⬅ חזרה לאינדקס

משיכת rsu לצורך פיזור. מה עושים עם המס?

🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 00:22
אז במשך כמה שנים הצטבר לי סכום (כ100k$) מrsu (חלק קטן מזה מespp) בחברה שעבדתי בה. הבנתי שמשיכה של הכסף כרוכה בתשלום מס הכנסה, שבצירוף השכר הרגיל שלי זה יצא אחוז דיי זוועתי.

מצד אחד אני לא צריך את הכסף כרגע, אבל מצד שני מעדיף שאם הוא כבר מושקע שיהיה מפוזר. יש דרך להמיר את המניות לאחרות ולדחות את תשלום המס לרגע שבו באמת אמשוך את הכסף? או שעדיף לחכות לשנה שבה אטוס לחול או משהו ולא אעבוד וכבר למשוך אז? או שבאמת להשאיר את הכסף מושקע בחברה אחת זה לא כזה נורא? (זה שווה כמעט לכל שאר תיק המניות שלי אז זה אחוז דיי גדול)

אודה לכל רעיון!
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 00:25
אני משלם מס ומוכר. לא רוצה להחזיק חצי מהתיק על חברה אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 06:49
אאל״ט אין סיבה להחזיק מניות מ-ESPP אלא אם אתה בטוח שמחיר המניה יעלה. את המס השולי כבר שילמת, ואם המחיר יורד לא תקבל את המס חזרה. היתרון היחיד בלמכור אח״כ הוא אולי לשלם 25% במקום 28% על הרווח, אם אתה עכשיו במדרגה של ה-3% מס נוסף.

מצד שני מזמן לא היה לי ESPP, אז מקווה שיתקנו אותי אם אני מפספס משהו.

לגבי ה-RSU, אני אהיה מופתע אם יש דרך למכור בלי לשלם מיד את המס (מישהו בפורום כבר היה עולה על זה :) ). זה או למכור עם מס גבוה או לחכות למדרגת מס יותר נמוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 10:18
הרבה אנשים עשו את זה עכשיו בקורונה.

יצאו לאבטלה עד יוני 2021 כדי להיות יותר עם ילדים ולעסוק יותר בתחביבים ותוך כדי הם ניצלו את הקטנת השכר כדי לממש rsu ולהקטין תשלומי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 14:23
מה עושים עם המס?...

אם מוכרים - משלמים אותו.

לא מכירה שום דרך גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה (בהנחה שלא רוצים לחכות עם המכירה לפרישה/אבטלה/שנת שבתון).

ואכן זו אחת הדילמות הגדולות של כל מי שמחזיק RSU בתיק שלו - למכור או לא למכור...

התשובה לזה מאוד אישית ותלויה בהמון גורמים, למשל:

* באיזו חברה מדובר ועד כמה החברה ״מסוכנת״,

* אחוז הסכום מהתיק האישי שלך. אם זה רק אחוזים בודדים או חלק משמעותי מאוד מהתיק שלך,

* גובה הסכום האבסולוטי. אם מדובר בסכום קטן גם אם זה חלק גדול יחסית מהתיק או להיפך אם מדובר בסכומים מאוד מאוד גדולים גם אם זה חלק קטן יחסית מהתיק,

* סיבולת הסיכון שלך. האם אתה זקוק לכסף, האם אתה זקוק/מתכנן על סכום גדול (למשל לדירה),

* אחוז המס שתשלם עכשיו לעומת אחוז המס הצפוי כשתמכור בעתיד. מניות שמאוד עלו המס המשוקלל נמוך יותר משום שהוא כולל מס רווחי הון על החלק של הרווח מה שמצמצם את הפער יחסית למס העתידי.

* מה אתה מתכנן לעשות עם הכסף. ל- RSU יש סיכונים אבל גם לחלופות האחרות יש סיכונים. כשבאים להשוות חשוב לקחת בחשבון גם את ההיבטים של ההשקעה האלטרנטיבית המתוכננת.

ועוד ועוד...

למרות שהתשובות לשאלות הללו הן מאוד אישיות... אני מאוד מבינה את הצורך לשתף ולהתייעץ עם אנשים אחרים שנמצאים במצב דומה.

אישית, אנחנו החלטנו השנה למכור חלק (קטן).

הסיבות העיקריות היו:

1. רצינו לאזן את התיק הכולל (במקרה שלנו רצינו להגדיל את רכיב הנדל״ן שירד מתחת לאחוז שהחלטנו עליו בתיק).

2. הגידול במניה היה כזה שהמס הכולל היה בסופו של דבר ״רק״ 35%.

3. הסכום האבסולוטי היה מאוד גבוה (גם אחרי המכירה הוא נשאר מאוד גבוה אבל המכירה הקלה, פסיכולוגית, את המשך ההחזקה של ה- RSU שנשארו)

בעיקרון, גם כיום סיבות 2-3 עדיין רלוונטיות. אבל הסיבה הראשונה - מה רוצים לעשות עם הכסף - השתנתה. אחוז הנדל״ן בתיק (כרגע) עומד בתחום שהחלטנו עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/10/2020 14:46
לגמרי, חותם על כל מה שכתבת.

הפסיכולוגיה של זה מעניינת, ואני משער שמאד אינדיבידואלית. אני למשל עוד מחזיק RSU ממעסיק קודם, וככל שהמניה עולה אני נעשה יותר מודאג :) , כי אז יש יותר כסף שמושקע במניה אחת.

מה שאני חושב לעשות להבא בשביל להשקיט את הדאגות: כששווי האחזקה עולה מעבר לסף מסוים, למכור קצת (למרות המסים). אח״כ אם המניה עולה אז סבבה, ואם היא יורדת אז טוב שמכרתי לפני שהיא ירדה. :) כמה טיפשי, מקווה שככה אפקטיבי.