבל בברכה, כל עוד היא תורמת לדיון ולמידע.

תודה למגיבים ולקוראים.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 17:40
אתה לא לומד מטעויות?
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 17:45
אפשר פירוט?

מה הכוונה? לכך שזה נחשב סיכון גבוה? בהכרח לא ניתן להרוויח מעסקאות אלו? או שבעקבות המצב הנוכחי במשק?
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 17:49
מה הריביות על ההלוואות שלך? באיזה מסלול מושקעת קופת הגמל להשקעה?

בלי הפרטים קשה לדעת אבל נראה לי סביר שלכסות את ההלוואות מההכנסה הפנוייה הכי מהר שאתה יכול יהיה עדיף מבחינתך מאשר להכניס כסף חדש לקופת הגמל.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 17:54
הר

הריביות יחסית נמוכות, עד 3 אחוז שנתי

לדעתי הגמל להשקעה יניב יותר ממה שאפסיד על ריבית, המניע העיקרי לכיסוי הלוואה כמה שיותר מהר, הוא פסיכולוגי בעיקר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 17:57
פתחת עסק, נכשלת.

סחרת בבורסה, נכשלת.

התמנפת, נכשלת.

שזה בסדר גמור, לא מצליחים אם לא מנסים, אבל לפחות צוברים ידע ונסיון.

עכשיו אתה רוצה לנסות עוד משהו, משהו בקצה העליון של הסקלה מבחינת סיבוכיות, סיכון, מינוף ורמת ידע נדרשת, עושה רושם שאת מה שהיית אמור ללמוד מהטעויות שלך לא למדת.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 18:03
מה היית ממליץ בהנחה שאני רוצה להכנס לתחום הנדלן?

איך כן לעשות את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 18:07
1. תחסוך כסף להון עצמי.

2. תתקדם עם לסגור את החובות במהירה.

3. תלמד את התיאוריה, כולל עבודות שטח.

4. תרכוש נכס קטן ולא יקר להשקעה עם משכנתא.

5. תתקדם משם.

לא יעוץ, רק רעיונות.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 18:28
פשוט תעשה את כל מה שעשית שוב

אבל הפעם "נכון"

נכון - זאת הגדרה שמורכבת מ 80% נסיון ו 20% תיאוריה
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 18:54
או שפשוט תזמין שמאי מקרקעין לנכס שאתה רוצה לקנות. בתור יזם זה התפקיד שלך, לשכור אנשי מקצוע - לא להפוך לאיש מקצוע בכל אחד מהתחומים.

וזו הטעות שהרבה אנשים עושים, שוכחים מהגדרת התפקיד. תגדיר מה אתה רוצה להיות. אם אתה רוצה להיות יזם, אז תיהיה יזם - תתמקצע בלהיות יזם.

לצורך העיניין, הנה כמה דברים שיזם צריך לדעת לעשות טוב:

1) למצוא אנשים שיודעים לעשות את העבודה יותר טוב ממך ולגרום להם לעבוד טוב בשבילך

2) לשכנע אנשים אחרים לתת לך כסף - זה כולל את הפקידה והמנהל בבנק

3) לשכנע מתווכים לתת דווקא לך את העסקאות הטובות - במקרה של נדל"ן

4) לשכנע את המוכר למכור לך את הנכס במחיר שאתה רוצה - במקרה של נדל"ן

עכשיו כשאתה רואה מזה באמת דורש, אתה באמת חושב שאתה צריך דווקא ללמוד שמאות בשבילך לחסוך כמה שקלים? אולי מכירות, שכנוע, ניהול, גיוס ונטוורקינג ישרתו אותך יותר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 19:09
יזם טוב יודע לתמחר הרבה יותר טוב מכל שמאי מקרקעין.
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 19:15
אם אתה מתבסס על הממוצע בפורום הזה - תתעלם הוא בטח לא מייצג(ולדעתי יש פה כמה טרולים).

