⬅ חזרה לאינדקס

תקלה בבורסה בארץ. עריכה:נפתרה התעלומה

🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2020 17:11
עריכה: אין קשר לתקלה, מישהו קנה בלימיט גבוה מדיי.

אז במקרה ראיתי ידיעה שהייתה תקלה בבורסה בארץ בה המדדים השתוללו למשל ת"א 100 וכו'.

הלכתי לבדוק, ואני רואה שבCSPX של בלקרוק בארץ, אכן היה ספייק (בשאר הקרנות הפחות נסחרות דווקא לא).

זו לא פעם ראשונה, לפני כחצי שנה+ בערך אני זוכר משהו דומה, וזה יכול להוות הפסד כספי גדול אם קונים בהרבה כסף.

צריך תמיד לבדוק טוב שלא קונים במחיר גבוהה מדיי (הספייק לא עלה בבת אחת, כפי שניתן לראות זה היה בכמה שלבים, לפי המוקף באדום).

מה שמעניין אותי, זה האם זה קרה בגלל שמישהו קנה הרבה יח' בפקודת מרקט וזה פשוט קנה לו את הפקודות היקרות בספר הפקודות או שבאמת היה כאן באג או משהו? האם זה קורה גם בבורסות גדולות כמו לונדון?.

מעניין אם זו הסיבה:

תגובת הבורסה:

"בשל תקלה טכנית, התנתקה בשעה 15:36 מערכת הפצת המידע של הרצף ("ספיידר"). המערכת התחברה מחדש לאחר כמה דקות. מערכות המסחר המשיכו לפעול כל העת כרגיל וההתנתקות לא השפיעה עליהן"

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2020 18:16
האמת שזה כמעט פעם ראשונה.

אמנם לבורסה בארץ יש לא מעט בעיות (לא טכניות) אבל יש בה הרבה פחות תקלות מאשר NASDAQ/EUREX/NYSE.

ב-5 שנים שאני מתעסק בתחום (פיתוח מערכות מסחר) זאת הפעם הראשונה שאני זוכר שהיתה תקלה בבורסה בארץ ולעומת זאת בNASDAQ יש תקלה משמעותית כל חצי שנה בערך (ב-EUREX זה בערך כל 3 חודשים).

ספציפית מה שעלת פה קרה 5 דקות לפני התקלה ואין לו קשר...כנראה שכמו שכתבת הוא שלח מרקט (או לימיט מאוד גבוה מה שיותר סביר במקרה הזה)
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2020 19:08
טוב לדעת :) כל החלק המנייתי אצלי בבלקרוק בארץ

כנראה שזה באמת נכון, כי רואים שנקנו באותה דקה המון יחידות (746) ואז התחיל הספייק ונגמר, וכל זה ב15:31. וכשאני חשוב על זה, ספר הפקודות בצילום מסך שהעלתי משקף אפשרות דומה, אם מישהו יקבע לימיט גבוה מדיי.

בתכלס, אני מאוד מרוצה מהקרנות שהלם, רק שצריך להזהר ממצבים כאלו (נדירים).
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2020 19:14
ידוע שבנכסים בסחירות נמוכה, מרקט זה מסוכן.

ב-IB שולחים לי על זה הודעה כל פעם גם כשאני קונה VT..
🕒 פורסם בתאריך: 26/11/2020 21:47
אתה קורא לעושה שוק שמציע מעל 700K "נכסים בסחירות נמוכה".

אם כבר, השאלה היא מי שולח פקודת מרקט בשווי שחורג מזה...

במחשבה שנייה, הוא קנה 802 יחידות בשער ביצוע ממוצע של 121,736, כשאת חלק הארי שלהם הוא קנה מעושה השוק ב-121,660, ובסך הכל שילם "עמלת קניה" של 0.06%.
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 22:23
בקיצור אם קונים אצל הסוחר בטלפון ואומרים לו שהמחיר הוא לימיט זה פותר את הבעיה?

ומה זה ספייק?
🕒 פורסם בתאריך: 27/11/2020 22:54
למה בטלפון? תקנה באינטרנט, כך תוכל לראות הכל בעצמך במקום טלפון שבור עם הברוקר.

בדיוק כמו בתמונה בהודעה שלי.

בתמונה בהודעה רואים סוג של קפיצה קיצונית במחיר וירידה בבת אחת חזרה, זה הספייק. פשוט מישהו לא שם לימיט נמוך מספיק או קנה במרקט.