⬅ חזרה לאינדקס

השקעת חיסכון אישי

🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 01:59
היי חברים,

הצלחתי לחסוך סכום כסף חביב של קצת מעל 100 אלף שקל וכרגע הכל נמצא בעו״ש.

לצערי אני לא מצליחה לחסוך ולהכניס כסף בצורה מסודרת/קבועה כרגע (אני סטודנטית).

בכל מקרה, אני גולשת בפורום מידי פעם ומרגישה פספוס שלא ניסיתי כן להשקיע. מנגד, ראיתי פוסטים שטוענים שמדובר בסכום נמוך מידי לביצוע השקעה ושהעמלות על תיק בגובה כזה יאכלו את התשואה...

אשמח מאוד לשמוע המלצות בקווים כלליים מה לדעתכם האופציות העומדות בפניי (אני כמובן לא רואה זאת כייעוץ וכו׳..)

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 03:36
אני לא יודע מי אמר לך ש-100K זה סכום נמוך אבל זה לא נכון.

אם תסתכלי על תיק דיבידעת שאני מנהל בבלוג שלי אני התחלתי אותו עם 10 אלף דולר (פחות מ-40 אלף שקל) ואני מפקיד לשם 2000 שקל בכל חודש כך שעדיין הוא לא הגיע לחצי מהסכום שאת מתחילה אתו.

דבר חשוב נוסף הוא שעדיף בהתחלה להשקיע בסכומים קטנים ולספוג עמלות גבוהות יחסית לסכום כי דווקא כשיש לך ביד סכומים קטנים הנזק שאת יכולה לגרום לעצמך הוא לא גדול במיוחד.

אם למשל היה לך מיליון שח והיית משלמת עמלות מגוחכות אז היה סיכוי סביר (ומעלה) שהיית עושה טעות כחלק מתהליך הלימוד רק שהטעות הזו יכלה בקלות לעלות לך סכום של 6 ספרות.

היום ממש לא משנה איזה טעות תעשי הסיכויים שכל הכסף ילך לאיבוד אפסיים כך שתוכלו להתמודד עם טעויות לימוד גדולות ככל שיהיו ועדיין לצאת בלי יותר מדי צלקות.

הדבר הראשון שאת צריכה להחליט הוא מה שיטת ההשקעה שמתאימה לך.

השיטות הנפוצות בפורום הן:

* תיק פסיבי מחקה מדדים כמו @המשקיעה

* השקעה במניות ערך כמו @Edward

* השקעה במניות דיבידנד כמוני

* השקעה בנדל"ן בחו"ל כמו @אורי ו @רוני (למיטב הבנתי מהדברים שהם כתבו עם 100 אלף שח ומשכנתה אפשר לרכוש נכס בודד בחו"ל - לא בדיוק מפוזר ולא בדיוק פסיבי אבל זו גם השקעה).

אחרי שתחליטי איזו שיטה מתאימה לך עם כל היתרונות והחסרונות של כל שיטה נוכל לעזור לך לבדוק איך את יכולה להשקיע בה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 09:16
צריך לחשוב ולשער מתי ולמה ישמש הכסף בעתיד.

צריך להבין את הסיכוי לרווח מול הסיכון להפסד ( בדר״כ הם עולים ויורדים ביחד )
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 09:39
100 קיי זה סכום גדול מידי מכדי שירקב בעו"ש/פק"ם מבלי שתתני על כך את הדעת.

את לא צריכה להיות בהיסטריה להשקיע תכף ומיד, קחי את הזמן, תביני מה האפשרויות שלך ומה מתאים לך ותפעלי בהתאם. סה"כ מדובר בסכום שיכול לייצר לך הכנסה פסיבית של כמה מאות שקלים בחודש אם את מוכנה גם לקחת על עצמך סיכון להפסדים, כך שלדעתי שווה לחשוב טוב טוב על הדברים ולא להזניח את הנושא סתם כי אין לך כוח להתעסק עם זה. אם הכסף ישאר בעו"ש, אפשר להגיד שפחות או יותר מובטח לך הפסד ריאלי בטווח הארוך וחבל לדעתי.

פספוס אגב אין לך מה להרגיש, אפילו את יכולה לשמוח שלא היית באיזור בשנה האחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 11:07
נעשה חישוב קטן כדי להבין למה זה חשוב להשקיע את ה-100K ש"ח האלה (אני כבר לא מדבר על חיסכון בעתיד).

אם משקיעים במשהו נורמלי, אפשר לעשות 5% ריאלי בשנה בלי להזיע יותר מידי. זה אומר שמכפילים את הכסף במונחי כוח קניה כל 14 שנה. כלומר בעוד 30 שנה כמעט יהיה לך פי 4 מכמות הכסף באופן ריאלי. אם תבחרי לא להשקיע את הכסף במשך 30 שנה, כנראה שיישאר לך רק חצי מהכסף בגלל שחיקה אינפלציונית.

אז ברור שעדיף בהרבה לקבל פי 4 ולא להפסיד חצי.

הסכום לגמרי מתאים להשקעה והעמלות לא יאכלו כמעט כלום כי את תהיי חכמה מספיק כדי לא לנהל את התיק שלך בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 11:39
1+

חרטא שזה סכום נמוך מדי. [נערך, לא במקום]

זה סכום של כמה שנות מחיה לבנאדם. ממש לא זעיר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 14:20
תודה רבה לכולם על התגובות!

