⬅ חזרה לאינדקס

מה חשוב לדעת לפני עריכת צוואה

🕒 פורסם בתאריך: 21/12/2020 19:25
לאחר קריאה בנושא הגעתי למסקנה שחשוב לערוך צוואה.

כאשר יש ילדים קטינים ואין צוואה, במקרה מוות של אחד מבני הזוג, חצי מהכסף נעול בחשבון אפוטרופוס עד גיל 18.

זה כולל גם חשבון השקעות, וגם דירה ורכב, וזה אומר למשל שכדי למכור את הרכב או הדירה כדי לקנות רכב או דירה אחרת, צריך אישור של בית משפט.

קראתי על צוואה הדדית, והבנתי שזה לא מומלץ כי לאחר מוות של אחד מבני הזוג, זה לא מאפשר לבן הזוג שנשאר לשנות את הצוואה נניח במקרה והוא מתחתן מחדש, ולכן עדיף 2 צוואות רגילות.

קראתי שאפשר להפקיד את הצוואה אצל רשם העמותות, נראה לי כדאי כדי שלא יתחילו לחפש את הצוואה אם יהיה צורך.

למישהו יש תובנות לגבי מה עוד חשוב לדעת לפני עריכת הצוואה?

יש לנו דירה משותפת וחשבון השקעות על שם אשתי משיקולי מס. אני אזרח ארה"ב.

האם יש טעם לקחת מישהו טוב או כל עו"ד יספיק?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2021 17:31
מנער את האבק משרשור רדום.

שני אחים במשפחה, האמא מורישה בצוואתה חצי חצי.

מה קורה אם אחד האחים נפטר לפני המוריש [האמא]?

האם הכול יעבור לאח השני או שהירושה העתידית של האח הנפטר תעבור לילדיו?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2021 17:37
להבנתי זה מה שיקרה. הירושה תעבור ל"יורשיו על פי חוק" - אשתו וילדיו.

תמיד עדיף להתייחס גם למקרים האלה בצוואה כדי למנוע הפתעות לא נעימות.

עוד משהו - לדעתי את הצוואה יש להראות ליורשים עוד בחיים, אחרת מתרחשים מקרים הזויים.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2021 17:38
תגגל "יורש שמת לפני המוריש", יש תיקון בחוק שמתייחס למצב זה. אם ליורש יש ילדים, הם יתחלקו בירושה. אם לא, כאילו הוסר מהירושה. כך לפחות ממה שאני מבין.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 14:13
שלום,

- החלטנו לכתוב צוואה על מנת למנוע את המצב שרכוש של ילדים קטינים יועברו לשליטת אפוטרופוס של המדינה עד גיל 18.

- התוכנית היא שכל אחד מאיתנו יכתוב צוואה בכתב יד שמורישה את כל רכושו לבן הזוג השני. אנחנו סומכים אחד על השני, שמי שיוותר אחרון ידאג לילדים.

- יש תרחיש נוסף, שבו שנינו נפטרים בו זמנית והילדים עדיין קטינים. יש פה נושא של הגידול שלהם פלוס הנושא הכלכלי.

הבנתי שניתן לכתוב בצוואה שבתרחיש הנ"ל אנחנו מבקשים למנות קרוב משפחה מסוים כאפוטרופוס לילדים(גוף ורכוש) , כלומר בתרחיש כזה הרכוש ירשם על שם

הילדים מידית והאפוטרופוס ינהל אותו עד גיל 18 ואז הוא יעבור לשליטת הילדים. האם ניתן לקבוע שהאפוטרופסות לעניין רכוש תמשיך עד גיל 21?

- אשמח לתובנות הפורום - האם אתם רואים בעיה בתוכנית הנ"ל? תודה
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 14:56
להתייעץ עם עורך דין.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 14:56
זה ממש סבבה וכי, אבל אחרי לכתכם, מן הסתם הנשאר ירצה לבנות זוגיות חדשה ואז החוקים משתנים (הכוונה, חוקי חלוקת הרכוש והירושה) כך שאם אתם רוצים לודא שהרכוש או חלק מהרכוש יעבור לילדים, חובה להתייחס לזה בצוואה.

