⬅ חזרה לאינדקס

אומדן הוצאות - דירה חדשה

🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 21:42
היי,

אני ומשפחתי רכשנו דירה חדשה מקבלן, ועתידים לקבל מפתח בעוד כ-שנה מהיום.

אני עובד על אומדן הוצאות על מנת שאוכל להבין האם אנחנו איתנים מספיק מבחינה פיננסית כדי לעבור ולהתגורר בדירה הזו.

מדובר על דירה בת 5 חדרים + מחסן (בחניון), במרכז הארץ.

אני רוצה לחשב בערך טווח הוצאות בנוגע להוצאות הבאות (לזוג / זוג + ילד), האם תוכלו לעזור לי לאמוד את ההוצאות הבאות?:

1. ועד בית

2. חשמל

3. מים

4. גז

תודה מראש על עזרתכם :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 22:39
לא ברור לי למה זוג\זוג+ילד צריכים דירת 5 חדרים-זה אומר יותר ארנונה וחדרים מיותרים. חבל על הכסף.

לדעתי הייתם יכולים להסתפק בדירת שניים-שלושה חדרים ובהמשך לקנות דירה אחרת גדולה יותר אם תביאו עוד ילדים.

את כל החישובים האלה כדאי לעשות לפני הרכישה, לא אחרי.

לגבי ההוצאות, מציעה להכפיל (+-) את מה שאתה מוציא כיום, אבל הכל תלוי בכמות השימוש שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 22:59
תודה רבה על התגובה..

אבל זה לא מה ששאלתי, את חישובי הכדאיות שלי אני יודע לעשות לבד.

הדירה התקבלה בעסקת קומבינציה נדל"ן שעשיתי, ואני מנוע משפטית מלמכור אותה או להשכיר אותה לצדדי ג' (שאינם השותפים שלי) בשנים הקרובות כחלק מהסכם השותפות בנינו.

החלופות שלי הן או לגור בה, או לאפשר מגורים בה לאחד מהשותפים האחרים (אנחנו מתקזזים על זה בדרכים אחרות בכפוף להסכם השותפות, אבל זה לא רלוונטי לדיון).

אני גם לא מחפש עצות כדי להתחמק או לעקוף את הסכם השותפות הנ"ל, רק שאלתי על אומדן ההוצאות כדי לדעת האם שווה לי להיות השותף שגר בדירה או להעבירה לשותף אחר כי אין לי יכולת כלכלית לעמוד בה.

הבחינה מתבצעת על מנת להשוות האם הוצאות המחייה שלי בדירה כזו יעלו באופן משמעותי על הוצאות מחייה בדירה אחרת (אולי בגודל המתאים יותר לזוג+ילד...) אך בתוספת דמי שכירות.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 23:22
כמה עולה חליפה ליתום?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 23:37
חשמל ומים זה מאוד אינדיבידואלי. מזגנים כן או לא? חימום בחורף. לדוגמא השכנים שלי צורכים קצת יותר מכפול מאיתנו. קשה לי לתת לך הערכה, אבל נניח 500 שקלים לחודש אם אתם חוסכים? אם אני מגזימה זה כי אני גרה בבית גדול.

מים, על עוד אתם במכסה ואיך סיבה שתחרגו ממנה זה 6 שקלים לקו"ב נניח 30 קו"ב לחודש סתם כדי לזרוק מספר 180 שקלים.

ועד בית, נניח 100 שקלים לחודש.

גז זה זניח, בלון ב 500 שקלים מספיק לנו לשנים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 23:44
לדירת 5 חדרים?

על דירת חדר משלמים יותר (בהנחה שיש מעלית).
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 23:51
סוף סוף תגובה נורמלית ולא ביקורתית או שיפוטית.. תודה !

כבר התחלתי להתייאש האמת..

בדירה יהיה מזגן מרכזי מסוג VRF, אם הבנתי נכון זה מזגן עם מנוע חכם שיודע לווסת את צריכת החשמל שלו בהתאם לשימוש (להבדיל ממזגן מרכזי רגיל), אני מקווה שזה יעזור בחיסכון החשמל עד כמה שאפשר.

