⬅ חזרה לאינדקס

משיכת כספי פיצויים לפני גיל 35

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 09:20
משהו שלא ברור לי.

לפי הבנתי החישוב של הפטורים ממס בעת הפרישה בגיל 67 הן 32 שנים אחורה, כלומר בגיל 35.

האם זה אומר שעד גיל 35 אני יכול למשוך כספי פיצויים פטורים בלי לפגוע בגובה הפטור שאקבל בעת הפרישה ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 10:32
לא, מדובר בשנות עבודה. בהנחה שתעבוד עד לגיל 67. אז החישוב שלך נכון
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 10:42
במילים אחרות, לרוב בני האדם שאינם חיים בבטחון תעסוקתי או שרוצים לפרוש מוקדם מדובר בפגיעה, יש יתרון למי שהיה וותיק בעת הוצאת התקנה החדשה (190) - הוא יכול להחליט לגבי כספים שהופרשו לפני שיצאה התקנה באיזו גרסה להשתמש - ובשביל זה צריך יועץ מס
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 10:54
אוקיי, איך אני מוכיח את מספר השנים שעבדתי בהן ? זה משהו שיש כבר למס הכנסה כי שילמתי מס על השנים האלו או שצריך לשמור טפסים כלשהם ?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 11:05
@IAR שים לב שאם תרצה להתחיל לקבל את הפנסיה בגיל 60 למשל - הספירה של 35 שנה מתחילה מוקדם יותר, וזה עוד בלי לדבר על שאר החסרונות של למשוך כספים מתוך המסגרת הפנסיונית.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 11:39
לשמור את כל טפסי ה106 שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 11:43
אני שומר ט 106 ומשכורת ראשונה ואחרונה בכל שנה, ואם התחלתי עבודה באמצע שנה גם את המשכורת האחרונה במקום הקודם והראשונה בחדש

זה נותן כיסוי סביר נגד כל פקיד שומה "יצירתי" בגביית מס בעתיד :-)
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2016 12:38
הדבר שאתה שצריך לעשות הוא קלסר - יכול להיות דיגיטלי ויכול להיות פיזי ויכול להיות שניהם

כל תלוש שכר שתקבל בשנים הבאות יכנס לשם

כל טופס 106 שתקבל (לאחר שתבקש) יכנס לשם

כל מכתב פיטורים\סיום העסקה יכנס לשם

וגם כל חוזה העסקה - ניתן לתבוע 1-7 שנים אחרונה כל מעסיק תלוי מה אופי העבירה שהוא ביצע

אל תסמוך על אף מעסיק שידווח עליך, אל תסמוך על אף מוסד שישמור משהו יותר מ 7 שנים (לפי חוק)

פשוט לשמור את הכל, הניירת הזאת היא שיכולה גם להוריד את חבות המס שלך (במידה ולא עבדת במהלך שנה כלשהי)

כמות הדברים שהניירת הזאת תספק אותך היא עצומה

עריכה: במבט לאחור ראיתי שהפוסט נכתב לפני זמן מה, אז בכל מקרה זה עדיין תקף

רק להוסיף למה צריך לשמור ומה שהמשמעות של מעסיק שלא מדווח

לאחר שעבדת במקום מסוים ניתן לגלות בדיעבד שנלקחו ממך כספים ולא הועברו לאן שצריך

לא פנסיה, לא ב. לאומי, לא מס הכנסה, פעם בשנה חובה לבדוק שזה נעשה

אני מדבר מנסיון והבורות שלי בנושאים הללו בעבר עלו לי הרבה הרבה כסף שלא יכלתי לתבוע מאף אחד חזרה בגלל חוק התיישנות או מחברות שפשטו רגל.