⬅ חזרה לאינדקס

בחירת אג"ח - שאלת מתחיל

🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 08:16
שלום לכולם! אני שמח מאוד להצטרף ולגלות על העולם המרתק של השקעה פסיבית וכלכלה בכלל. אומרים עדיף מאוחר מאשר בכלל לא ובאמת חבל שאני מגלה את זה רק בגיל 30.

אם תסלחו לי על שאלה טיפשית, כי חיפשתי בפורום לעומק וגם מחוץ לו ולא מצאתי. איך בדיוק הממשלה משלמת את הריבית על אג"ח? זה אוטומטי או שנדרשת ממני פעולה?

שאלה טיפשית נוספת, אני רואה שאין כל כך הרבה אג"חים עם ריבית קבועה שלא צמודים, חלק לטווח ארוך מאוד עם ריבית לא משהו, 2 או 3 עם טווח 3-5 שנים עם ריבית 5.5! וזה רווח מובטח במידה ואני לא מוכר לפני פדיון. אז למה שאדם יקח סיכון בשביל אחוז או שניים ולא ילך עם סכום עצום לטווח ארוך לאג"ח הזה? למה שמישהו יבחר אג"ח ארוך טווח עם ריבית אפסית?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 08:51
יש המון.

הריביות היום לא משהו, זה מה יש.

אין ריבית של 5.5% היום אא"כ בסיכון גבוה, תסתכל על הריבית לפדיון ברוטו ולא על הריבית.

כי אולי אין לו אלטרנטיבה טובה יותר בסיכון הנ"ל או אולי הוא קונה בכלל קרן נאמנות/קופת גמל ואין לו בכלל מושג במה הוא משקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 09:07
וקצת יותר בהרחבה כי זה באמת מבלבל:

במצב היום אתה קונה את האג"ח בסכום גבוה יותר ממה שתקבל עליו בסוף, זאת אומרת שעקרונית אתה מפסיד כסף!

אבל במהלך התקופה אתה מקבל קופונים שקצת מפצים על ההפסד.

כדי שלא תצטרך לעשות בעצמך את החישובים אם זה משתלם או לא, מישהו כבר חישב את זה עבורך ב- "תשואה לפדיון ברוטו". על הברוטו כמובן משלמים מס.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 09:47
ריבית נקובה 6.25

מח"מ ברוטו 5.22

תשואה ברוטו 0.42

סלחו לי על בורותי, לא כל כך הבנתי איך לקרוא את הנתונים.

לא מצאתי "תשואה לפדיון ברוטו".

אם זה באמת המצב, אז מה היתרון על לשמור פשוט מזומן?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 10:00
הריבית הנקובה היא הקופון השנתי שאתה מקבל, מחשבים אותה כאחוז ממחיר ההנפקה.

תשואה ברוטו הוא הרווח (או ההפסד) של האיגרת אם מחזיקים אותה עד לפדיון.

ההבדל הדרמטי בין הריבית הנקובה לתשואה ברוטו נובע מכך שרוב האג"ח היום עולים יותר ממחיר ההנפקה, לפעמים משמעותית.

אם מחיר ההנפקה של איגרת הוא 100 אגורות, היא תחזיר בפדיון 100 אגורות בתוספת הקופונים השנתיים.

היא אדישה למחיר שקנית אותה, גם אם שילמת 130 אגורות לאיגרת.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 10:03
זה ה"תשואה ברוטו"

שאלה טובה שהרבה שואלים.

כנראה שהתשובה היא שמזומן נותן לך 0% ריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 10:05
מעניין, אז יש אפשרות להרוויח כשאני קונה אג"ח בזול?

מה אם היא תעלה במחיר בזמן שאני מחזיק? האם זה משנה את הברוטו בפדיון?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 10:07
אני מציע לך לקרוא בסבלנות את הפורום/בלוג.

בעיקרון אין דרך להרוויח בלי לקחת סיכון להפסד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 10:28
במפולות של השווקים יש תופעה שנקראת "בריחה לאיכות", במילים פשוטות - אנשים מוכרים בפאניקה את המניות שלהם וקונים אג"ח איכותי.

כמו כן, בעת משברים כלכליים הבנקים המרכזיים אוהבים להוריד ריביות כדי להתניע את הכלכלה, מה שגורם לאג"ח הקיימים בשוק לעלות בערכם.

לכן, על אף התשואה האפסית, יש אנשים שמעדיפים להחזיק אג"ח מדינה על פני מזומן כי הוא נוטה לעלות בעת משברים ולרכך את התנודתיות של התיק שלהם.

בתיאוריה כן, בפועל הסיכוי שמישהו חסר השכלה פיננסית וידע בניתוח סיכונים ידע להעריך טוב יותר את הסיכון מאשר חברות הדירוג הנחשבות הוא לא ממש קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 10:57
ברוכים הבאים. הכל בסדר, יש אנשים שמגלים את זה רק בגיל ארבעים פלוס. העתיד לפניך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:07
יכול להיות שאני מפספס משהו, כי קראתי על אגחים מזמן, אבל כעת שוקל לקנות שוב, אז גם מתעניין.