מומלץ מאד לרשום הוראות מה לעשות עם הילדים לאחר לכתכם. לגבי רכוש, זכותכם לכתוב צוואה כרצונכם ולהעביר להם את הכסף מתי שבא לכם, רק צריך לבנות את מבנה הירושה כמו שצריך.

יכול להיות בעייתי מאד ויש מצבים שזה לא יתקבל. אל תחסכו 2 ש"ח ושלמו לעורך דין שאתם סומכים עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 15:01
1,500 ש"ח וצוואה הדדית יקרה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 15:20
אני ממליץ להוסיף גם יפוי כוח מתמשך לצוואה

זה מכשיר שמגדיר מי אחראי על מה במקרה שהופכים לא עלינו לסיעודי

אפשר למנות אנשים נפרדים או אותו אדם לקבלת החלטות על בריאות /כלכלה/רכוש

ובהנתן שמדובר על כל רכושך עלי אדמות

על תחסוך על עורך דין
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 15:30
זו לא צוואה הדדית אלא 2 צוואות. לי זה עלה הרבה יותר מהסכום שציינת. ועדיין, כשמדובר בצורך להעביר בצורה מדוייקת את הרכוש ובמיוחד כשיש בתמונה ילדים קטינים, זה עדיין סכום שעדיף לא לחסוך. בתי משפט יעלו יותר. הרבה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 15:31
מנצל"ש כדי לבקש המלצה בפרטי לעו"ד שעוסק ביפוי כח מתמשך וצוואות, קיבלתי המלצה טובה מאחד מחברי הפורום אבל העו"ד שהומלץ כבר לא עוסק בזה מפאת חוסר בזמן.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 17:21
צוואה בכתב יד ללא עו"ד? זו צוואה תקפה בבית משפט\אפטורופוס הכללי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 17:24
כן, אפשרי בהחלט לפי החוק. צריך לוודא שיהיה בכתב יד + חתימה + תאריך.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 17:34
יש איזה נוסח מסויים?
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 17:37
יש מלא דוגמאות ברשת, תחפש.

אבל אמרו פה שזה יכול להיות בעייתי, לא הבנתי באיזה סיטואציה. הרי אם היה בעיות עם זה המחוקק היה פוסל את הדרך הזאת.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 17:48
יש 4 דרכים לצוואה

צוואה בכתב יד, שנכתבת בידו של המצווה נחתמת על ידו ומופיע בה גם התאריך בכתב ידו.

צוואה לפני עדים, צוואה בכתב שחתומה בכתב בידו ושני עדים כשירים חתמו עליה אחרי שהוא הצהיר בפניהם שזו צוואתו.

צוואה בפני רשות

וצוואה לפני מותו, בעל פה לפני שני עדים.

צוואה על ידי עורך דין נכנסת לקטגוריה השניה, היתרון היחיד של עורך הדין זה שאולי הוא יודע לנסח את הצוואה יותר ברור, אבל לא מעבר.

הכי פשוט ששניכם תערכו צוואות בכתב יד, עם תאריך וחתימתכם, וליתר ביטחון תביאו שני עדים כשירים שיחתמו כעדים אחרי שתצהירו שזו צוואתכם.

ככה הצוואה תיכנס גם לקטגוריה הראשונה וגם לשניה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 20:53
היתרון של עורך הדין ייבחן לא בעת עריכת הצוואה, אלא בעוד עשרות שנים אם מישהו יתקוף אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 21:07
בלי קשר, אבל הייתי ממליץ לחדש את הצוואה מידי פעם ולא להשאיר אותה עשרות שנים.

