⬅ חזרה לאינדקס

מה הייתם עושים במצבי?

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 01:28
אהלן,

קיבלתי מאמא שלי סכום של כסף שאמור לשמש אותה לקניית דירה בעוד כשנתיים מהיום, כיוון שאין לה שימוש בכסף זה בזמן הקרוב, היא איפשרה לי לעשות בו שימוש במקומה. הסכום הוא 600,000 שקלים.

מחשבה שעלתה לי היא להוסיף סכום זה לתיק ההשקעות שלי, ולקנות בכל הכסף מניות במחקה מדד של Small cup value כמו VBR. המחשבה שלי הייתה היא למעשה לגרוף רווחים קטנים שישמשו אותי עד שאצטרך להחזיר את הכסף לאימי.

הרעיון הוא לחכות לעלייה של בין 1.5%-3% ובכל פעם שיש עלייה כזו, למכור את המניות, לשלם את מס רווחי הון, ואת עמלת המכירה, ולגרוף את הסכום (שנע סביב 10K). וכך למעשה להצליח לנצל בחודשים הקרובים עליות מקומיות (בהנחה שיהיו כאלו בטווח של השנתיים הקרובים).

קו המחשבה הזה הוא למעשה רק מתוך הבנה שאת הכסף הזה עליי להחזיר, ושלא יהיה שייך לי לזמן הרחוק.

דעתכם? גם על הבחירה בVBR, וגם על הטקטיקה של המתנה לעליות מקומיות לאורך השנתיים הקרובות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 03:51
מה שאתה מדבר עליו זה מסחר יומי, ומסחר יומי בכסף שלא שלך + כסף שזקוקים לו בעוד שנתיים מהיום הוא מתכון לאסון וטרגדיה.

איך אתה יודע שבמקרה בזמן שאתה מחכה לאותה עליה של 1.5%-3% שוק המניות לא יתרסק ותיהיה מופסד על הנייר ב-200-300 אלף ש״ח? ואולי יקח לשוק לחזור לעצמו הרבה יותר משנתיים, אז מה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 04:13
זה רעיון ממש לא טוב. תחשוב שבשנה ועשרה חודשים הקרובים הכל הולך כמו שאתה מתכנן והרווחת כמה אלפי שקלים. הכל טוב ויפה ואז פתאום חודשיים לפני שאתה צריך להחזיר לאמא שלך את הכסף יש אירוע כמו הקורונה עוד פעם והשווקים יורדים ב40 אחוז? אתה באמת רוצה לבוא לאמא שלך ולהגיד לה שאיבדת לה כמעט רבע מיליון שקל? נכון שהסיכוי שזה יקרה הוא לא מאוד גדול אבל תסכים איתי שיש אפשרות שזה יקרה כמו שזה קרה רק לפני 7 חודשים. תחשוב עם עצמך איך תוכל להסתכל לה בעיניים אם זה יקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 06:06
למה לא לקנות את הדירה עכשיו?

2 יתרונות לרכישה עכשיו

1. מחירי הדיור עלולים לעלות (כמובן שיכולים לרדת אבל היסטורית המחירים עולים בארץ)

2. הקושי של להגן על הכסף, מניות עלול לרדת בטווח קצר, והאופציות הסולידיות היום כמעט ולא עושות (חלקם גם שלילי) ויש סיכון לאינפלציה
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 06:10
שכחת את החלק בתוכנית שהקרן נופלת ב20+ אחוזים, אתה נלחץ כי אתה מבין שזה כסף שלא שלך שאתה חייב להחזיר עוד שנתיים פחות x זמן, מוכר בהפסד וחוזר על התהליך כל כמה חודשים, מניח שאתה מבין כמה מהתיק ישאר אחרי שנתיים פוטנציאליות כאלו.

