⬅ חזרה לאינדקס

תרחיש בו סין הופכת לשולטת על כלכלת העולם

🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 18:27
הייתי רוצה להבין משהו, אולי זה יהיה ראלי ואולי לא, אבל בתרחיש בו סין הופכת לשולטת בכלכלת העולם, איך זה יבוא לידי ביטוי אצל מי שמחזיק מדדים רחבים?.

אם נניח אני מחזיק בשילוש הקרנות של בלקרוק בארץ, בחלוקה הבאה: 65% ארה"ב 15% מתפתחות ו20% אירופה.

אני מניח שבתרחיש כזה תהיה ירידה חזקה בארה"ב, ועליה חזקה במתפתחות.

מניח שזה יקרה בהדרגה מן הסתם ולא בבת אחת, אז מה יקרה בעצם? עם הזמן נראה שהאחוז של המתפתחות עולה לכיוון ה65% וארה"ב תרד לאזור ה15%? ומה בדבר אירופה?.

איך בעצם מתנהלים עם הקרנות הללו בתרחיש כזה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 18:39
כל עוד אתה לא יכול לרכוש מניות סיניות, לא יהיה שום הבדל.

וחוץ מזה, מה אכפת לך מהאחוז של המתפתחות? מה שאמור לעניין אותך זה התשואה (או ליתר דיוק, תשואה+סיכון)
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 18:49
למה הכוונה? הרי סין נמצאת בETF שעוקב אחרי המדינות המתפתחות.

ברור. אם הייתי מחזיק VT, זה היה שקוף לי, אבל בגלל שאני מחזיק את השילוש בארץ, מעניין אותי לדעת איך זה ישתקף לי באחזקות של הקרנות.

מן הסתם אני מניח שבכל פעולת קניה\מכירה פשוט אקנה לפי החלוקה הנוכחית שלהן בעולם, כמו עכשיו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 18:54
אם סין תיהיה הכלכלה השולטת בעולם היא כבר לא תיהיה כלכלה מתפתחת.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 18:59
לא כל כך ברור למה אתה מתכוון כ"שולטת"...זה לאו דווקא zero sum game. יכול להיות שהעוגה תגדל והחלק של סין בה יהיה גדול יותר.

מה יקרה עם הקרנות במהלך התקופה הזו? כנראה שכל עוד סין נחשבת "כמתפתחת" כל הפקדה חדשה שלך לקרן של המדינות המתפתחות יותר מהסכומים ילכו לשם ויכול להיות שהחלק היחסי של הקרן הזו תגדל יותר מהר מאשר שאר התיק.

גילוי נאות, אני אישית, חושב שהחברות הטובות ביותר בסין משמעותית יותר זולות מאשר מהחברות הטובות בארה"ב ולכן משקיע באופן קבוע בMCHI, GXC וכו ולא ב S&P.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 21:09
אני חושב שיש כאן משהו לא מובן עם שילוב 3 הקרנות בארץ:

אם באמת סין לא תוגדר יותר כמתפתחת היא הרי תצא מהממד הזה ותעבור למדד המפותחות.

ב3 הקרנות הללו אין לנו את מדד המפותחות אלא רק את ארה"ב, אירופה ומתפתחות.

במצב הנ"ל, זה אומר שיהיה לנו פעמיים את ארה"ב (סנופי ומדד ארה"ב שיהיה במתפתחות) וסין בכלל תהיה חסרה לנו!.

מחשבות לגביי זה?.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 21:17
מה זה "שולטת"? מה המשמעות של זה? זו סתם מליה אמורפית ולא מוגדרת.

זה לא עובד ככה. אם מדינה מסויימת היא מדינה מפותחת, זה בגלל שהאופי והנתונים שלה הם כאלו, ללא תלות במדינות אחרות. תתכבד נא סין להמשיך ולצמוח, זה לא ישנה את העובדה שארה"ב או גרמניה הן מדינות מפותחות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 22:34
אתה יכול להבין למה אני מתכוון: הכוונה שמבחינת שוק ההון, היא תהיה בעלת המשקל הרב ביותר בעולם, במקום ארה"ב של היום.

אוקיי, אז אקשה ואשאל, לא יכול להיות מצב שהיא תהפוך למפותחת בשל הנתונים שציינת?.

יכול להיות שהסיכויים לזה קלושים בגלל ההיסטוריה ואופי המדינה.

אני פשוט מנסה להבין מה קורה כשאתה מחזיק 3 קרנות:

אחת שמהגדרתה מחזיקה מניות במדינות מתפתחות ללא תלות גאוגרפית, והשניים האחרות מחזיקות מניות באזורים גאוגרפיים ספציפיים.

האם יכול להיות מצב בעתיד שהחלוקה הזו תהיה שגויה ותפגע מאוד בשווי אחזקותיו של מי שבחר להיות חשוף לרוב העולם כך?.

נניח מי שמחזיק VT או IWDA +EIMI, מחזיק קרנות שמוגדרות כמפותחות + מתפתחות או כל העולם, אבל אין בהן קיבעון גאוגרפי ולכן הבעיה שציינתי לא קיימת בהחזקה כזו
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 22:46
כן. זה אפילו שגוי כבר היום, אבל כנראה שזה מה שבחרת.

זו כבר ספקולציה, וקשה לנחש.

נכון, כי זה מה שהוא בחר מלכתחילה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 23:20
יש לי סיבות אישיות לכך, סה"כ כיסוי עולמי דיי טוב, פרט לבעיה של מה קורה אם מדינה כלשהי כבר לא נחשבת מתפתחת ובו"ז הופכת דומיננטית בשוק ההון, לא יודע את התשובה לזה...אבל כרגע אין לי חלופה אפשרית ל iwda + eimi או vt\acwi
🕒 פורסם בתאריך: 28/12/2020 23:47
רגע, מה? ארה״ב במתפתחות? לא בימי חייך ולא בימי חיי הנכדים של הנכדים שלך
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 00:18
טוב כנראה שזה לא באמת הגיוני, כתבתי את זה תוך כדי שיחת טלפון ועשיית דברים נוספים :) . אבל בכל אופן, נשארה השאלה של מה קורה במצב בו סין או כל מדינה אחרת יוצאת מהמדד של המתפתחות ובמקביל נהפכת דומיננטית בשוק ההון....
🕒 פורסם בתאריך: 29/12/2020 01:23
מדינות כבר עברו ממתפתחות למפותחות. אתה חי במדינה שעשתה את המעבר הזה