🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2021 14:01
מחשבון פשוט, זה לא מסתדר לי. יש לי איזו בעיית הבנה בסיסית.
נניח שביום מספר 1 זה השער:
2 שקלים=1 דולר.
מכך נובע:
סל המוצרים שאני יכול לקנות ב 2 שקלים= סל המוצרים שאני יכול לקנות ב 1 דולר.
כי אם זה לא היה מתקיים, זה אומר שיש פוטנציאל לארביטראז'. נניח שדולר אחד קונה 5 מלפפונים, ו2 שקלים קונים מלפפון אחד. וכאמור שער הדולר הוא 1:2. במקרה הזה, על מנת לעשות רווח, אנשים בשוק יקנו מלפפונים בדולרים, ימכרו אותם בשקלים, ואז יחליפו חזרה את השקלים לדולרים.
כלומר אני מסיק מכך ששער הדולר חייב לייצג את כוח הקנייה, אחרת יש מצב לא יציב בשוק.
ביום מספר 365:
נניח שלא הייתה אינפלציה, לא של הדולר, ולא של השקל מיום מספר 1. זה אומר שכוח הקנייה שלהם לא השתנה:
2 שקלים=אותו סל מוצרים שיכולנו לקנות ביום מספר 1.
1 דולר= אותו סל מוצרים שיכולנו לקנות ביום מספר 1.
לכן גם ביום מספר 365, חייב להתקיים ש
2 שקלים = 1 דולרים. אחרת, שוב יש כאן פוטנציאל לארביטראז'. כי אם שער הדולר כן השתנה, נניח ל:
1.5 שקלים=1 דולר, אז 1.5 שקלים קונים פחות מוצרים מ 1 דולר(כי כאמור, לא הייתה אינפלציה של הדולר או השקל), ואנשים יוכלו לקנות סחורה בדולרים, למכור אותה בשקלים וככה לעשות רווח.
-ממרץ 2020 שער הדולר השתנה מ 3.88 ל 3.22 והאינפלציה גם של הדולר וגם של השקל הייתה זניחה.
הסבר אפשרי שלי:
עמלות ייבוא מארה"ב התייקרו בשנה האחרונה(?)
מה אני מפספס?
נניח שביום מספר 1 זה השער:
2 שקלים=1 דולר.
מכך נובע:
סל המוצרים שאני יכול לקנות ב 2 שקלים= סל המוצרים שאני יכול לקנות ב 1 דולר.
כי אם זה לא היה מתקיים, זה אומר שיש פוטנציאל לארביטראז'. נניח שדולר אחד קונה 5 מלפפונים, ו2 שקלים קונים מלפפון אחד. וכאמור שער הדולר הוא 1:2. במקרה הזה, על מנת לעשות רווח, אנשים בשוק יקנו מלפפונים בדולרים, ימכרו אותם בשקלים, ואז יחליפו חזרה את השקלים לדולרים.
כלומר אני מסיק מכך ששער הדולר חייב לייצג את כוח הקנייה, אחרת יש מצב לא יציב בשוק.
ביום מספר 365:
נניח שלא הייתה אינפלציה, לא של הדולר, ולא של השקל מיום מספר 1. זה אומר שכוח הקנייה שלהם לא השתנה:
2 שקלים=אותו סל מוצרים שיכולנו לקנות ביום מספר 1.
1 דולר= אותו סל מוצרים שיכולנו לקנות ביום מספר 1.
לכן גם ביום מספר 365, חייב להתקיים ש
2 שקלים = 1 דולרים. אחרת, שוב יש כאן פוטנציאל לארביטראז'. כי אם שער הדולר כן השתנה, נניח ל:
1.5 שקלים=1 דולר, אז 1.5 שקלים קונים פחות מוצרים מ 1 דולר(כי כאמור, לא הייתה אינפלציה של הדולר או השקל), ואנשים יוכלו לקנות סחורה בדולרים, למכור אותה בשקלים וככה לעשות רווח.
-ממרץ 2020 שער הדולר השתנה מ 3.88 ל 3.22 והאינפלציה גם של הדולר וגם של השקל הייתה זניחה.
הסבר אפשרי שלי:
עמלות ייבוא מארה"ב התייקרו בשנה האחרונה(?)
מה אני מפספס?