⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות ריאלי

🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 17:36
שלום לכולם,

מבחינה היסטורית, ראיתי שתיק השקעות פשוט שמורכב מ-60% מניות ו-40% אג"ח ארוך טווח הניב תשואה מעולה עם תנודתיות יחסית נמוכה. הבנתי שבימינו עם ריבית אפסית השקעה כזו במקרה הטוב תניב הרבה פחות תשואה אם הריבית תישאר אפסית, ובמקרה הרע תצנח בשוויה כשהריבית תעלה. כמובן שאפשר גם ללכת על סוגים שונים של אג"ח, אבל התשואה עדיין כנראה תהיה מאוד נמוכה.

אני יודע שהמטרה של אג"ח אמורה להיות ייצוב של התיק ולא הכנסת תשואה, אבל אני תוהה האם יש דרכים אחרות לייצב את התיק ועדיין להשיג תשואה סבירה, ואולי גם על הדרך להיות פחות תלוי בממשלה שזה תמיד טוב.

למשל, חשבתי במקום אג"ח להשקיע בסקטורים כמו Utilities, Real Estate, Health Care, Consumer Staples כאשר ההיגיון הוא שגם אם נכנסים למיתון מדובר בשירותים שעדיין אנשים הולכים לצרוך. מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 18:00
זה שאנשים עדיין ישתמשו ברפואה / נדל"ן / וכו' לא מבטיח לך שתהיה תשואה חיובית בענפים הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 18:52
נדל"ן (לא ריט)
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 19:20
רעיון טוב, הבעיה פה היא כמובן חוסר הפיזור של ההשקעה ורמת הסיכון הגבוהה הנגזרת מכך...

אני באופן אישי משלב בין 60% אג״ח קצר מאוד (אמריקאי) ל 40% אג״ח בינוני (גלובלי). תשואה לא מדהימה כמובן, אבל המיקוד שלי בפלח זה של התיק הוא מיתון תנודות ולא מיקסום תשואה, שבאה בעיקר מהחלק המנייתי.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 19:51
פיזור לא תמיד מפחית את רמת הסיכון, השקעה בחמש חברות בלו צ'יפ יותר בטוח מהשקעה ב-100 חברות הזנק.

דירה למגורים באזור טוב, במיוחד אם אתה בעצמך גר בה, היא לא השקעה מסוכנת במיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2020 19:58
נכון, אבל היתרון היחסי שלהם יגדל.

תשואה חיובית/שלילית זה תלוי גם בערך של הכסף מבחינת אינפלציה/דיפלציה, וזה כבר משחק סכום אפס. תקן אותי אם אני טועה, כי הידע שלי בנושא לא מספיק נרחב.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 02:13
למה לא ריט?

אין לי מספיק כסף לקנות דירה שלמה.

עוד משהו בנוגע לזה:

אם המניות צנחו ב-40% והקרנות הנ"ל צנחו ב-5%, הן עדיין משיגות את המטרה של ייצוב. הכל עניין יחסי.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 04:10
מסכים שכל עוד יש פיזור, פיזור על כמות גבוהה יותר של נכסים לא בהכרח יפחית את רמת הסיכון.

לא מסכים, תלוי מה הנתח של הדירה בתיק. דירה היא נכס לא נזיל, ואפשר לחשוב על כל מיני תרחישים (עם הסתברות נמוכה אבל בהחלט כאלו שייתכנו) שבהם השקעה של נתח נכבד מאוד מהתיק בדירה אחת -- או במקרה של רבים בישראל -- 100% מהתיק ויותר, כולל חוב -- היא מסוכנת.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 04:14
סתם בשביל לקבל תחושה, שווה להסתכל על קרנות כאלו במשברים קודמים ולראות כמה נחתכו בהשוואה לשאר השוק במשברי עבר. לא שזה אומר משהו על העתיד כמובן, אבל בכל זאת. בדרך כלל כשיש צניחה דרמטית האימפקט הוא חוצה סקטורים במניות...
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 09:21
כי מבחינת תנודתיות ריט מתנהג בערך כמו מניות רגילות.

לא, לצורך הדוגמה המספרים היו יכולים להיות גם 1\20.

פיזור הוא ארוחה חינם רק בין נכסים עם אותה תשואה מתואמת סיכון.

תרחישים "עם הסתברות נמוכה אבל בהחלט כאלו שייתכנו" יש בלי סוף, כולל ביחס לנכסים שנחשבים "חסרי סיכון" כמו אג"ח ארה"ב.

אין השקעה ללא סיכון, ובתור עוגן לתיק המנייתי דירה שאתה גר בה יכולה להיות אחלה נכס מתואם סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 09:35
אופציה נוספת יכולה להיות אג"ח קונצרני בדירוג גבוה לטווח קצר מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 15:05
בתנאים מסויימים, אכן דירת מגורים היא נכס מתואם סיכון: זה נכון אם הדירה היא לא כל, או הרוב המכריע של הנכסים בתיק (ועבור רוב בעלי הדירות בישראל, זה המצב כולל חוב על הדירה שממשכן אותה לבנק).

ולגבי התרחישים, כמובן שאין נכס ״חסר סיכון״ בהגדרה, אבל לצערי ההסתברות לתרחישי קצה מסוכנים ככל הנראה גבוהה יותר עבור דירה בישראל מאשר דירה במקום יציב יותר וכמובן מאג״ח ארה״ב, שהוא נכס נזיל.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2020 20:35
לצערי מצאתי נתונים על הקרנות האלו רק מ-2004 ככה שהמשבר היחידי שיש לי הוא 2008. בהסתכלות מ-2008 למשך 5 שנים קדימה אלה הנתונים שיצאו:

https://*******.com/y3bm237o

נראה שבאמת בנפילה ההתחלתית ההבדל לא מאוד גדול, אבל הן התאוששו מהר יותר.

אני עדיין לא מצליח לתת פרשנות למה מבחינה תיאורטית שזה יהיה המצב. הרי גם בזמן משבר העסקים ממשיכים פחות או יותר כרגיל בסקטורים האלה, אז למה הצניחה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/10/2020 06:12
אני אתן דוגמא של הרכב תיק בסגנון כדי שיהיה יותר ברור על מה אני מדבר:

40% מניות ארה"ב VTI

10% מניות שווקים מפותחים VEA

10% נדל"ן VNQ

10% בריאות VHT

15% צרכנות בסיסית VDC

15% VPU utilities

נניח שההשוואה היא לרמת סיכון/תועלת של תיק 75% מניות 25% אג"ח.