שאלה נוספת, אינני יודעת האם אצטרך לעשות שימוש בחלק מהכסף הזה בעתיד הקרוב (שנה-וחצי קדימה) בשל הוצאות שלא צפיתי. האם עליי כן להשאיר חלק מהכסף ״נגיש״ בעו״ש? בעיקרון חשבתי אולי להשקיע 80% מהסכום כדי כן לשמור משהו בצד למקרה הצורך. אופציה נוספת היא אולי להשקיע את כל הסכום ולדאוג ש20% ממנו יהיו נזילים יחסית? (השקעה במק״מ וכו׳?)

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 14:53
אין המון הבדל בין שתי הגישות לדעתי.

כל מיני מק"מ פק"מ קרן כספית וכו', אם את משקיעה לטווח קצר, התשואה יכולה גם להיות שלילית, אז אם את יודעת שתצטרכי נניח 5,000 ש"ח עוד חצי שנה, זה באמת לא נורא אם הם יהיו בעו"ש. אם אין לך מושג אם תצטרכי או לא אז תנסי להעריך. את יכולה לשמור מרווח ביטחון של נניח 5-10 קיי בעו"ש תמיד (זה מה שאני עושה), ואת היתר להשקיע שמן הסתם גם ההשקעה היא נזילה בעת הצורך, אע"פ שעדיף שהמטרה תהיה השקעה לטווח ארוך בלי לגעת בתיק במידת האפשר.

את יכול גם להחליט שיש לך נניח 10 אקסטרה בעו"ש 20 באיזה קרן כספית, ואת היתר להשקיע בנכסים שלא משנה מה את לא נוגעת בהם לטווח ארוך.

לא המלצה כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 16:46
דעתי האישית, אני חושב שתמיד כדאי לשמור קצת כסף מזומן בצורת שטרות פיזיים במקום נגיש (עדיף בבית). אין לדעת מתי תצטרכי כסף בהתראה אפס. עו"ש לדעתי לא אידיאלי כי לכי תדעי מה יקרה אם יום אחד יעקלו לך את החשבון בגלל חוב(זה יכול להיות אפילו טעות כלשהי בחשבון הארנונה שיכולה להסלים מהר), או משבר פיננסי כזה או אחר שיסגור זמנית את הבנקים. סכום של חודש מחיה אחד זה מינימום הגיוני לדעתי. אז במובן הזה כמובן שלא להשקיע את כל הכסף.

בתוך תיק ההשקעות, אני חושב שכדאי להשאיר סכום מסויים (% ההקצאה כבר לבחירתך) באפיק יציב ולא מסוכן. זה יכול להיות קרן כספית, קרן מחקה מק"מ או אג"ח קצר. זה יאזן מעט את תנודתיות התיק, ובמיוחד יעזור אם יהיו ירידות משמעותיות באפיק המנייתי ותצטרכי לאזן את התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 17:02
אחלה! בהחלט עושה שכל.

ההתלבטות כעת היא האם לפתוח חשבון בבית השקעות (עמלות זולות יותר כביכול) לעומת חשבון בבנק.

לאור פוסטים שראיתי אני חושבת שעבורי יהיה נכון להכנס בחלקים קטנים (סכום קבוע כל תקופה) כדי למזער את הרצון הפסיכולוגי הקיים אצלי בתת מודע לתזמון השוק. (וגם כי ככל שמתלבטים יותר לעולם לא נכנסים אז תכלס עדיף להתחיל בסכומים קטנים..)

לכן, נראה לי שעדיף עבורי להתחיל מפתיחת חשבון בבנק.

מספר שאלות כלליות- מה לדעתכם מרווח מוצלח? (אחת לרבעון? לחודש?) ומהו סכום מומלץ לתקופה?

בנוסף, האם קיימת אפשרות לפתוח חשבון בבית השקעות ולא להפקיד את הכל בפעם אחת? (כך גם אוכל להנות מעמלות נמוכות ביחס לבנק וגם לבנות לעצמי כניסה הדרגתית).

שוב המון תודה לכולכם על התגובות הזריזות! ;)

מיותר לציין שאני לא רואה באמור ייעוץ וכו׳...
🕒 פורסם בתאריך: 17/12/2015 17:20
בפתיחת חשבון השקעות בבנק בדר"כ תחטפי עמלות הרבה יותר גבוהות על ביצוע כל הפעולות (אבל כמשקיעה פאסיבית עם תיק קטן זה לא יהיה כזה נורא) והיתרון הוא שאין בדר"כ תשלום חודשי - אם יש "דמי משמורת" או כל סכום חודשי אחר, אז כנראה שבכל הסעיפים בית השקעות יהיה עדיף.

הסכום המומלץ הוא הסכום המקסימלי שאת יכולה להפקיד ואת מרגישה איתו בנוח :)

מבחינת מרווח מוצלח, מהרגע שעברת את עמלת המינימום לפעולה (נגיד קניית מניות 0.1%\4 ש"ח מינ', שזה יוצא שעד 4,000 ש"ח את משלמת עמלה "מיותרת"), אז זה בעיקר תלוי בך ואיך שאת מרגישה בנוח. יש כאלה שעושים כל חודש. יש כאלה כל רבעון. כל שנה. אין כללים בעניין הזה. כעיקרון להשקיע את הכסף יותר מוקדם זה יותר טוב כי כסף שמושקע בבורסה עדיף מכסף שסתם שוכב. אבל איזון וכו' לפי איך שאת בוחרת.

אין בעיה לפתוח חשבון בבית השקעות עם המינ' הנדרש שם (10K\20K) ולא להשקיע את הכסף :) , כאילו הוא פשוט סתם ישב בחשבון השקעות כאילו זה בעו"ש ולא ירוויח כמעט כלום (אולי איזה ריבית אפסית על זה שהכסף שם). אז כן את יכולה לעשות מה שבא לך מהרגע שהחשבון פתוח. אף אחד לא יכריח אותך להשקיע :)