אתה מדבר על אגח צמוד? אם לא, אני לא מבין למה להחזיק משהו שיגרום להפסד, אם הכוונה לצמוד אני מבין, כי אז אתה "משלם פרמיה" על הגנה מאינפלציה. אם לא צמוד, אז למה זה יכול להשתלם? כי המחיר של האגח יכול לעלות ותמכור ברווח לפני הפידיון? (הימור?)
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:41
קצת הגזמתי עם ההפסד, יש רווח, אבל הוא זעיר.

האמת שיש גם אג"חים שנמכרים בהפסד: אם אתה חושש שהבנק שלך יתרסק והעו"ש יעלם אז עדיף אג"ח מדינה בהפסד קטן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:52
אני עדיין חושב שפקמ עדיף, אני לא מומחה, אבל מה הסיכוי שבנק גדול יתרסק וגם הלקוח לא יקבל את הכסף חזרה מהמדינה?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:53
שאלה טובה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 12:08
תודה על התשובות חברים יקרים.

האם התשואה לפדיון ברוטו נלקחת מסכום הקניה נטו או שהיא מושפעת ודינמית לפי מחיר האג"ח בעת הפדיון? היא משתנה או לא משתנה בתקופת האחזקה? האם כוללת את חלוקת הריבית?

תשואה ברוטו אג"ח היא אחרי אינפלציה? אם נשווה אותה לתוכנית חיסכון בבנק עם 1.5% ריבית, האם התשואה בבנק היא לפני אינפלציה?

אם כך מחיר הקניה לא רלוונטי? זאת אומרת המחיר הקובע יהיה רק כאשר האג"ח יפדה? (במידה ואני מעוניין לחכות)
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 12:16
משתנה דינמית, באופן הפוך למחיר האג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 13:09
איך זה בא לידי ביטוי כרגע בישראל? להבנתי הריבית נמוכה(0.1?), ואין כל כך לאן לרדת. אז איזה יתרון יש לרכישת אג"חים של ממשלת ישראל כרגע?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 13:12
יש, היא יכולה להיות גם שלילית כמו באירופה ויפן.

קונים אג"ח ממשלתי כי רוצים ביטחון של כמעט 100% שהכסף שלך יחזור אליך ולא תפסיד כסף, זה היתרון היחיד, שהוא נורא בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 13:14
להחזיק אגח שמפסיד או מרוויח ממש מעט זה בעיקר רק כדי להבטיח את הכסף. אם הכסף ישאר בבנק והבנק קורס אז אתה מבוטח רק בכ100 אלף בערך. כך שאם יש לך מליונים ואתה לא רוצה לשים הכל במניות אין לך כ"כ הרבה ברירות איפה לשים את הכסף. פקדון בבנק לא מגדר אותך מהסיכון שהבנק יקרוס
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 13:27
איפה זה רשום?. לא היו מקרים בעבר שבנק קרס בארץ והמדינה החזירה לכל הלקוחות את הכסף?

אתה באמת חושב שאם רוצים לשמור על כמה מיליונים, עדיף לקנות בהם אגח ולא להפקיד בפקדון בבנק גדול?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 13:38
השוק כבר תימחר עבורך את הסיכון הזה, לכן בבנקים יש ריביות יותר גבוהות.

הם לא מציעים את הריביות האלה מתוך טוב לב.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 15:33
פשוט מפני שכל נכס אלטרנטיבי עלול לגרום להפסד גדול אף יותר.

אני למשל מעדיף לחיות בבטחון ובוודאות שאפסיד בדיוק 5% מכספי, מאשר להחזיק נכס שעלול בהסתברות מסויימת להפסיד 15% ממנו.

זה להבטיח את גבולות ההפסד למול אלטרנטיבות כגון מניות. אין קשר כלל (לתפיסתי והתנהלותי האישית) לחשש מפני קריסת בנק כביכול.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 16:13
בוודאי, אבל מהי האלטרנטיבה שתפסיד בה 15%? בפקמ אתה לא יכול להפסיד ריאלית אם הוא צמוד, לא יכול לחוות ירידה פתאומית של כמה אחוזים בגלל משבר (באגח, גם אם הוא צמוד, וזו אחזקה ישירה, אני מניח שערכו יכול לרדת מעבר למדד, בגלל שהוא סחיר ואנשים מוכרים בפאניקה).

אז הסיבה היחידה לטובת אגח היא שפקמ פחות בטוח בגלל שזה בנק ולא מדינה... אבל שוב, לא חושב שתוספת הסיכון הזו רצינית.

מצד שני @חתול לילה ציין שזה מתומחר, וההפרש אכן לא קטן...אז יש משהו שאני לא יודע?