⬅ חזרה לאינדקס

מעבר לפנסיה של אלדובי מחקת סנופי בזמן ריסק

🕒 פורסם בתאריך: 01/01/2021 13:06
אני נמצא במצב קצת בעייתי מבחינת הפנסיה שלי.

אני כרגע במגדל, משלם 0.14% מהצבירה ובריסק זמני לשנתיים (לא עובד מסוף אוגוסט 20).

אני ממש רוצה לעבור לפנסיה של אלדובי בגלל כל היתרונות שלה, אבל הבנתי מהם שאי אפשר להמשיך את הריסק, ואאלץ להפקיד לפחות פעם אחת באופן עצמאי כדי שאוכל לקבל ארכת ביטוח ל12 חודשים (בגלל הוראה השעה של הקורונה).

אני לא יודע אם אחזור לעבוד בקרוב וגם לא יודע אם בהייטק (אולי אפרוש חלקית, אולי אשנה תחום עיסוק). ולכן שנתיים ריסק זה דבר טוב בשבילי.

אבל האם הוא שווה את הדמי ניהול הגבוהים בהרבה (שרק יעלו בגלל שאני בריסק) + וויתור על מסלול טוב בפנסיה?.

מה גם שבגלל הוראת השעה, קורץ לי לבצע הפקדה או שתיים בגובה שיתן לי כיסוי ביטוחי של 15K (מספיק לי) וזה יהיה לשנה. הרי כבר ניצלתי כמעט חצי שנה מהריסק של מגדל, ותהיה לי עוד שנה בגלל הוראת השעה.

העניין הוא מה קורה אם מבטלים את הוראת השעה, האם הביטול תקף למי שכבר נמצא בארכת ביטוח לשנה? או רק למי שעדיין לא נכנס לארכת ביטוח?.

אשמח לעצות בנידון.

נ.ב.

יש לי אכ"ע פרטי של מגדל על גובה כל השכר (כ27K) שכרגע אני לא משלם עליו עד מרץ (הטבה).

העניין הוא שגם אם אוריד את סכום הפיצוי ל15K, ממרץ אשלם עליו באזור ה250-300 לחודש, המון. לכן אני רוצה לבטל אותו, אבל אם למישהו יש מושג אם אפשר לעשות סידור כלשהו בעזרתו שיעזור לי לנייד לאלדובי תוך שמירה על ביטוח אכ"ע במחיר שפוי, אשמח.