מבחינת החימום,

אני תוהה מהי הדרך החסכונית ביותר לחימום, האם זה ע"י הפעלת המזגן / מפזרי חום / תנורי חימום / משהו אחר שאני לא מודע אליו?

מבחינת מים, זה באמת תלוי צריכה..

אין לי אומדן כי לצערי אני גר ברמת גן, לא יודע אם שמעתם על מחאת 'רמת גן נוזלת'..

בעיקרון, אנחנו זוג בדירת שני חדרים, בקושי נמצאים בבית, ומקבלים חשבון מים של 450 ש"ח.. בהתחלה התעצבנתי, ואז גיליתי שיצאתי בזול ביחס לתושבי רמת גן האחרים..

פשוט מאפיה בחסות החוק, אין לנו מה לעשות עם זה.. עובדים על תביעה ייצוגית כרגע.., ראש העיר יצא בקמפיין נגד מי רמת גן.. סיפור הזוי.

אז אני אקח את אותם 180 ש"ח שציינת ואוסיף להם שולי ביטחון, תודה.

ועד בית,

היום אני משלם 120 על דירה פי 3 קטנה יותר, בבניין של 8 דירות.. אני חושב ש-100 זה מעט מדי.

מבחינת גז,

היום אני באמת קונה בלון גז בכ-200 ש"ח והוא שייך לדירה שלי אישית.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל בבניינים חדשים יש מעין גז לכולם כזה, ומשלמים חשבון לפי צריכה.. לא?

במידה וכן, האם ישנה אפשרות לקנות בלון אישי כפי שאת מתארת והאם זה בכלל משתלם יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2021 23:56
@אורי ג. @Blue אני גרה בבית פרטי אין לי מושג באמת כמה עולה וועד בית. ניסיתי לזרוק מספר שנראה לי הגיוני. אני חושבת שזה לא אמור להיות קשור לגודל הדירה אלה לגודל השטח הציבורי והמתקנים שיש בו.

לגבי גז, זה אמור להיות. זול יותר מבלון גז. החימום הכי זול שלך הוא כנראה מבוסס גז.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 05:44
יש משהו שלא התייחסו אליו ונראה לי שכדאי: אינפלציית רמת החיים.

קשה מאוד לחזור לגור בדירת 3 חדרים, אחרי שהתרגלת ל-5. פתאום מגלים שיש לך "צורך" בכל כך הרבה חדרים, ואף אחד מביניהם לא מיותר. אם יש לך כוונה לחזור לדירה קטנה באיזשהו שלב, לדעתי לא כדאי לך להתרגל לגדולה...

מצד שני, אם הקיזוז הזה שאתם מתכננים בין השותפים הוא זול בהרבה משכר הדירה שהייתם משלמים על דירה כזאת, זאת הזדמנות לשדרג את עצמכם. אם "שכר הדירה" הוגן, כנראה שלא כדאי.

בבניינים גדולים יש חברת ניהול, ודמי הניהול יכולים בקלות להגיע ליותר מ-1500 בחודש, בנוסף לארנונה גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 08:06
@Blue אני מתנצל שפגעתי.

סה"כ רציתי לומר בדרך משעשעת שחסרים פרטים רבים וגם אם היו זה משתנה מאד ממשפחה למשפחה ומבית לבית.

לתפיסתי זה סוג השאלות שתפיק יותר מהן אם תנסה לברר בעצמך ואז תבוא עם שאלות ממוקדות כדי לצמצם את הטווח שהגעת אליו, כי אתה תלמד להבין יותר טוב את הגורמים שמשפיעים על התשובה. בכל מקרה הנה שתי אגורותיי:

אם אין גינה הוצאות המים יישארו דומות כנראה.

חשמל זו ההוצאה הכי גדולה כאן ותלוי בעיקר בהרגלים שלכם ובאיכות בידוד הבית וכיווני אוויר.

גז הוצאה קטנה יחסית.

ועד בית אין לי מושג אני מניח שמאה זה מינימום של המינימום ויכול להגיע לפי כמה.

