⬅ חזרה לאינדקס

ביטוח משכנתא מיותר - מותר לי לבטל חד צדדי?

🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2020 11:48
שלום.

לפני כארבע שנים מכרתי דירה להשקעה, ולא שמתי לב לכך שהביטוח על המשכנתא ממשיך וגובה ממני כל חודש סכום.

לפני כחודשיים סילקתי משכנתא על דירה נוספת.

יצרתי קשר עם החברה (הפניקס) והודעתי להם על רצוני לסיים את ההתקשרות. הם לא חזרו אלי עד לרגע זה (כמה ימים). אני לא חושב שעלי להמתין בטלפון לשם כך. (משום מה, מספר הטלפון שלי לא מעודכן אצלם ואני לא יכול להיכנס לאיזור האישי באתר.)

השאלה היא: האם אני יכול לבטל את החיוב החודשי באופן חד צדדי? (שהם ירדפו אחרי ולא אני אחריהם?)
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2020 12:09
תבטל את הוראות הקבע ושהם ירוצו אחריך.

ברגע שתבטל הם ימצאו את מספר הטלפון שלך באלפית השניה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2020 12:49
אם הייתה תקופה ששילמת בלי צורך אתה אמור לקבל על זה החזר מהחברת ביטוח,

קרה לי בעבר שלא שמתי לב והיה לי ביטוח משכנתא כפול (יענו שני מבטחים על אותו הדירה) וקיבלתי החזר מלא על כל התקופה,

תספק להם את המסמכים שמוכיחים את זה שמכרת, ואתה אמור לקבל את הכסף חזרה + ריבית על התקופה,
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2020 15:15
לא ממליץ לבטל את הוראת הקבע חד-צדדית. ייקח כמה חודשים עד שהם יקלטו את זה, וגם אז, הם לא יבטלו רטרואקטיבית, וירדפו אחריך על התקופה שבינתיים.

אתה כן צריך לשלוח להם הוראה ברורה לביטול הפוליסה, לפי ההנחיות שרשומות בפוליסה.

אם רשום פקס \ מייל, ואם יש טופס מיוחד, תשלח אותו, ותשמור עותק.

בדרך כלל ההנחיות נמצאות באתר האישי בקלות יחסית. אם גם הטלפון שלך לא מעודכן אצלם, וגם אתה לא רוצה לחכות בטלפון, אתה נשאר עם מעט ברירה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2020 17:59
להבנתי יש דיווח למאגר האשראי על גבייה בהו"ק שחזרה. אם זה באמצעות כ אשראי אינני יודע.

אם לא תיאמו איתך SLA לבדיקה תתקשר לשאול. יכול להיות שניתן לפנות בערוצים דיגטליים מבלי להמתין בטלפון (יש רגולציה גם על זמן המתנה ולא חושב שתמתין הרבה).

זה אמור להיות מתוקתק. ככול ולא תבקש מהנציג/ה שקיבל את השיחה לקחת אחריות ולטפל מקצה לקצה. וכן ככול ושולם כפול על אותו נכס ניתן לבקש החזר בכפוף לטופסיה שהם יביאו לך.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2020 18:55
לפי מיטב ידיעתי מקבלים החזר כספי רק על כפל ביטוחי ולא במידה והדירה נמכרה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/11/2020 18:00
תודה רבה לכל העונים.