*לא קורא בקפה ולא חוזה עתידות(כנראה)
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 08:13
לא משחק עם הכסף במניות ובמקסימום אם יש לך כוח הייתי שם אותו בפיקדון בנקאי לשנתיים (יש מצב שהייתי עושה את זה)
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 08:27
רעיון גרוע. מעבר לזה שיש פוטנציאל להפסד של כמה עשרות אחוזים במקרה של אירוע כלשהו שמבהיל את השווקים, ואף אחד לא מבטיח שהשוק יעוף חזרה למעלה בצורת V כמו שקרה בקורונה.

קשה מאוד לתזמן תנועות קטנות ויש סיכוי גדול שתפסיד רק מלנסות לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 08:40
ומה אם תגרוף הפסדים קטנים? תשלים לאמא את ההפסד אחר-כך? ואם יהיו הפסדים גדולים - יש לך איך להחזיר לה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 14:59
כסף שאתה צריך עוד שנתיים? תשקיע בפקדון, מקסימום באגח קצר מועד.

אין כסף בחינם
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 15:23
אני שוב חוזר על מה שרשמתי. הצעות לשים את הכסף בפיקדון או משהו סולידי לשנתיים זה רעיון לא טוב ועצה לא טובה

כיוון שהסיכוי שמחירי הדיור יעלו הוא קיים ויכול להיות משמעותי לשנתיים.

כך שקיים סיכוי סביר שקניית הדירה עוד שנתיים תוביל להפסד באחוז לא קטן לעומת רכישה עכשיו (בקיזוז רווחי הון מהשקעת הכסף במסלול סולידי ואינפלציה)
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 16:02
זה שאתה חוזר ואומר עדיין לא מבטיח שזה גם נכון או האמת היחידה. אם האמא רוצה לקנות דירה רק עוד שנתיים, אז לשים את הכסף בכלי חסר סיכונים יחסית הוא רעיון מצוין בעיניי. אני לא רואה טעם לתת עצה לא רלוונטית (הבן אמר עוד שנתיים, אתה מתעקש שהאמא תקנה עכשיו כאילו אתה יודע את סיבותיה).
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 16:04
מה הסיבה שלה לרכישה עוד שנתיים?

אם יש סיבה הגיונית אשמח לשמוע
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 17:40
זה לא עניין שלנו, הבן מציג דילמה פשוטה - מה לעשות עם סכום גדול שצריך אותו עוד שנתיים במלואו.

הרעיון שלו לשחק עם הכסף בבורסה על חשבונה עד אז נשמע לי גרוע מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 22:47
הרעיון לשחק עם הכסף גרוע מאוד מסכים

הרעיון לשים בפקדון הוא או

גרוע-אם ניתן לרכוש עכשיו את הדירה.

טוב-אם לא ניתן לרכוש עכשיו את הדירה

לכן חסר מידע אם לא נדע למה אפשר לרכוש רק עוד שנתיים לא נוכל לייעץ בצורה אופטימלית
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2021 23:17
תדמיין רגע שאתה בשנת 2007, השוק ירד והמדד אחריו אתה עוקב חזר לאותה רמה רק באזור 2012.

לאחר השנה החולפת אני מבין שקשה לאנשים לחשוב על חזרה של מספר שנים למצב ערב הירידות כי התיקונים היו מאד מהירים אבל זה אפשרי + לכן טווח ההשקעה סופר חשוב.

בשרה התחתונה, רעיון לדעתי חסר אחריות. תעשה את הפעולות עם כספך הפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 06:35
+1
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 07:27
למה לא לשים את זה בפיקדון בבנק ירושלים ולהרוויח 1% ללא סיכונים?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 07:47
מה עם סיכון אינפלציה?

מה עם סיכון פשיטת רגל של בנק קטן?

אין דבר כזה ללא סיכונים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2021 09:38
אבל אם יש אינפלציה הוא יפגע מזה לא משנה איפה הוא ישים את הכסף, בין אם בעוש או בהשקעה בתיק בשוק ההון