⬅ חזרה לאינדקס

דירה להשקעה במימון 100% (שאלה על התהליך הטכני)

🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 08:08
שלום לכולם.

יש בבעלותי דירה שגר בא כמעת ללא משכנתא (נשאר בערך 7% משווי הדירה).

ברצוני לקנות דירה להשקעה ולממן את הרכישה ע״י הבנק ב100%. להבנתי ניתן לעשות זאת ע״י משכון 2 הדירות, קבלת 50% על כל דירה , שווי הדירה להשקעה נמוך משווי הדירה בבעלותי ועל כן 50% על כל אחת מ2 הדירות אמור להספיק לכיסוי 100% של הדירה להשקעה.

בואו נשאיר בצד כרגע את הדיון על כדאיות כלכלית של העסקה.

אותי מעניין יותר להבין (בעיקר ממי שעשה דבר כזה בעבר) זה איך זה עובד ברמה הטכנית?

הרי לרוב בעסקת נדלן בעל הדירה ירצה מקדמה (10% לא?) בזמן חתימת החוזה. בנוסף בסיכוי גבוהה יהיה לו משכנתא על הנכס שאותה הבנק ידרוש שיסלק בטרם יעביר את כל הסכום.

האם אני סתם מסבך וזה בכלל עניין טכני פשןט ופתיר? או שהבנק הולך לדפוק אותי בסיבוב פה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 08:11
בדיוק כמו שאמרת.

הכל פתיר, לא המצאת פה את הגלגל, בשביל זה יש עו"ד ופקידים בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 09:30
שמע מבין שכנראה הכל פתיר ברור שעשו דברים בעבר.

אבל מעניין אותי (כנראה שזאת שאלה מפגרת של חסרי ניסיון) האם יש משהו שאני צריך לעשות מהצד שלי כדי לא להיתקע ביורוקרטית? למשל ללכת לבנק זמן סביר לפני חתימת החוזה ולסגור איתם את התהליך הטכני?
🕒 פורסם בתאריך: 16/10/2020 09:57
בהחלט וגם להוציא אישור עקרוני לכל המהלך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 13:58
@Evgeny Sahnin

תוכל לפרט האם עשית זאת בסוף? מה היו השיקולים?

אני שוקל לעשות מהלך דומה/זהה. יש לי משכנתא של כ-15% על הדירה שאני חי בה.

רוצה לקנות דירה ב-100% מימון ע"י הגדלת המשכנתא של הדירה ל-50% ועוד 50% מהדירה להשקעה.

בנוסף, מחישובי מפית, נראה שאהיה בתזרים שלילי על הדירה להשקעה, האם זה עדיין ישתלם?

בייחוד אם אקח בחשבון מס רכישה, אולי חוסר בדייר, תיקונים שיפוצים וכו'.

מצד שני, אני משתמש בכסף שלא עובד בשבילי, מצמיד אותו למחירי הנדל"ן ועוד 20-30 שנה יהיה בבעלותי בית נוסף ששלמתי עליו נניח 500-1000 ש"ח בחודש ללא הון עצמי, במקום לקנות אותו ב-3000 ש"ח בחודש עם הון עצמי של 250,000. המספרים להמחשה בלבד

אשמח לשמוע גם ממך @אורי ג.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 14:10
אם אלו היו 2 האלטרנטיבות היחידות אז ברור מה עדיף...

כדאי לחפש אפשרות אחרת שבה אתה לא מפסיד כסף כל חודש למשך 20-30 שנה אלא להיפך :-)
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 14:33
כדי לדעת אם זה ישתלם צריך לדעת מה תהיה ריבית המשכנתא, מה תהיה תשואת הנכס הכוללת אחרי הוצאות ומיסים וכו'.

מידע לא רלוונטי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 15:28
כדאי לקחת בחשבון שמעבר לאחוז מימון יש גם את נושא ההחזר והחלק שלו בשכר.

בחישוב החלק היחסי של ההחזר מהשכר נטו, הבנק לא יכלול את החוזה העתידי על השכרת הנכס אז זה יהיה רלוונטי במקרה של הכנסות גבוהות בלבד או עם ערבים.

משם, הכל פתיר גם נושא המקדמה.

לגבי כדאיות, דיון בפני עצמו.
🕒 פורסם בתאריך: 20/12/2020 18:51
אם אתה רוצה לדעת אם זה ישתלם, תתחיל להכניס מספרים לאקסל ותחשב (לא לשכוח להתחשב בכל העלויות הרלוונטיות).

קח בחשבון שב100% מימון אתה עם תזרים שלילי (ותהיה בתזרים שלילי לתקופת זמן לא מבוטלת).

כדי שמהלך כזה ישתלם, הייתי מצפה שיהיו עליות ערך יפות + עליות שכירויות באיזור. זה יכול לקרות ולקחת זמן (והרבה), זה יכול גם לא לקרות.

קח בחשבון שאתה נכנס להשקעה בארץ אחרי כ-12 שנים של עליות מחירים רציניות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2020 13:09
כמובן שלקחתי מקרה קצה (אך לא קיצון), איו לי מושג לגבי המספרים האמיתיים וכנראה גם לא יהיה עד שתמצא דירה רלוונטית

נקודה חשובה, תודה

האם זה מצב נפוץ עד כדי ודאי? זאת בעצם השאלה העיקרית שלי. אני מבין שקשה לענות עליה בלי לדעת על נכס ספציפי ומקורות מימון אפשריים, אך אפשר לדון במקרה כללי של דירה מימון בנקאי כמו שתארתי בהודעה הראשונה בשרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2020 22:40
אתה יכול בקלות לעשות חישוב גס של כמה עולה דירה פוטנציאלית (לא לשכוח להתחשב בכל העלויות - מיסוי, תיווך, עו"ד וכו'), כמה יעלה לך החזר המשכנתא לסכום המבוקש, וכמה שכירות בערך תקבל על הדירה (לא לשכוח להתחשב בבלתמים, חודש ריק, וכו'), ולהגיע למסקנה אם תזרים שלילי או לא.