⬅ חזרה לאינדקס

המנעות ממעקב אחרי התיק

🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 12:57
אהלן,

איך אתם מצליחים להתגבר על הפיתוי לעקוב אחרי התיק בצורה שעתית/יומית?

התיק שלי יחסית גדול והתזזוזות שבו לעיתים קרובות יותר גדולות מהשכר החודשי שלי.

מוצא את עצמי עוקב באדיקות אחרי המניות שבו ( יותר מ50% אצלי במניות ספציפיות ולא במדדים )

אבל מרגיש שזה בזבוז זמן, כי צריך לקרות משהו חריג כדי שאשנה את התמהיל.

איך אתם מתמודדים עם זה?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 13:00
תתחבר לחשבון שלך

תזין בשדה הסיסמה: 12345678

חזור על הפעילות 10 פעמים עד שהחשבון יינעל

profit

וברצינות -- אם אתה משקיע לטווח ארוך (מה שלא ברור לחלוטין מהכינוי שבחרת), אז לתנודות יומיומיות אין שום משמעות. זה רעש. עשה משהו יצרני יותר :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 13:04
כמה זמן אתה נמצא בשוק? לאחר שנתיים זה "wooow, who cares".

עושה צילומי מסך בשיאים בתחתיות ומספרים עגולים מתוך בידור.

לא מרגיש שמדובר בכסף, סתם מספר כלשהו. אם הייתי מודד את התיק בכמות אייפונים הייתי מאבד שינה :) תחשוב כל יום לאבד אייפון, זה מדכע :)
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 14:51
ממשיכים לעשות את זה עד שזה נהיה משעמם?
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 16:00
אחרי שנתיים אני עדיין מוצא בזה סוג של הנאה :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 16:25
תסלח לי המשקיעה על העצה (הפרדוקסלית) הבאה, אבל הדבר *הכי טוב* כדי לא לעקוב על התיק הוא להפסיק לקרוא את הפורום הזה (וכל פורום כלכלי אחר). קצת התנתקות מאובססיית ההשקעות היא הדבר הכי מועיל כדי לא לעקוב אחרי התיק.

אני מדבר מניסיון אישי, אני עוקב אחרי הפורום הזה הרבה מאוד שנים (הרבה לפני שנרשמתי כיוזר) - היו תקופות ארוכות מאוד שלא נכנסתי אליו, או נכנסתי לעיתים רחוקות, בתקופות האלו כמעט לא הסתכלתי על תיק ההשקעות (פשוט לא עניין אותי).

אני בכנות חושב שאפילו לפורום הזה (שהוא הכי נהדר by far בתחומו בישראל ובכלל) יש תועלת שולית פוחתת במהירות - שעה אחת בחודש/חודשיים זה נהדר (מה זה קרנות איריות? משהו חדש?), שעה נוספת פעם בחודש/חודשיים זה חביב (SSAC? ACWI? ירד ל-0.2%! נייס, אפשר להחליף את ה-3 של בלאקרוק!), משם כבר התשואה (הכספית, לא האינטלקטואלית) שואפת לאפס והייתי אומר אפילו הופכת *שלילית*. בסופו של דבר, המשקיעה ורבים טובים אחרים לימדו אותי שהשקעה בשוק ההון היא בסופו של דבר משהו די פשוט. בעיניי, ברגע שמבינים את הבייסיקס מספיק טוב כל האקסטרה תחכום ומאמץ רק מוביל אותנו לעשות יותר טעויות התנהגותיות ולהרוויח פחות כסף. בטוח שלא כולם פה יסכימו, אבל ככה זה בשבילי, בוגל-ראש.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 16:34
@בוגל-ראש

בזמן האחרון יש כאן תופעה של פתיחת דיונים של 5-6 דפים על חיסכון של 0.00001% בעמלה ואז מגיע בחור ומוכר מניות שהמס עליהן הוא מעל מיליון שקל :)

בקטע הזה אני ממש כמו קוף.

אפילו אל התעקמתי בספרדים ושיש מצב שאני קונה במחיר "גבוה" מידי בגלל איזו אנומליה רגעית.

כנראה שאני הקיצון המוגזם לצד השני.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 16:43
סבא שלי עליו השלום העביר את הפנסיה שלו מול החדשות הכלכליות ובחינה של מה השוק עושה כרגע. אם זה מביא לך עניין, אין צורך להתמודד עם זה.

זאת כבר שאלה אחרת. איך להתמודד עם כל הפיתויים שהעולם הדיגיטלי מציב בפנינו? וואלה, אין לי תשובה. אבל בין לבהות בגרף של הבורסה או לרפרש את YNET, אני כנראה מעדיף את הראשון. הפורום של המשקיעה עדיף על שניהם. תכלס, מה שאני בד"כ עושה זה לא להיות זמין לפלאפון בשעות הערב. זה כבר מצמצם את האפשרות לבזבז זמן מול המסך.

גוגל --> שם טיקר --> מידע רצוי (או מבזבז זמן).