אחרי עשרות שנים יתכן שהעדים לא יהיו בין החיים כדי להעיד על כשרות הצוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 23:01
מה ההבדל בין שתי צוואות לצוואה הדדית?

איך מוודאים שהילדים ירשו את הנכסים שלנו לאחר שהבן זוג האחרון נפטר ולא צד שלישי?

יש לנו ילדים קטינים ואנחנו חושבים על צוואה שתוריש לבן זוג את הרכוש שלנו
🕒 פורסם בתאריך: 10/06/2022 23:15
זה גם מה שאני חשבתי לעשות.

צוואה הדדית זו צוואה שבה יש הסתמכות של כל בן זוג על הצוואה של השני. למשל אפשר לכתוב שאתה מוריש את כל רכושך לבן הזוג השני ולאחר מותו, מה שנשאר יש להוריש לילדים. מה שקורה הוא שברגע שאחד מבני הזוג נפטר, הבן זוג השני לא יכול לשנות את צוואתו(כלומר להתחרט מהסיכום בניהם). הוא יוכל להתחרט רק אם הוא מסתלק מהחלק של בן הזוג שנפטר. אבל גם זה לא מושלם כי היורש הראשון יכול הלכה למעשה לבזבז את כל הכסף או למכור את הדירות. לפי מה שהבנתי אפשר להוסיף כל מיני מנגנונים של הערות אזהרה בכדי למנוע מצב כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 08:11
כן זו אכן בעיה, מצד אחד רוצה להקל על הבן זוג אבל מצד שני צריך לוודא שהוא לא מרוקן את כל הקופה. נקודה טובה למחשבה.

יודע שאשתי לא תבזבז להם את הרכוש ושהיא כן תחלק אותו ביניהם באופן הוגן אבל צודק צריך להתייחס לזה בצוואה
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 09:35
קח בחשבון שהיכולת לחזות ולתת למענה לאפשרויות רחוקות בזמן שכוללות צרכים והתנהלות של אנשים שישתנו (וכאלו שאינך מכיר היום), היא מוגבלת.

עודף רגולציה כזו מצידך עלול רק לעודד התדיינויות ומחלוקות. לפעמים עדיף להשאיר דברים פתוחים ולסמוך על שיקול הדעת של מי שיקבל את ההחלטות (בכל זאת מדובר במי שבחרת כשותף לחיים, גם בעוני ובחולי).
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 10:09
נכון מאוד. אולי עדיף לעשות משהו הכי פשוט שאפשר.

אני חשבתי על עוד כיוון, על מנת להוריד סיכונים ולא לשים את כל הביצים בסל אחד. אם אתה מוריש הכל לבן הזוג, גם אם אתה סומך עליו ב 100%, עדיין יכול להיות חשיפה לנוכלים וצדדים שלישיים שיכולים להשפיע. אולי אפשר לעשות משהו בסגנון של נגיד דירת המגורים וחלק מהנכסים הפיננסים להוריש לבן הזוג ונגיד חלק אחר מנכסים הפיננסים ודירה להשקעה להוריש ישירות לילדים.בזמן שהילדים קטינים ההורה הוא אפוטרופוס שלהם והוא ינהל להם את זה עד גיל 18.

מה דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 10:40
המצב הזה הוא כן לשים את כל הבצים בסל אחד,אתה שוכח שהאפוטרופוס גם יכול למכור את הנכסים אם הוא "חושב" או חושב שזה לטובת הילדים.

אם באמת רוצים להמנע ממצב כזה אז צריך להקים "נאמנות" ולמנות כנאמן את בן הזוג או כל אדם אחר, וכן להשאיר הוראות ברורות לדרך התנהלות הנאמנות, ואת התנאים (גיל, נישואים, אי נטישת הארץ) שבהם הנכסים יועברו לידי היורשים, וכן הוראות מה לעשות עד אז עם הרווחים מהנאמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 10:52
אני פחות חושש מהמצב הזה, אני דיברתי על סיטואציה שכל הנכסים בידי בן הזוג ואז בגיל מבוגר מאוד הוא נופל לנוכלות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 10:55
שים לב שלא דיברתי על בן הזוג, אלא על האפוטרופוס.

