⬅ חזרה לאינדקס

איך לשקלל, לנהל ולאזן תיק השקעות משולב דירה (נדל''ן)

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 02:47
היי,

אם תיק ההשקעות שלי כולל דירה להשקעה (בערך כ70% משווי התיק), אבל ללא חלק סולידי כלל.

1. איך הייתם מסתכלים עליו מבחינת סיכון? כמה הוא יותר מסוכן על הקו בין מניות לאגח מדינה?

2. איך הייתם מציעים לאזן בין הרכיבים השונים של התיק? למשל במקרה של משבר, בו שוק המניות צונח - הרי ההון היושב בדירה אינו נזיל

3. בהמשך לדיון מפוסט קודם, זה לא משתלם לקחת משכנתא, ומצד שני גם להחזיק אגח מדינה בחלק הסולידי של תיק ניירות הערך. בעצם כמו שאני מבין עכשיו, היתרון של משכנתא הוא במימון זול כדי להגדיל את החלק המנייתי בתיק - האם אני טועה? איך אפשר לכמת את הסיכון הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 03:18
לצערי אני לא האדם המתאים שיכול לעזור לך(לא מכיר נדלן מספיק טוב).

אך אני חושב שחשוב שתפרט מהם ה30 אחוז הנותרים מלבד הדירה(ברמת הנייר).

עריכה;

לא ברור לי מה אתה מנסה להשיג, תפרט את מדיניות ההשקעה שלך.

ונגיד אתה כרגע על תמהיל מסוכן מאוד(זה לא המצב), מי אמר שזה לא טוב? יש אנשים שזה מתאים להם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 09:25
תודה. נקודות טובות.

1. תעודות סל, חלק על העולם וחלק על ארהב

2. רמת סיכון הקרובה לזו של תיק השקעות עם 70% מניות ו30% אגח מדינה
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 10:44
אוי, התגובה הקודמת שלי כוונה לאשכול אחר. נמחק.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2020 13:32
נדל"ן סדר גודל יותר מסוכן מאג"ח מדינה כי תשואת שיכרות לא מובטחת לך וכי ההשקעה שלך אינה סחירה, ובמיוחד בגלל שיש כל מיני אירועי קיצון (רעידת הדמה, הצפה, פלישה לנכס וכו') שיכולים לגרום לך הפסדים אדירים שכנראה קשה לחוות עם אג"ח מדינה.

על הקו בין מניות, אתה מסוכן פחות מלהחזיק קרן ריט אם אתה לא ממונף ויותר מסוכן אם אתה כן ממונף. לדעתי קרן ריט עם מינוף נמוך יחסית (כמו בארץ) זה פחות או יותר רמת הסיכון. זה איפשהו באמצע בין מניות לאג"ח קונצרני בדירוג גבוה. יותר מסוכן מאג"ח פחות מסוכן מרוב המניות. לדעתי התיק שלך מסוכן קצת פחות מלהחזיק 100% מניות כלליות אבל משמעותית יותר מלהחזיק 70% באג"ח מדינה. מקווה שזה עוזר.