⬅ חזרה לאינדקס

hello hello

🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 12:05
טוב הגיע תורי,

בן 35, בזוגיות + תינוק. קמצן ופאסימי מטבעי, לקח לי המון זמן להבין איך להתנהל עם הכסף שלי נכון מבחינת הגדלת ההון אבל מצד שני לא עשיתי הרבה טעויות.

קיבלתי בירושה דירה ברמת גן ולפני כמה שנים קניתי דירה נוספת בנשר.

על זוגתי אין גרוש אבל יש לה לא מעט שכל ובשנה האחרונה עשינו מהלך וניצלנו את הקורונה לטובתנו, מכרנו את הדירה ברמת גן וקנינו בית קרקע מאוד סחיר בישוב מרכזי עם גישה למקורות תעסוקה ותחבורה. משכנתא של כ700 א' שמשולמת על ידי השוכרים.

סה"כ חובות 700 א' נכון להיום.

בנוסף זוגתי שכנעה אותי לקחת יותר סיכונים ולכן פתחתי ב2018 תיק השקעות שכיום עומד על כ200 א' ש"ח בו אני מחזיק אחזקות בכ40 חברות בינלאומיות, רובן בנאסד"ק, במפולות של מרץ שיניתי אסטרטגיה ועשיתי איזונים מחדש בתיק, היום מרווח 20%.

לצערי בעקבות כל המשבר וכו' זוגתי לא עובדת אבל מטפלת בתינוק ולכן כיום אנחנו חיים לא רע מהכנסה כללית של 17 א' בחודש, שכירות כ5, משכנתא כ4, החזר הלוואות כ2.5 והשאר הוצאות אוכל ושונות. תזרים שלילי של כ500-700 ש"ח לחודש. יש קופת חירום וכסף נזיל של כ80 א' שקלי.

יש יותר ויותר מחשבות לקחת עוד סיכון מחושב ולמנף עוד קצת כדי לקנות דירה נוספת הפעם בחו"ל.

אחד מאיתנו יעבוד בעובדה רווחית בעתיד הלא רחוק (3 שנים) ולכן הסיכון מתבקש כדי להגיע לעצמאות כלכלית.

אגב אני דוקטורנט במוסד מוכר בארץ, יש לי עוד כ2 שנים למחקר לצערי אין לי פנסיה משמעותית או קרנות השתלמות משמעותיות.

הדירות בבעלותינו מושכרות 2 שנים קדימה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 14:38
ברוך הבא. ההכנסה של 17 היא כולל השכירויות שאתם מקבלים? האם יש דרך להגדיל את ההכנסה במוסד בו אתה לומר , נגיד ע"י לקיחת משרת הוראה ? ממה שרשמת שכל החובות שלך זה המשכנתא? מאיפה הגיע ההחזר חובות של 2.5 בחודש?
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 15:05
ה2.5 א' החזר חובות זה הלוואה של 50 א' ללא ריבית או הצמדה שמושקעת בבורסה

בנוסף עוד כ36 א' מהמוסד שבו אני לומד ללא ריבית עם הצמדה.

אני לא מעוניין לקחת משרת הוראה, הסיכוי למלגות נמוך בגלל חוסר במאמרים.

לעומת זאת ההכנסה של 17 היא די מובטחת 24 חודש קדימה ולא פגיעה
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 15:06
וכן 17 א' סה"כ הכנסות משכורת פלוס שכירויות
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 15:48
אם הבנתי נכון אתם גרים בשכירות, יש לכם 2 דירות להשקעה ואם חישבתי נכון המשכנתא ל-15-20 שנה.

אני אישית לא הייתי חושב על אופציות לקחת עוד סיכון כל עוד אתם נמצאים בתזרים שלילי. אתם נמצאים בשלב בחיים שמכאן ההוצאות רק יעלו (התרחבות משפחה).

עדיף להתמקד בצמצום ההוצאות או הגדלת ההכנסות ורק אח"כ להתחיל לדבר על הרפתקאות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 16:33
נוטה להסכים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 17:25
אנחנו נמצאים בנקודה בה אם נרצה נוכל להוריד את ההוצאות שלנו אם זה על ידי שכירות נמוכה יותר (גמישים) או הוצאות מזון וכו' נמוכות יותר (רקניה בסופר וכו') בכל מקרה לא תהיה בעיה לגרד 1-2 א' נוספים לחיסכון.

בנוסף אם ההוצאות המשפחה שלנו יגדלו ז"א שזוגתי עובדת ומכניסה כסף שמכסה את אלה.

המשכנתא שלנו קבועה (50% נמצא בקל"צ ו50% בפריים).

כמו כן בסוף השנה המשכנתא תעמוד על 3.5 א'.

קניית נכס נוסף בארץ זרה תכניס הכנסה פאסיבית נוספת שתכסה את ההלוואה הזו.

כמו כן ההלוואות הקטנות שלקחתי נסגרות חלקית שנה הבאה וסופית ב2024.

בנוסף במידה ונעשה את המהלך הזה לא תהיה לנו בעיה למכור את הנכס שקנינו בחו"ל או את הדירה הקטנה בארץ במידה ונסתבך.

דבר זה יסגור את רוב החובות.
🕒 פורסם בתאריך: 08/01/2021 17:33
אאחל לכם בהצלחה. גם אני חשבתי על לקנות דירה בפורטוגל, אבל קצת ירדתי מזה משיקולי מיסוי, חוסר יכולת לנהל את הנכס מרחוק בצורה סבירה וחוסר הבנה של האזור.