יתכן מצב שבו שני בני הזוג כבר אינם בין החיים, או לא כשירים לטפל בנכסים.

יתכן מצב שבו בן הזוג נישא שנית ולאחר מכן נפטר, ואז יתכן שההורה החדש מקבל אפוטרופסות (אם מתוקף אימוץ או מכל תוקף אחר).

ויתכנו מצבים שונים ומשונים.

בכל מצב כזה אם מדובר בקטינים ימונה להם אפוטרופוס, ויתכן שאין בנו לבין הקטינים קשר ביולוגי או כל קשר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 11:06
לדעתי זה מאוד תלוי באיזה שלב אתם בחיים מבחינת צבירת הנכסים ומבחינת גיל הילדים.

ככל שצברתם יותר נכסים ועתידה של בת הזוג מובטח (ויש להתחשב גם בקצבת השארים ובכך שאם יש לכם משכנתא אז ביטוח החיים יפרע את החוב), כך ניתן להעביר באופן ישיר חלק מהירושה לילדים. אם אתם בתחילת הדרך מבחינת צבירת נכסים, הייתי משאיר אחוז גבוה יותר לבת הזוג.

אבל הכי חשוב זה להפנים שאין לך שליטה על מה יקרה לאחר מותך - לא הייתי בונה מנגנונים מורכבים של נאמנויות ותנאים, זה רק יהפוך את חיי השארים לאומללים יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 11:23
גם אני מאמין בפשטות.

למיטב ידיעתי אפוטרופוס לא יכול למכור את הנכסים של הילדים ולהשתמש בהם לצרכיו,לא?

בכל מקרה, אצלנו יש עוד 10 שנים עד שהקטן ביותר בן 18,כך שהסיכון הזה הולך ומצטמצם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 12:44
חושב שגם אם עתידה מובטח עם הקצבת שארים וביטוח המשכנתא עדיין כדאי להשאיר לבת זוג תיק השקעות/קרן השתלמות נזיל שישמש לה כקרן חירום ולא רק בית. לדוגמא אם חלילה היא צריכה סכום כסף גדול לטיפול רפואי
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 12:56
אם מדובר בבני זוג שכבר צברו נכסים, אז אם אחד מהם נפטר, לצד השני נותרו לכל הפחות מחצית הנכסים (לפני החלת ירושה). יחד עם קצבת השארים והירידה בהוצאות על דיור (כי המשכנתא מכוסה ע"י ביטוח החיים), הצד שנותר בחיים יוכל להסתדר היטב גם ממה שיש, כולל באירוע רפואי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 13:19
מה לגבי העובדה שהילדים יקבלו נכסים גבוהים בגיל 18, אני נותן את החינוך הפיננסי כבר מהיום על מנת לצמצם את הסיכון שיעשו שטויות. השאלה האם אפשר לצמצם את הסיכון הזה בצורה נוספת?
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 13:51
אתה יכול לקבוע מתי הם יקבלו את הנכסים, ומה יקרה עם הנכסים עד שיקבלו, אבל לא מה הם יעשו איתם אחרי זה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 14:00
אם חותמים על צוואה הדדית ללא סעיף יורש בן יורש, ואני מוריש לה את חלקי בבית ובשאר הנכסים, ולאחר מותי הבת זוג מתחתנת עם אחר ולא עורכת הסכם ממון או צוואה חדשה האם הילדים שלנו איבדו כל סיכוי לרשת את הבית שלנו והוא יתחלק בינה לבין הבן זוג החדש?
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 14:28
להבנתי, במצב הכי גרוע, חצי מהבית שלו והחצי השני מתחלק בינו לבין הילדים.כלומר 3/4 מהבית שלו ורבע לילדים.

