⬅ חזרה לאינדקס

הצעת שכר הייטק שכר TC vs

🕒 פורסם בתאריך: 24/01/2021 22:55
אשמח לשמוע משועלי הפורום מה דעתם על המקרה הבא:

התראיינתי למשרת פיתוח ועניתי שציפיות השכר שלי הן X

קיבלתי מהחברה הצעה כאשר הTC (בונוס + שכר + RSU) = איקס + 2, כאשר משכורת הבסיס שממנה נגזרים התנאים הסוציאליים נמוכים מהשכר שנקבתי.

איך הייתם ממליצים לי לענות להצעה שקיבלתי במידה ואני מעוניין לעשות משא ומתן על השכר?

(צפיתי בוידאו המצויין של יפתח)

על פניו יש פה הצעה גבוהה מציפיות השכר שביקשתי אבל משכורת הבסיס נמוכה ממה שביקשתי וזו נקודה מצויינת להתחלת המשא ומתן.

על RSU ובונוס לא מקבלים תנאים סוציאליים וזה לא מעט כסף מצד אחד, מצד שני RSU זה מנגנון שיכול מאוד לתגמל.

עוד שאלה:

1 - האם נהוג לברר על הREFRESH? יש מצב שאין בכלל הקצאה חדשה של RSU? עד כמה זה שכיח?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 17:47
מישהו יודע מה קורה לאופציות VESTED במקרה שעובד עזב את החברה והחברה יצאה להנפקה בתקופה של עד 3 חודשים מהעזיבה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 18:06
לא הבנתי...

אתה מדבר על RSU או אופציות? אלו שני דברים שונים...
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 18:10
RSU בחדשה, אופציות בנוכחית

אני מנסה להעריך את השווי של האופציות שברשותי למול ההצעה שקיבלתי שכוללת RSU
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 18:37
לדעתי זה בעיקר תלוי באיזה חברות מדובר...

(לא מספיק מבינה באופציות בשביל לענות)

כשאמרת מהן ציפיות השכר שלך היה לך בראש המספר הכולל או רק המשכורת?

אם התייחסת בעיקר למשכורת אז חשוב להעלות את המשכורת לסדרי הגודל שאתה מצפה לקבל (מבחינת הציפיות שלך עבור המשכורת עצמה). הבונוס וה- RSU אמורים להיות אקסטרה. לא להוריד את המשכורת הבסיסית לרמה נמוכה ואז ״כאילו״ להעלות לך בחזרה באמצעות בונוס ו- RSU.

כמו שבעצמך אמרת - אתה לא מקבל תנאים סוציאליים על בונוס ו- RSU.

בנוסף, אם אתה לא יודע מה המדיניות של הבונוסים והרפרש של ה- RSU אז אתה יכול ממש לצנוח בשכר במיוחד אם הוא לא עומד בפני עצמו בציפיות השכר שלך.

מצד שני, אם היה לך בראש המספר הכולל והם עלו עליו. אז מצבך טוב יותר. כמובן שתמיד שווה להתמקח עוד.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 18:45
אכן זה בעיקר משחק של ניחושים, אני מניח שאחרי ההנפקה מחיר המניה יקפוץ - השאלה בכמה ותוך כמה זמן, זה הנעלם הגדול.

ציפיות השכר שלי כללו רק את המשכורת ואמרתי שכר ברף העליון+.

בדיוק, הם פשוט הסתכלו על הTC וטענו שחיבלת השכר > מציפיות השכר שלי.

אני יודע מה מדיניות הבונוסים אבל לא מה מדיניות הרפרש, זה משהו חשוב שאברר כדי שאוכל לשקלל את כל המספרים באקסל.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 19:57
יש לך הצעות נגדיות כלשהן?

היום אתה מרוויח שכר חודשי שקרוב לזה?

אני מנסה להעריך איכשהו את הסיכוי שפשוט זרקת מספר מאוד גבוה שמתאים יותר לtc ולא לשכר חודשי...

בלי קשר, מההיכרות שלי, השכר החודשי בחברות קטנות (ומצליחות) שבהן אין בונוסים וrsu נוטה להיות גבוה יותר מהשכר החודשי במקומות שיש.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 20:38
למה זה משנה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 21:23
זה משנה כי זה יכול לעזור לך במשא ומתן.