השכר שאתה צריך להתבסס עליו הוא מה שאתה רואה בטבלות שכר של חברות השמה(שגם להם יש אינטרס להציג שכר גבוהה מהממוצע - הם מקבלים אחוזים מהשכר של העובד החדש)
🕒 פורסם בתאריך: 30/09/2020 19:18
הוא בטוח יודע לתמחר כדי לדעת אם שווה לו לקנות את זה או לא. שמאי זה לבנק בעיקר, ורצוי שאתה תביא אותו - לא יודע כמה בנק יאהב את זה שאתה גם השמאי וגם מבקש את ההלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 02:42
מצד אחד הייתי רוצה להגיד לך- לך על זה כדי לא לכבות אותך.

מצד שני, ממקרי עבר נראה שלקחת סיכונים שלא צלחו ואתה עוד משלם עליהם.

דעתי האישית היא להשאיר את הפליפים לאנשי המקצוע, אלא אם אתה מעוניין בסיכון הזה אין לדעת מה יקרה וללכת לכיוון של buy and hold,

לשם כך אין ברירה וצריך לחסוך, אפשר לבצע קיצורי דרך ואף רצוי אבל מהנתונים שהצגת חיסכון של 3 אלף זה לא מרווח גדול כדי לקחת סיכונים כמו פליפים- בעיניי לפחות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 05:49
היי

לא ניתן להפוך למשקיע נדל"ן ביום אחד, מדובר בתהליך הדרגתי, קפוץ למים, תתחיל בהשקעות לטווח ארוך,

תצבור ניסיון, ידע וביטחון ובהמשך אם תחליט להפוך ליזם, רצוי ללמוד את התחום מיזמים מנוסים.

לוקח זמן לפתח מנטליות של משקיע נדל"ן, ובטח כשמדובר ביזם הצריך להתמודד עם חוסר ודאות ומשברים,

כאשר ברוב המקרים הוא חשוף למימון.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 10:26
למה אתה חושב שהשוק הישראלי מתאים לעסקאות פליפ? (עזוב את זה שאמרו לך שזה אחד מסוגי ההשקעה הכי מסובכים ועם סיכון גבוה מהרגיל)
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 17:45
זה מאוד כללי, אבל נכון, בסעיפים האלו יש המון תתי סעיפים, הקטע של השמאות היה בשביל להתחיל איפושהו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 17:46
ואיך אדם נהיה יזם טוב? על ידי כך שהיה יזם גרוע , כנראה, כשלון זה חלק מהמשוואה, לדעתי 30 אחוז לפחות
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 17:49
אין לי בעיה לקחת סיכונים, כמו שכבר ניסיתי, הבעיה שכל מחזור של כשלון הוא עולה בזמן וכסף.

לכן אני מעדיף ללכת על יותר בטוח יחסית, השאלה מה כאן יותר בטוח? לקנות נכס ולהשכיר ב100 אחוז מימון? זה גם נחשב מסוכן יחסית ? מה יותר בטוח? לחסוך ולחכות? גם לחסוך ולחכות עולה זמן, ולדעתי שריפת זמן זה סיכון בפני עצמו...
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 17:50
אני חושב שבכל השווקים ניתן להרוויח, הכל ענין של הטבע האנושי וברובו פסיכולוגיה
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 18:05
מחקרים מראים שדווקא הפסיכולוגיה והטבע האנושי גורמים להפסידם :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 18:15
אמת, כשמישהו מרוויח מישהו גם מפסיד, סכום אפס
🕒 פורסם בתאריך: 01/10/2020 23:53
קודם כל, יש לך כבר החזרים עבור "כשלונות" קודמים,

איך עובדים ההחזרים שלך? אתה מחזיר 4000 למשך כמה שנים, בכמה אחוזים מדובר?

שוב אני לא מייעץ, אבל שווה לחשוב על ההחזר של ה4 אלף בחודש, זה סכום לא מבוטל שאם תחזיר אותו זה יתן לך לתזרים עוד 4 אלף פנויים.

סהכ יהיו לך 7 אלף חיסכון חודשי (כי אם אתה רגיל להחזיר כרגע 4 אלף כל חודש אתה יכול לשמור עליהם ולא להוציא על שטויות),

אבל שוב, אם תביא את המספרים אני בטוח שתקבל תשובות יותר מדוייקות.