לא עורך דין .
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 14:31
בבקשה לא לתת יעוץ משפטי לא אסמכתא או מקור.

פותח השרשור צריך להיפגש עם עו"ד ולא להקשיב ל "חוכמת ההמונים" אלא אם הן מגובות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 14:40
בעיני הגישה הזו שגויה מבחינת היחס לבן הזוג וההעברה הבין דורית של נכסים.

כשילד מגיע לגיל 18, ההורה שלו כנראה טרם עבר את גיל 60. אין שום סיבה להתייחס לאדם בגיל הזה כאדם שמועד לנוכלויות עד כדי כך שזה מצדיק העברת נכסים וכספים לילדיו כי לא סומכים על שיקול דעתו. אבל אגיד לך יותר מזה - הוריי, חמי וחמותי חצו מזמן את גיל 60 וגם את גיל 70 ולא עולה על דעתי שהם יעבירו לי כספים מחשש שהם יפלו קורבן לנוכלויות. אם יבקשו עזרה, אעזור. אם אחשוד שמישהו מנצל אותם, אשאל בעדינות. אבל לא יותר מזה. תחשוב על המצב ההפוך בו אתה נשאר מחר לבד - האם היית רוצה שחצי מחסכונותיך יילכו לנער בתיכון (היקר לך מכל) כי לא סומכים עליך שלא תיפול לנוכלויות?

מפן אחר - השאלה איך, מתי וכמה כסף להעביר לדור הבא היא מאד תלויית נסיבות וכמובן ערכים משפחתיים. בעיני נכון להשאיר את ההחלטה לזמן אמת ולא לקבוע כללים זמן רב מראש, שייתכן מאד שלא יתאימו לנסיבות (למשל, אולי הילד עם החינוך הפיננסי המעולה הוא זה שעלול ליפול לנוכלויות או סתם הצעות מאד ספקולטיביות בגיל 18?).
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 15:34
אין אדם יודע את שעת מותו.

דודי מצד אמי עליו השלום נפטר בתאונת דרכים גיל 44, השאיר ילדיו בגיל 11, 5, 2.

אכן אמם הסתדרה היטב וכולם היום בריאים ומאושרים.

בן־דודי מצד אבי נפטר מסרטן בגיל 38, גם השאיר שני ילדים בני 13, 11.

אמם הסתכסכה עם המשפחה, הבן 13, גדל ולא קיבל כלום מירושת אביו, ואילו בן ה־11 שהיה אהוב יותר על אמו היום לא בקשר עם סביו מצד האב, והוא קיבל את כל הירושה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 15:52
+1

סיפורים קיצוניים תמיד יהיו. מי שחושד שבן הזוג שלו עלול "להסתכסך" עם ילדיו ולהעביר את כל הירושה לילד אחד בלבד נמצא בבעיה עוד לפני שאלת הירושה. אגב, יש גם סיפורים הפוכים על ילדים בגירים שנוהגים באופן שגורם להוריהם להדיר אותם מהירושה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 16:07
כדי לא לפתוח שרשור חדש, אנסה גם לשאול:

במקרה שלי, רווק היה לי 40. האם כדאי לכתוב צוואה - דיברתי עם עו"ד והוא טען שאפשר, אך בכל מקרה הנכסים שלי ילכו קודם להורים, ואח"כ לאח. כלומר בסדר הקירבה. שזה גם משהו הייתי רושם בצוואה כנראה.

ניסתי להתייעץ עם אימי, שרואה בה הכי קרובה בעיניי, ושקולה לצרכים אלו, אבל היא לא רוצה שאני אחשוב על זה, ואני לא מצליח לנהל איתה שיחה רצינית על זה.

יש סיבות טובות, במקרה שלי לכתוב צוואה, (כרגע בלי ילדים) ? דברים שיוכלו להיפטר בקלות, לעומת ללא צוואה ?

