⬅ חזרה לאינדקס

לבטים לגבי קניית דירה להשקעה בפריפריה

🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2020 15:45
היי,

ברצוני להשקיע בדירה בפריפריה לצורך השקעה, עד 800-900 אש"ח. לאחר בחינת אזורים רבים החלטתי כרגע להתמקד באשקלון, יבנה וחדרה. כאשר נתחתי את יבנה הסקתי כי האוכלוסייה צעירה יחסית, משנות ה80 יש הגירה חיובית, ביקוש לשכירויות, ישנה תעשייה ענפה באזור, המון תהליכי התחדשות עירונית וכו'. באשקלון אין כמעט תהליכי התחדשות עירונית והמחירים "תקועים" כבר כ-3 שנים. בחדרה לא הצלחתי להסיק האם באמת יש ביקוש רב לשכירויות. המחירים ביבנה גבוהים יותר מאשקלון וגם חדרה.

אשמח לשמוע מה דעתכם, האם לדעתם משתלם לקנות דירה להשקעה באזורים אלו כאשר אפיק ההשקעה הוא למינימום של 5-7 שנים עם הון ראשי של 200 אש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2020 22:02
200 אלף הון ראשוני לדירה של 800-900 אלף זה מאוד גבולי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 13:46
אתה מגיע להשקעה ראשונה שלך בתחום מסויים, תחום לא פשוט, ללא ידע מוקדם או ניסיון, מתמקד באיזורי הפריפריה (לא שזה רע חלילה, זה רק מצריך יותר ידע / יכולת הכלת בלתמים), ואתה רוצה לעשות את זה עם מימון מקסימלי, כשאין לך איזושהי כרית ביטחון / קופת חירום להכיל בלתמים כגון:

1. ירידת מחירי נכסים.

2. ירידת מחירי שכירות.

3. עליית ריביות

4. אי מציאת שוכר

וכו' וכו'..

לדעתי כדאי לך לחסוך עוד הון עצמי, והכי חשוב להגדיר מה המטרות שלך בהשקעות בכלל, ובהשקעה הספציפית הזו בפרט.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 14:49
היי

אם אתה בונה על מכירה ברווח בעוד 5 עד 7 שנים התשובה היא לא, אשקלון נמצאת בירידת מחירים ושכירויות,

דירות מתאימות להשכרה במצב פיזי טוב ולשוכרים טובים הם דירות 4 חדרי שינה חדשים יחסית, המחיר כיום בסביבות 1.4M,

בשנים הבאות ייתכן עודף בניה משמעותי באשקלון שעלול להשפיע על מחירי הדירות והשכירויות.

עדיף שתמשיך לחסוך כדי שיתאפשר לך להשקיע בנכסים מניבים במרכז הארץ, בתנאי שאתה מתכוון להחזיק בנכס ולא למכור כעבור מספר שנים.

נ.ב אני סקרן לדעת מה היתרון באסטרטגיית האקזיט באמצעות מכירה ? כיצד זה משרת את היעד שלך ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/01/2021 22:56
@רוני אשמח לדעת איך הגעת למסקנה שאשקלון נמצאת בירידת מחירים
🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 12:27
אני מתגורר בחדרה בקרבת הרכבת (מרחק הליכה קצר)

לדעתי האזור שליד הרכבת מאוד אטרקטיבי לשוכרים כיוון שיש רכבת ישירה גם לתל אביב וגם לחיפה בסביבות ה-25 דק' נסיעה בנוסף יציאה מהירה לכביש 2 ו-4.

בעצמי ראיתי כמה מתעניינים היו כשעברתי לדירה אחרת באותו אזור.

בנוסף היצע הדירות להשכרה יחסית קטן אם בוחנים בניינים חדשים יחסית שהם לא בנייני הרכבת הישנים. (יש מספר מצומצם של בניינים עם מעלית ומרפסת).

אני לדוגמה שכרתי דירה של 3.5 חדרים ללא מרפסת ב2700 כאשר השווי של הדירה עומד באזור 850א

וכעת שוכר דירת 4 חדרים גדולה עם מרפסת ב3400 שהשווי שלה עומד באזור 1.15 להערכתי.

לגבי שאר חדרה לא מכיר - לא נראה לי אטרקטיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 17:13
תוכל לתאר איך בחנת את האזורים?
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 02:30
על איזה שכונה מדובר?