ארנונה אתה יכול לברר לפי איזה תעריף ארנונה גובים באותו אזור באתר העירייה. גם בזה יש טווח לא קטן. עברו כמה שנים מאז ששילמתי ארנונה אבל בזמנו הורי שילמו פי שתיים למטר.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 09:05
1. אני משלם 370₪ לחודש ועד בית על דירת 5 חדרים חדשה, במגדל עם מעלית (אבל ללא שומר, בריכה, חדר כושר, מועדון דיירים שמקפיצים את המחיר).

2. זה פחות תלוי בגודל הדירה אלא בדיירים. חשמל יעלה בערך כמו שהוא עולה לך היום. מזגן, דוד שמש יכולים להשפיע.

3. 50-100₪ בחודש זה סביר לדעתי לחשבון מים

4.לא משלם גז (כיריים אינדוקציה). בזמנו נראה לי שזה עלה משהו כמו 80 לחודשיים
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 12:24
אם התכוונת אלי, לא היתה לי כוונה לפגוע, זה פשוט נראה לי לא הגיוני-שזוג יגור בדירת 5 חדרים. זו דעתי, אתה לא חייב לקבל אותה. נתת יותר פרטים רק בהודעה השניה, כך שיכולתי להגיב בהתחלה רק לגבי ההודעה הראשונה, כשפרסמת אותה עם מעט פרטים. בכל מקרה זה בפורום ציבורי ואתה צריך לקחת בחשבון שתקבל כל מיני תגובות.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 13:28
כשמישהו הציע לפותש כלשהו להביא ילדים לעולם כדי לתת לעצמו משמעות כינית את זה חוצפה,וחדירה לפרטיות. לא היה דיבור על פורום ציבורי וכו'. עצוב שאני זוכר את זה,ועוד יותר עצוב שאני לא עושה משהו מועיל יותר עם הזמן שלי,אבל סטנדרטים צריכים להיות מיושמים בצורה שווה. זה מקפיץ לי פיוז בלתי נשלט. סליחה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2021 13:46
לא חייב להיות בכל פעם דיבור על פורום ציבורי. מה שכתבתי הקפיץ לך את הפיוז ולי מקפיץ את הפיוז דברים אחרים. אתה גם לא חייב להתייחס להודעה שלי שמעצבנת אותך או שאתה יכול לכתוב לי בפרטי אם אתה רוצה. כל אחד זכאי לדעה משלו. לדעתי ההשוואה שלך בין השרשור ההוא (לחץ על הבאת ילדים לעולם, כמו שזה היה נראה לי לפי הכתיבה של אותו אדם) לשרשור הזה (האם לגור בבית 5 חדרים או לא), לא מתאימה. השוואת תפוזים ותפוחים. מציעה שאם יש לך עוד משהו להגיד בעניין תשלח הודעה כדי שהשרשור לא יסטה מהמטרה המקורית שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 10:17
כמה קומות הבניין, כמה דיירים, יש חדר כושר וכד'?
🕒 פורסם בתאריך: 02/02/2021 11:43
ה2 שקל שלי

1. ועד בית, כנראה שמאוד משתנה בין בניין לבניין, אבל תעשה סיבוב בשכונה תראה בניין מקביל או דומה בגודל, שירותים וכו ותשאל את הדיירים...

2. פה אני גם קצת יכול לתרום (-:

אנחנו גרים בבית פרטי (גם 5 חדרים) 2+2, החשמל שלנו הוא סביב ה600-800 לחודשיים, כלומר בממוצע 350 לחודש

מזגן מיני מרכזי, ו4 אישי בכל חדר, כולם פשוטים ולא אינוורטר למינהם - בחישובים שלי זה התצורה הכי חסכונית

כל התאורה לד (מה שאומר שהוצאות החשמל על תאורה זניחות)

הוספנו לדוד שמש מערכת חכמה שמודדת את כמות המים החמים (כרומגן דיגיטל) - חוסך לדעתי 50 אחוז על חימום מים

המדיח והמכונת כביסה (וגם מייבש) פועלים פעם ביום בערך אבל מחוברים למים חמים, אז חוסכים בערך 80 אחוז מהחשמל שלהם