למשל - למנוע מצב שגיסתי תפעיל אינטרס לקבל את הנכסים שלי לפני הוריי או דברים כאלו ?

כמה דבר כזה יעלה, אצל עו"ד, 1500 ש"ח (פשוט מספר שראיתי כאן בטרד) ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 16:09
אני לא פותש אבל השרשור הזה מלמד אותי שיש הרבה דקויות שכדאי להתייחס אליהם. החלטנו בכל מקרה לקחת עו״ד שילווה אותנו
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 16:16
בשביל לכתוב צוואה אתה לא צריך לדבר עם אמך.

אם אין צוואה, יש יורשים חוקיים ולא אמורים להיות לחצים כאלו ואחרים.

למיטב ידיעתי (הלא מקצועית), הבעיות מתחילות כאשר הצוואה "מקפחת" את היורשים החוקיים, ואז הם אלו אשר מנסים לפעול לפסלותה. למשל אם אחד הילדים מודר מהצוואה אז הוא בא וטוען כי האחרים השפיעו השפעה לא הוגנת, כי המנוח לא היה כשיר בעת כתיבתה וכו'.

צריך לקחת עו"ד טוב. שמעתי לא פעם על צוואות שנערכו ע"י עורכי דין ומוטב היה כי המנוח היה עורך אותן בעצמו בכתב יד.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 16:23
לא רק. למשל מישהו נשוי ויש לו מאהבת - עשויה לדרוש חלק מהעיזבון, בעוד היורשים החוקיים אמורים לקבל את כל הירושה לפי החוק היבש.

יש גם כל מיני מקרים של ידועים בציבור, ילדים מחוץ לנישואין ושלל מורכבויות משפחתיות.

עדיף לאדם להגדיר מראש בצורה ברורה כיצד הוא רוצה שנכסיו יחולקו, ולא ייתן לבתי המשפט להתחיל לפרש עבורו את רצונותיו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 16:25
לא הבנתי - מי ערך עו"ד או המנוח עצמו ? אתה הרי מפקיד ברשם הצוואות
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 16:37
כן.

למשל, ידועה בציבור יכולה לדרוש את כל הירושה לעצמה. ויש עוד מקרי קצה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 17:03
העו"ד שעשה עבודה גרועה.

זה לא משנה אם מפקידים את הצוואה או לא. גם אם מפקידים - אף אחד לא בודק אותה עד שמגישים בקשה לצו קיום צוואה.

הכל נכון, התייחסתי למקרה בו בו אין מורכבויות והרצון הוא בכל מקרה להוריש ליורשים החוקיים.

רווק לא צריך לדאוג מגיס כלשהו שינסה לנכס את העזבון לעצמו.

לשלם כסף לעו"ד (שחלקם גרועים) אקראי במצב כזה, זה בזבוז כסף לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 17:15
אני שאלתי עו"ד שאמר לי שזה מיותר.

ואפילו להיפך.

ככל שהצוואה יותר ישנה יש לה אמינות יותר גבוהה מבחינת זה שהיית בשיאך מבחינה גופנית שכלית וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 17:48
@גרהם מעלה נקודה טובה, שלדעתי שווה את ה 1500 ש"ח או כמה שזה. רווק שהולך מהעולם, גם ככה משאיר את הוריו ומשפחתו במצב נוראי מנטלית (כל מקרה חלילה של ילד שהולך מהעולם לפני הוריו), עכשיו כרווק יצאת עם נשים וכו', או אפילו ידידות שמכירות אותך טוב.

אז לפחות, חלילה במקרה של הליכה מהעולם, להשאיר לקרובים נחת של קבלת הנכסים בלי מלחמה ב"גיס" שמנסה לעשות שיטת מצליח. חושב שזאת סיבה מספיק טובה. ותודה גרהם, שחידדת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 17:53
אני שמח שעזרתי.

רק אציין שהדוגמה שלי לא באה להגיד שתמיד הידועה בציבור היא זו שמנסה בשיטת מצליח מול המשפחה שברור שמגיעה לה הירושה.