בהנחה שהגישה לחשבון השקעות היא דרך האינטרנט, לא צריך להכנס לחשבון כדי להתעדכן במצב המניות. עדיף פשוט להתנתק מהמסכים ולמצוא תחביבים (לא שאני בהכרח דוגמה :) . כמובן שמעקב אחר תיק השקעות זה תחביב לא פחות לגיטימי מאיסוף בולים או ריצה בפארק.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 16:59
כשעסוקים בדברים אחרים לא חושבים על התיק. כנראה יש לך יותר מדי זמן פנוי.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 17:33
נדמה לי שהסגר הזה תורם לזה שאנשים מבלים יותר זמן מול מסכים וחדשות, פיננסיות ואחרות. כשהסתובבתי בחו״ל חודש לא חשבתי לנסות להיכנס לאורדרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 21:06
נרשמת כיוזר 3 חודשים אחרי שהפורום נפתח :)

אני מבלה בפורום לא מעט אבל מסתכלת בתיק רק כשרוצה למכור משהו (3 פעמים ב-5 שנים). מקבלת למייל דו"ח חודשי ואפילו עליו לא מסתכלת בדרך כלל.

נראה לי שזה הכיוון, מי שמרגיש סוחר גם יתנהג כמו סוחר וצריך לבדוק מה מצב הסחורה, אולי נרקבה חס וחלילה...
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 21:46
תאמר לעצמך שאת שעות העבודה אתה מקדיש לעבודה, לא לדברים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 22:06
הבעיה העיקרית שלי שבגלל שהתיק גדול כל תנודה היא בסדר גודל שמשמעותי עבורי ( ביום ממוצע גדל / קטן ב5 ספרות ) ואז קשה מאוד לא לעקוב אחרי זה ( יש לי תיק ישראלי יותר קטן שפחות מעניין אותי כי הוא קטן משמעותית ).

כל הכבוד למי שמצליח לא לעקוב ולהיות אדיש בסכומים האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 22:48
ואללה??? איזה מוזר לא זכרתי את זה ככה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/01/2021 23:18
אכן בעיה ידועה של עשירים
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 00:21
נסה את התוסף "Wastenotime" לכרום. אתה מגדיר לו "שעות עבודה" בהן הוא חוסם לך גישה לכל האתרים שהוספת לרשימת החסומים. יש כל מיני אופציות נחמדות כמו "אפשר לי לגלוש באתר X רק Y דקות ביום, ללא קשר לשעות העבודה", אז במקרה שלך אתה יכול לסמן את האופציה הזאת כדי למנוע מעצמך לבהות בתיק ההשקעות דקות ארוכות.

מה שנחמד בתוסף הספציפי הזה זה האופציה להוסיף סיסמא לשינוי הגדרות. אני מכניס תווים רנדומליים בהגדרה ראשונית, ככה שהדרך היחידה שלי להסיר את החסימה היא הסרה של התוסף מהכרום- וזה אומר הגדרה מחדש של כל התוסף. למזלי העצלנות שלי מספיק חזקה כדי לגבור על הדחף לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 08:03
נראה בדיוק כמו משהו שאני צריך ( + חסימה דומה של הפלאפון )

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 08:32
לא בדיוק מה שתרצה לשמוע, אבל מה שכתבת זו סיבה מצויינת למה לא להשקיע במניות באופן ישיר. תנודה במניה בגלל שיהוק קטן בדוחות שווה לתנודה דומה במדד בגלל קורונה או מלחמת עולם. אם יש תחום שמוצא חן בעיניך יש דרך ביניים של השקעה בetf סקטוריאליות. זה גם חוסך קריאת דוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 09:51
נקודה טובה... 50% בערך אצלי בETF. רעיון לא רע להגדיל חשיפה ( למרות שבמזל בינתיים התשואות מבחירת מניות היו עדיפות בהרבה מכל מדד מוביל )
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 13:55
תחליף סיסמה לסיסמה רנדומאלית לחשבון כך שאם תרצה לבדוק את מצב התיק זה יהיה כרוך במאמץ של יותר משני קליקים(ואם אין שחכתי סיסמה בפלטפורמה אז עוד יותר טוב כי אז זה מצריך ממך להרים טלפון לתמיכה טכנית וזה כבר תיק הרבה יותר כבד מלעשות "שכחתי סיסמה")

עריכה: אה וזה נכתב בצחוק אל תיקח את זה כהצעה רצינית...
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 14:57
אתה קצת מבלבל בין השקעה לבין הימור\ספקולציות.

זו אחת הסיבות שהמציאו את

ה - ETF והיתרון שלהם על אחזקה ספקולטיבית של מניות שגוררת אי-וודאות וסיכון גבוהים. אם אתה נהנה מהאנדרנלין או יש לך הרבה זמן פנוי - by all means.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 15:28
אני עם נוקיה מה שגורם לי להסתכל על הסביבה ולנוח בחוץ במקום לראות שטויות ברשת
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2021 15:37
אני מצאתי שמהר מאוד זה נמאס והדחף נעלם, אבל בהתחלה זה היה קשה.

אולי כל פעם שאתה נכנס לראות מה קורה עם התיק תחשוב "אוקיי, מה אני עושה עכשיו עם המידע הזה? כלום", עד שתרגיש שזה חסר משמעות.