עם כל הכבוד לחלקים האחרים בחבילה (ויש כבוד) המשכורת הבסיסית היא בכל זאת משמעותית מאוד. גם בגלל שהיא קבועה בחוזה, גם בגלל התנאים הסוציאלים וגם בגלל שהרבה פעמים החלקים האחרים בחבילה נגזרים ממנה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 21:29
תשאל, כל חברה מתנהגת שונה וזה צריך להיות חלק מהשיקולים שלך אם לעבור או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 22:53
תגידו, בהפקדה לקרן השתלמות מעל התקרה, המעסיק מפריש 7.5% על כל השכר והעובד 2.5% גם על כל השכר או רק עד התקרה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 10:55
החברה לא מתחייבת לבונוס - הייתי מתעלם ממנו. ואם היא כן מוכנה "להתחייב" למינימום בונוס, תבקש שימירו אותו אצלם בהצעה לשכר. בשנות משבר / הכנסות נמוכות סיכוי סביר שמדיניות הבונוסים תשתנה ולכן אתה לא יכול לבנות על מדיניות.

RSU זה כלי שיכול לתגמל מאוד, אבל יכול גם להיות שווה פרוטות באותה מידה. כתגמול הוא נחות משמעותית ממשכורת.

אולי בניסוח אחר אבל זה הבסיס שהייתי יוצא איתו למומ.

וכמובן הכלי החזק ביותר במומ - שיהיו חלופות ושתהיה מוכן להפסיד את ההצעה
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 11:54
לא חושב שנחות משמעותית, כמו לכל דבר גם לו יש יתרונות וחסרונות, הרבה פעמים לחברות יש תקרת שכר שקשה מאוד לנפץ אבל בחלוקת RSU היד יותר חופשית.

כמובן שלא הכל כסף בחיים והצד המקצועי מאוד אבל מאוד חשוב.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 12:07
אני מכיר שהעובד והמעביד מפרישים אחוזים עבור אותו סכום. האם זה עד תקרה או על הכל - תלוי במדיניות המעסיק
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 15:21
השוותי לשכר, לא לכלום :) כמובן שצריך לבדוק מול הקונטקסט של החלופות והציפיות שלך.

מול שכר אין לו שום יתרון (טוב נו, יש קצת דחיית מס, ויש שיגידו גם חסכון כפוי), אתה תמיד יכול לקחת את השכר ולקנות איתו מניות
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 18:08
חשוב מאוד לברר. בחברה הנוכחית הם אומרים שלרוב הם נותנים מניות נוספות כל שנה, עד שמגיעים לרוויה לאחר 4 שנים, ואפילו אמרו מה צפוי להיות היחס בין שכר הבסיס ל TC.

בחברה הקודמת לא היו הענקות נוספות בכלל לתקופה של הארבע שנים הראשונות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 18:19
גם העובד חייב להפריש על כל השכר (אם המעביד מפריש על כל השכר).
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 18:41
לא יכולים להתחייב אבל אומרים שכל שנה בוחנים את השכר ואת חבילת המניות. בקיצור לא אומרים כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 18:48
נכון שזה לא שקול למצב שבו כן התחייבו לך (או פשוט מראש העניקו לך הרבה יותר), אך אני עדין מאמין שאפשר על פי זה להעריך שהסיכוי שזה יקרה הוא משמעותית גבוה מחברה שבה מראש ידוע שלא נותנים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 19:05
מכיוון שזה לא רשום בחוזה זה אף פעם לא מובטח. תנסה להבין האם זה מקובל ואם כן באיזה היקף זה מקובל.

יש הבדלים מאוד גדולים ברפרשים בין החברות ויש חברות שגם אם נותנים זה זה בהיקף מאוד מצומצם.

לכן, זו עוד סיבה להתמקח בעיקר על הגדלת משכורת הבסיס.

עוד היבט של ה- RSU - עד כמה אתה מאמין בחברה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 19:10
זה סיגנל חיובי אבל מוגדר אצלי כנעלם.

איך היית משכלל את הנתון הבא: אתה עובד בחברה שמתכננת הנפקה, האופציות שלך כרגע = כמות rsu שקיבלת בחברה שאתה חושב לעבור עליה.

הנחה הגיונית היא ששווי המניה אחרי ההנפקה יהייה גבוה משמעותית מהשווי העכשיו וקרוב לוודאי שימשיך לטפס. (כמובן הכל ספקולציות, אבל זה מה שבפועל קרה למרבית החברות שהנפיקו ב2020).

מבחינה מקצועית אמור להיות שיפור משמעותי.

מה אתם הייתם עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 19:16
מכיר חברה שעושה על הכל, ומכיר חברה שעושה עד התיקרה.

תשאל פשוט, זה לא כזה מונפץ לשאול כאלה דברים.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 19:17
מהמר על האופציה שמרגישה לי יותר טוב.

עכשיו כבר לא 2020 חבר, העתיד לא ידוע.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 19:29
מאיזו בחינה? מקצועית?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 20:02
עוד עניין לגבי rsu refresh - זה לא רק יש / אין. יש גם חברות בהן יש אבל בכמות שהיא בדיחה - נניח עשירית מהמענק הראשון בכל שנה בסטנדרט, ואז דה-פקטו המענק הפעם ב-x שנים הוא היחיד שראוי התייחסות.