כל מקרה לגופו ויש גם מקרים בהם בני המשפחה (סביר שיהיו אחיינים רחוקים) מנסים לנשל בת זוג נאמנה שלא רק איבדה את בן זוגה, אלא מתברר לה גם שיש שותפים שהיא מעלם לא פגשה, להונו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 19:13
לפני החתונה אנחנו ערכנו הסכם ממון שבו דאגנו לחלוקת רכוש (במידה וניפרד), אך קצת לאחר החתונה החלטנו לעשות גם שני צוואות נפרדות למקרה ויקרה לנו משהו.

אנחנו בחרנו (כל אחד מאיתנו) להקים נאמנות פרטית לכל אחד מאיתנו, שבה הרכוש והנכסים של כל אחד מאיתנו יישארו בקרן וקבענו כללים (כל אחד מאיתנו קבע כללים אחרים לקרן שלו) שבהם הצאצאים יוכלו למשוך כסף מהקרנות שלנו.

את הצוואות הפקדנו אצל הרשם לענייני ירושה ואצל חבר משפחה (עו"ד).
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 19:18
דברים מורכבים כמו צוואה הדדית ונאמנויות אני לא יעשה. ההתלבטות היא בין להוריש הכל לבן הזוג לבין להוריש חלק לבן הזוג וחלק ישירות לילדים. אכן חומר למחשבה.

אגב מה שכתבת בסוגריים הוא אוקסימורון, אם נתת חינוך פיננסי טוב, אז הילד לא אמור להגיע למצבים כאלה...
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 19:21
אין קשר בין הסכם ממון לצוואה. לא ניתן לכתוב בהסכם ממון הוראות ירושה, זה לא חוקי ולא יכובד. פרידה ומוות זה שני דברים שונים.בכל מקרה צוואה גוברת על הסכם ממון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 19:38
איך זה עובד? מי מנהל את הנאמנויות הללו?מנהל עיזבון בתשלום?
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 19:44
נראה לי שהוא מתכוון לנאמנות, ולא לקרן נאמנות
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 19:46
כן, ברור.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 20:03
זה שיצאת עם מישהי לא מגדיר אותה כידועה בציבור, בשביל זה צריך לקיים לכל הפחות משק בית משותף. ואם היא לא ידועה בציבור אין לה שום זכויות בירושה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 20:45
נכון, זה שני מסמכים נפרדים כמו שציינתי. תקרא

אתה מוזמן לומר זאת לנוטריון שבדק ואישר זאת (וגם חתם על כך).

בהסכם ממון שלנו רשום במפורש, כי במידה ואנחנו ניפרד\נתגרש\או אחד מאיתנו יילך לעולמו אזי החלוקת רכוש תופעל לפי חלוקת הסכם הממון.

הצוואות שלנו לא סותרות את ההסכם ממון שלנו, אלא באות להשלים אחת את השנייה.

במידה ויקרה לנו משהו, אזי הכנסנו את הסעיפים שחשובים לנו לצוואות שלנו.

תוקן, תודה.

יש לכל אחד מאיתנו נאמן אשר נבחר (כל אחד בחר נאמן נפרד) שינהל את הקרן של מי איתנו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 21:02
מוזר. בכל מקור שאני קורא, אני מבין שהסכם ממון רלוונטי רק לפרידה שבני הזוג בחיים ורק לקבוע מה שייך למי בעת המוות. כלומר לתחם את העיזבון של המנוח. ואז על העיזבון מופעל חוק הירושה או צוואה. לפי החוק לא ניתן לקבוע בהסכם הוראות על ירושה כי זה סותר את הזכות בחוק שכל אדם יכול לשנות את צוואתו בכל עת. צוואה זה המסמך היחיד שניתן לתת הוראות לגבי ירושה.

