⬅ חזרה לאינדקס

פרישה מוקדמת או חופש עכשיו?

🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 14:28
התלבטות שמלווה אותי כבר מעל שנה

אני עובד בעבודה לא שגרתית ומאוד מבוקשת ככה שאני יכול להרשות לעצמי לעבוד 6 חודשים בשנה ועדיין לחסוך 50% מהמשכורת

סבירות מאוד גבוה שאני יוכל לחזור לעבוד בכול זמן

העבודה קשה ושוחקת אבל גם מעניינת ומאתגרת ויש לה היתרונות רבים לצד השחיקה והמאמץ

מה היית\ה מעדיף בהנחה שיש בידך את האפשרות לבחור: עצמאות כלכלית בעוד עשר שנים או לעבוד 6 חודשים בשנה למשך עשרים שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 14:38
אם את/ה עובד/ת 6 חודשים בשנה אז את/ה חוסך/ת רק 25% מהמשכורת...

מה הפואנטה כאן ולא הנבתי מה מטרת הסקר.

במה את/ה עובד/ת?
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 15:09
אני מעדיפה איזון. מבחינתי עבודה לא שוחקת (=הרבה חופש/שעות גמישות/עבודה רק חלק מהשנה) במשך 20 שנה זה עדיף על עבודה שוחקת במשך 10 שנים ואז לא לעבוד בכלל עוד 10 שנים. זאת בהנחה שמכל בחינה אחרת האפשרויות שקולות, והן בטח לא: למשל אם יש משפחה, עדיף להיות עם הילדים כשהם קטנים מאשר לעבוד 10 שנים בלי לראות אותם ואז להיות עצמאיים כשאתה כבר לא מעניין אותם. גם מבחינה בריאותית יותר בריא בעיני לעבוד קצת במשך כל החיים מאשר לעבוד המון במשך חלק קטן מהחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 16:10
נראה לי שהחישוב שלך שגוי. אם אתה מרויח טוב, אז גם אם תעבוד 12 חודשים בשנה במקום 6 חודשים, לא תכפיל את משכורתך, כי סביר שמס הכנסה + ביטוח לאומי יקחו חצי מההפרש. סביר שתקבל רק כ 50% יותר.

בנוסף, כתבת שזו עבודה מעניינת ומאתגרת , אז למה להתנתק לחלוטין ממנה? כדי להשתעמם מול ה TV ב10 שנים הבאות? :-) או לשנות קריירה למקצוע שאתה פחות אוהב?

ולכן ההמלצה שלי, בהינתן מה שכתבת, היא לעבוד 6 חודשים בשנה למשך עשרים שנה. כמובן שיתכנו שיקולים נוספים לא ידועים לנו שישנו לחלוטין את התמונה, למשל סיכון ומאמץ פיזים, ריחוק מהבית וכו'.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 16:15
זה גם תלוי מתי מניח את התשתית הכלכלית. מי שהניח אותה לפני הילדים יכול להוריד את הרגל מהגז יחסית מוקדם ולעבוד ברגוע תוך כדי איזון. מי שלא - זה כבר סיפור אחר. אני מעדיף עבודה לא שוחקת במשך 10 שנה עם שכר טוב ואז פרישה :) )))))))))))))))))))))))))
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 20:13
מקרה קלאסי שאני אוהב להתקיל באמצעות הקושיה הבאה:

דמיין את עצמך נושם את נשימותיך האחרונות אי שם בעוד כמה עשורים. במבט לאחור, איזו אופציה היתה מובילה אותך אתה חושב לחיים יותר מספקים וממצים?

זו שאלה שהרבה פעמים יכולה לסנן רעש בהווה - למשל לחץ חברתי שאולי מופעל בהווה אבל ברגעים שלפני המוות אתה מביע חרטה שנסחפת.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 20:25
אמן לזה אחי :-) אני מקווה שאצליח להניח את התשתית לכך לפני שהילדים יגיעו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/01/2016 21:18
לדעתי שלא קובעת כלום

החיים שלך תותים

אתה עובד במקום מעניין ומאתגר

מתעייף ואז נח חצי שנה

אידיאלי ברמות

הלוואי על הילדים שלי

אני כבר כנראה לא אשנה את דרכיי
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2016 00:13
הכוונה שאני עובד 6 חודשים ו"חוסך" חצי מהסכום (חיי כול השנה על חצי מההכנסות).

אין פואנטה מיוחדת רציתי לראות מה אנשים שמתעניינים בחסכנות ומעריכים תזמן הפנוי שלהם חושבים בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2016 07:02
לדעתי יש אופציה שלישית, הגעה לעצמאות כלכלית והתחלה של קריירה שניה בתחום מעניין, מספק, ולא תובעני.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2016 06:00
אני לא יכפיל את "המשכורת" בגלל שהכן אני ישלם יותר מיסים אבל בהחלט במינימום יכפיל(סביר שיותר) את החיסכון במידה ואני ישאר באותה רמת הוצאות.

בהחלט יש הרבה שיקולים נוספים וקלעת על חלק מהחשובים שבהם (ריחוק מהבית ומאמץ פיזי\נפשי) אבל זה לא משנה את הדילמה.

לפי תוצאות הסקר הדעות דיי חצויות ובאמת אין פה דעה נחרצת לאחד הצדדים.

כרגע אני כבר כמה שנים על מתכונת החצי שנה ונראה לי שהמשיך כך,וימשיך לחפש הכנסה נוספת מעניינת ו"קלה" לזמן שאני לא עובד בו.
🕒 פורסם בתאריך: 19/01/2016 06:09
הלוואי שהיית בשבילי עם היה באפשרותי להגיע לעצמאות כלכלית תוך שנה הייתי בוודאי עובר לעבודה מעניינת ולא תובענית אפילו בשכר נמוך

הבעיה שלא חשבתי על זה בשלב מוקדם בחיים וכרגע המצב לא מאפשר לי.