⬅ חזרה לאינדקס

התחלתי עבודה חדשה - איך לא לאבד וותק בקרן השתלמות?

🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 13:04
שלום לכולם,

התחלתי בספטמבר עבודה חדשה לאחר שנה ו-10 במקום העבודה הקודם.

גם מקום העבודה הנוכחי וגם הקודם הפרישו לקרן השתלמות,

הקרן השתלמות הנוכחית שלי היא באלטשולר שחם, דיברתי איתם היום והם אומרים שאי אפשר להמשיך להפקיד אליה מהמעסקים החדש,

אלה לפתוח קופה חדשה, עם וותק חדש, ובמשיכה לאחד את הותק.

המנהלת חשבונות במקום החדש אמרה לי בפירוש שכן אפשר להעביר את הקופה, ורק צריך לקבל מסמכים מאלטשולר.

כידוע, ניתן למשוך מקרן השתלמות ללא מס אחרי 6 שנים ולכן קריטי לי שהוותק לא יתאפס.

במקום הקודם ההפרשה הייתה עד התקרה בחוק (15,700 אם אינני טועה) ובעבודה החדשה בגובה השכר (> 15,700) אם זה משנה משהו.

אשמח לעזרתכם - אין לי איזה אובססיה לאלטשולר, אני רק רוצה לפדות את הקופה בעוד 4 שנים בלי לשלם מס.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 13:11
אלטשולר צודקים לדעתי, אין כאן בעיה. ייפתחו קרן חדשה וכל עוד יש לך קרן נזילה אתה יכול למשוך את הכל. פדיתי קרן השתלמות לא מזמן כולל קרן שהייתה בת שנתיים בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 13:24
פדית ללא מס?

לפי הלוגיקה הזאת - אני יכול לתת למעסיק לבחור את קרן ההשתלמות, ואוכל לפדות את כל הקרנות יחדיו עוד 4 שנים ללא מס?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 13:29
בהצלחה :-)

אכן זה מה שנהוג.

זה אפשרי אבל מאוד נדיר מהנסיון שלי.

אני גם לא רואה שום יתרון באיחוד כזה, רק חסרונות.

הוותק לא מתאפס, אפשר לעשות "השלכת וותק" מקרן ותיקה לקרן צעירה יותר (אבל רק ביחס 1:1. כלומר לא תוכל להשליך ותק מקרן ותיקה אחת על 2 קרנות צעירות).

מצד שני, למה למשוך בכלל קה"ש כלכך מוקדם? יש יתרון להשאיר את הכסף הזה שם כמה שיותר זמן ולהנות מהטבת המיסוי.

זה לא משנה לעניין האיחוד/השלכת הוותק.

מה שכן, מבחינת מיסוי תבדוק אפשרות לקבל את מה שמעל התקרה ישירות למשכורת במקום לתוך הקה"ש. זה יכול להיות משתלם בהרבה מקרים.

אז למה אתה אצלהם באמת? :-)
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 13:54
א. כן, ללא מס לאחר ה6 שנים וותק.

ב. את מה שאתה מציע לא ניסיתי בעצמי אז אני לא יודעת. (אני פתחתי קרן השתלמות חדשה אצל אותו גוף של הישנה)
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 14:21
היתרון הוא שהכסף שלך לא יהיה מפוזר על כל כך הרבה מכשירי השקעה, מה שמקשה מאוד על הניהול שלו.

מה החסרונות באיחוד של קרנות השתלמות?
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 14:24
לא הבנתי למה להחזיק כמה קרנות באותו גוף גורם ל"פיזור" ולמה זה מקשה על הניהול?

לי יש איזה 10 קרנות השתלמות שונות, מבחינתי זה שקוף לחלוטין והניהול הוא כמו ניהול של קרן אחת.

הדבר היחיד זה פעם בכמה שנים כשרוצים לעבור בין גופים שונים צריך למלא עוד כמה שורות, אבל זה באמת בקטנה.

הייתרון בזה שיש לך כמה קרנות זה הגמישות במשיכה.

לא יתרון ענק, אבל זה עדיין הרבה יותר מהיתרון שיש באיחוד.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 15:26
זו דוגמה מדוע לא לסמוך על דברים שנכתבים בפורום אנונימי באינטרנט.

בהודעה הבאה היא הבהירה שהיא פדתה לאחר 6 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2020 15:32
זה ☝️