🕒 פורסם בתאריך: 10/10/2020 19:14
my two cents....
כמו שכתבו מעלי, אני בהחלט חושב שאפל יכולה לרדת בעתיד. כמו כן, אני חושב שהם לא מה שהיו פעם.
אפל לא הציגה טכנולוגיה ו / או מוצר חדש משמעותי כבר מספר שנים. כן, הם הציגו את השעון ואיירפודס. ניתן להתווכח אם שני אלה מוצרים טובים או משתלמים מבחינת עלות / תועלת, אבל לא ניתן להתווכח שהם לא מסוגלים בעצמם להמשיך לתרום לצמיחה משמעותית של החברה. מנגד, הציגו גם את הרמקול שנחשב למוצר נחות ביחס למתחרים (זוכר מתי פעם אחרונה אפל הציגו מוצר נחות? אני לא).
מכיוון שאפל הבינו שהאייפון כבר מהווה איום, הם עשו מספר שינויים רציניים בשנים האחרונות - הם העלו את המחיר הממוצע למכשיר (מכיוון שיודעים שלא יכולים להמשיך לצמוח במכירת מספר יחידות), הפסיקו לדווח בדוחות הכספיים על מספר היחידות הנמכרות (דרך אגב - מעולם לא דיווחו כמה שעונים ואוזניות הם מוכרים), והשינוי הכי גדול, ולטעמי גם הכי חשוב, הוא שהם נכנסים חזק מאד לתחום השירותים ומנסים למעשה למכור ״מנויים״ כפי ששחקנים רבים בתעשייה עושים.
מה שמוביל אותי למה שכתבת כאן:
לפי דעתי אלה לא דוגמאות טובות לטכנולוגיה שממשיכה להתפתח. אלה ניסיונות להדביק את התעשייה. אפל מיוזיק מתחרה באופן ישיר בחברות אחרות (ספוטיפיי) ואפל tv גם כן (נטפליקס, הולו, והרשימה עוד ארוכה מאד). נכון, יש לחברה משאבים כספיים בלתי נגמרים ולכן יכולים להרשות לעצמם להיכנס לכל קטגוריה שירצו, אבל לא בטוח שיצליחו.
דבר אחרון, אני משתמש במוצרי אפל כבר מעל לעשור, הרבה לפני שזה היה ״מגניב״. אני חושב שניתן לראות כי בשנים האחרונות רמת המוצרים וההנדסה היא לא מה שהייתה פעם. יש לי באגים מעצבנים במקבוק שפעם פשוט לא היו, והאייפון כבר מזמן לא מוביל את התעשייה. עם זאת, כבר התרגלתי לאקוסיסטם ואני כן אוהב את הצורה שבה המכשירים מתממשקים אחד עם השני. כמו כן, למרות שהמוצרים לדעתי לא מה שהיו פעם, אני עדיין חושב שהם משמעותית טובים יותר מהמתחרים (כמובן שעל טעם וריח אין להתווכח).
גילוי נאות - לפני מספר ימים רכשתי מקבוק חדש (הנוכחי בן 8) ובעוד מספר שבועות כנראה שארכוש גם אייפון חדש (הנוכחי בן 3). אין ברשותי מוצרים ו / או שירותים אחרים של אפל.
@yossik מקווה שזה נותן קצת בשר לדיון :)