⬅ חזרה לאינדקס

השוואת פקדונות צמודי מדד

🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 11:50
אהלן,

אני מתלבט בין שני פקדונות צמודי מדד:

1)בבנק מזרחי: פיקדון קרמבולה ל3 שנים: מדד או 1% שנתי, הגבוה מביניהם אחרי 3 שנים. נזיל ברמה יומית אחרי חודש. אבל, אם מושכים לפני תום התקופה, מקבלים מדד.

2) בבנק ירושלים: פיקדון שבתאי, מדד +0.75% לשנתיים וחצי, לא נזיל.

כמובן שאם מניחים אינפלציה אז עדיף את השני. אבל במצב של דיפלציה, אפשר להגיע לריבית נמוכה או גרוע מכך, שלילית והפסד נומינלי מהקרן.

לעומת זאת, בראשון, במצב של דיפלציה, נקבל תמיד 1% שנתי, ובמצב של אינפלציה בה המדד עולה בפחות מ0.25% שנתי. הוא גם עדיף. אך לא נפסיד נומינלית בשום מצב.

כמובן ששום דבר לא ידוע, ואי אפשר לדעת אם תהיה אינפלציה או דיפלציה או שלא ישתנה המדד ככ.

כמו כן, לפי מה שלמדתי כאן, הערך הריאלי הוא מה שחשוב, אך אם יש אפשרות להמנע מהפסד נומינלי במקרה של דיפלציה, למה לא להתייחס לזה? כי בסופו של דבר במקרה כזה, נרוויח יותר.

הערה: הנזילות פחות חשובה לנו.

מה אתם אומרים?.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 12:12
אף אחד לא יודע מה תהיה האנפלציה - אני הייתי מחלק חצי-חצי בין 2 הפקדונות
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 14:45
נומינלי לא מעניין בעיני. בסוף אתה רוצה להשתמש בכסף בשביל לקנות משהו.

אני מבין שפסיכולוגית להשקיע כסף 3 שנים ולצאת עם פחות (במקרה הקיצוני) זה תרחיש מטריד אבל אם בסופו תוכלו לקנות מכונית/מניות/בית 10% פחות אז זה לא משנה כ"כ. זו המשמעות של דפלציה (אני מניח שאתם יודעים אבל שווה לחשוב על זה כי ציינתם את זה כמשהו שמפריע)

במובן הכלכלי נטו:

אם אתה מצמיד למדד אתה מפחית תשואה פוטנציאלית וסיכון.

אם אתה לא מצמיד אתה לוקח סיכון אינפלציה עליך ובמידה והסיכון לא יתממש/ תהיה דפלציה אתה תהנה מריבית יותר גבוהה.

סה"כ לפי התרחיש הסביר בעיני של אינפלציה נמוכה שני המסלולים די שקולים והייתי לוקח את הנזיל יותר בשביל שיהיה לי נעים לדעת שהכסף זמין.

האם אני יודע משהו על האינפלציה שאתם לא? כנראה שלא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 14:59
שניהם צמודים תמיד למדד. במזרחי, אתה תקבל מדד אם אתה מושך לפניי תום הפקדון, אבל אם אתה נשאר עד הסוף, אתה מקבל מדד או 1% שנתי, לפי מה שהיה גבוהה יותר, כך שאין חשיפה לאינפלציה בכלל בכל מצב.

@אורי ג. , אני זוכר שלא התלהבת מהפקדון של מזרחי, בגלל שהוא לא מבטיח תשואה מעבר למדד, תוכל להסביר למה עדיף פיקדון כמו של בנק ירושלים על פני זה של מזרחי?. לפי מה שתארתי, זה לא חד משמעי ששל בנק ירושלים עדיף.

אבל, אם תקבל יותר בתרחיש של דיפלציה, תוכל לקנות את הבית ולהשאר עם עודף מה10% אחוז האלה. אז למה שזה לא יעניין?. זה לא מצב הפוך בו הרווחת נומינלית, אבל האינפלציה הייתה גבוהה יותר ואין רווח ריאלי. זה נניח, לא רק לא מעניין, אלא רע. למה ההיגיון הזה שגוי?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 15:47
אני מסכים לחלוטין עם ההגיון שלך @1337justme

תמיד עדיף שיש יותר כסף :) ואם ערכו עלה אז בכלל, פשוט התייחסתי לזה:

הרווח הריאלי (תחת ההנחה שבעיני סבירה אבל לא טריוויאלית שמדד המחירים משקף את האינפלציה) במסלול השני ידוע. גם אם הגעת להפסד נומינלי מהקרן אין לזה משמעות בעיני חוץ מזה שבדיעבד הפסדת יותר פוטנציאלית מכך שלא בחרת במסלול הראשון.

אני לי משהו לחדש לך כמדומני - זה מה יש בפקדונות. הסכנות ברורות ותחומות והתשואה נמוכה. אם נוסיף סיכון של הבנקים או של המדינה אז דיברנו על הכל :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 16:19
פק"מ זה נורא פשוט להחליט מה עדיף: זה שנותן את הריבית הגבוהה יותר לתקופה נתונה ואל תסתמך על האינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 17:12
הכוונה ללכת להתמקח?
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 17:27
אבל אתה לא יודע מהי הריבית הגבוהה יותר, כי היא תלויה במדד, דבר שאינו ניתן לחיזוי. במזרחי מובטח לי לפחות 1% שנתי. בירושלים, אי אפשר לדעת, בגלל שזה תלוי במדד. משתמע שעדיף במזרחי, כי שם לפחות אני יודע שלא משנה מה, ארוויח לפחות 1% שנתי
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 17:46
תמיד.

תשווה תפוזים לתפוזים או במקרה הזה פק"מ צמוד לפק"מ צמוד או שלא צמוד ללא צמוד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/12/2020 17:49
אבל שניהם צמודים...תקרא את התיאור שרשמתי עליהם