יש בידוד מאוד טוב לבית, בחורף אנחנו ללא חימום, בקיץ 2 מזגים קטנים בלילה ואולי כמה שעות בודדות של המיני מרכזי

כל המוצרי חשמל הם דירוג A (למרות שמשמעותי זה בגדול המקרר רק)

3. מים, אנחנו מוצאים בחודש סביב ה400 שקל בממוצע על מים (יש גינה גדולה), ילדים מוסיפים עוד מים כי זה אמבטיות (-: אבל כנראה תכפיל ב1.5 את מה שאתם מוצאים היום בגדול

4. גז זה יחסית הוצאה קטנה, אלה אם בגלל ילדים התחלתם לבשל משמעותית כל יום

אנחנו מבשלים פעמים בשבוע ויוצא לנו 120 שקל בלון פעם ב4 חודשים, כלומר 40 שקל לחודש (יש הרבה ספקי גז שאפשר להוזיל ככה אבל לא יודע איך זה עובד בבניין)

5. ההוצאה שלדעתי שווה לחשוב עליה במעבר מדירה קטנה לדירה גדולה מעבר לארנונה זה האחזקה והניקיון

לכל בית יש בלאי טבעי, כגדול הבית כך גודל בלאי - למרות שזה יהיה דירה חדשה תכינו את עצמם להרבה תיקונים קטנים שיהיו בשנים הראשונות (רובם באחריות הקבלן אבל לך תרוץ אחריו)

ניקיון זה משמעותי, לנקות בית של 5 חדרים לוקח לפחות פי 2 זמן מדירת 2 חדרים כנל בהוצאות הניקיון

אישית שגרנו ביחידת דיור קטנה שהיינו רק זוג, היתה לנו הוצאה של בערך 3K בחודש, ועברנו לבית הפרטי 5 חדרים עם ילד כבר אז הווצאות הפכו להיות 15K (מתוך זה בערך 5K זה הילד גן וכו)
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 18:24
תגובה מדהימה !

לתגובה כזו חיכיתי כששאלתי את השאלה.

תודה רבה רבה לך, עזרת לי מ-א-ו-ד!
🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 19:09
1. ועד בית דרך חברת ניהול 470₪ בחודש

2. חשמל דו חודשי 250₪

3. מים דו חודשי 200₪

4. גז 60₪

5. מה עם ארנונה יקרה יותר? וגם כאן כדאי לבדוק לפי תשריט שהעירייה לא חיפפה ולוקחת לך לפי שטח גדול יותר.

הוצאות חשמל יטפסו אם אתה גר בקומות נמוכות שאין להן דוד שמש.

תוסיף התקנה של כיריים 700₪ כשאתה אנוס להשתמש בחברת הגז שהקבלן בחר או להמתין כמה חודשים עד שיחליפו.

ותוסיף לפחות 1000₪ בכל שנה כהוצאות שהועד היקר שלך ירצה להוסיף על שיפורים ושיפוצים שונים לבניין: החל מטיפוח לובי וגינה ועד רישות מצלמות וכניסה עם צ׳יפ וככל שרמת הדיירים גבוהה יותר ההוצאות יגדלו אף הן.

דירה מקבלן ייתכן ותצטרך גם להתקין בה על חשבונך מקלחונים, רשתות, להחליף צילינדר (היית סומך על הקבלן שמסתובב עם כל המפתחות של כולם?).

אם לא היית לך מרפסת, עכשיו תרצה לרכוש אדניות ו/או פינת ישיבה למרפסת בכמה מאות ש״ח.

כמות התיקונים שתרצה שהקבלן יסדיר לך היא גדולה מאוד בשנת הבדק הראשונה, תתפלל שלא יהיו סתימות בצנרת, סדקים בקרמיקה (בניין מתחמם אז סביר שחצי מהקירות ייסדקו מעט), מזגן שלא נושף כראוי וכו׳

חוץ מזה, יהיה לך חדרים ריקים לשטוף ולנקות כל שבוע.

לא סולידי כ״כ אם אתה לא צריך את החדרים.