לא עורך דין.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 21:29
הלוואי. יש לי בבית ילד בגיל ההתבגרות והמוח שלהם פועל אחרת בגיל הזה, כך שגם החינוך הטוב ביותר ישפיע באופן מוגבל ולפעמים אפילו באופן שלילי כחלק ממרד הנעורים. אבל אולי אחרים מצליחים יותר ממני.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 21:38
אצלי הגדולים בני 11,13. היום יצא לנו לדבר בנושא, הראו עניין ואפילו שאלו שאלות חכמות ...
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 21:53
בהסכם הממון מופיע ההסבר של חלוקת הרכוש של כל אחד מאיתנו, כאשר בסעיף של מוות של מי מאיתנו נרשם "כל צד יהיה רשאי לצוות את רכושו כראות עיניו".

הצוואה לא סותרת את הסכם הממון, אלא באה להרחיב את סעיף ניהול הנכסים במקרה של מוות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2022 21:59
זה נשמע יותר הגיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 12/06/2022 06:54
זה בעייתי מאלף מובנים.

1. אתם לא מנסחים כמו שצריך, ניסוחים מעורפלים/ דו-משמעיים

2. משהו יתקוף את האוטנטיות של הצוואה ועוד.

3.משהו יגיד שחלק מזה זה בכלל שלו (בדרך כלל בן הזוג שנותר)

וכו' וכו' וכו'.

גם אם אתם סומכים זה על זה 100% וההסתמכות הזו מוצדקת, אחרי לכתכם יהיו מעורבים בסיפור הרבה צדדים שלישיים ואולי גם ילדים נוספים מזוגיות שנייה. במקרים האלה, יהיה קשה מאד להבטיח שמה שידוע היום יישאר בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2023 19:59
אז אחרי שהבנתי את החשיבות של עריכת צוואה כאשר ישנם ילדים קטינים אני מנסה להבין איך מתקדמים מכאן.

האם מומלץ לחפש עורך דין שיערוך את הצוואה? אם כן, מה טווח המחירים?

או אולי לכתוב לבד? מה החסרונות?
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2023 20:20
צוואה 'רגילה' לא מסובכת ולא מתוחכמת אצל עו"ד כ 1000-1500 אולי פחות.

יש צוואות סטנדרטיות באינטרנט וניתן לערוך אותן, להחתים 2 עדים אצל עו"ד או נוטריון.

השאלה היכן מפקידים אותה ואת מי ממנים כאמון המוציא לפועל?

הפקדת הצוואה יכולה להיות:

בבית במקום גלוי

אצל בן משפחה אמון על שני בני הזוג

במשרד עורך הדין

או באפוטרופוס של המדינה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/08/2023 22:02
רשם הצוואות הוא המקום הכי בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 02:16
אני כתבתי לבד. אם הצוואה לא מורכבת מידי (לדוגמה להוריש הכל לבת הזוג) אפשר לכתוב לבד.

שים לב שיש כמה תנאים לצוואה בכתב יד: הכל כולל הכל אמור להיות רק בכתב יד שלך, תאריך, חתימה, ונוסח הוראה ברור, ואולי עוד משהו ששכחתי.

אחר כך אתה מעלה סריקה לרשם הצוואות ושולח בדואר רשום את המקור.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 07:44
איך אתה יודע שהצוואה תקינה? ברגע האמת זה יהייה מאוחר מדי
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 09:49
בעיקרון אתה צודק אבל קראתי את החוק, ויש מעט מאוד דברים שצריך כדי שצוואה בכתב יד תחשב תקינה, וגם יש נוסחי צוואות מוכנים באינטרנט.

אספתי איזה 5 נוסחי צוואות ומהם הרכבתי את הצוואה שלי בכתב יד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/08/2023 10:08
חשוב גם במקרים הפשוטים האלו לחשוב על תרחישים שונים. למשל, בדוגמה שנתת, מקרה בו בן הזוג מתחתן בשנית ואף מביא ילדים נוספים לעולם.