⬅ חזרה לאינדקס

איך מבקשים העלאה?

🕒 פורסם בתאריך: 03/02/2021 21:15
שלום,

אז, לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד כעצמאי, וטעיתי בסדר גודל של עשרות אחוזים בתמחור עבודתי.

מאז, הצלחתי מעט לשפר את המצב, אך לא לשביעות רצוני - ונתקעתי בפלונטר.

מצד אחד, אני רוצה לבקש העלאה לתמחור שמגיע לי - אני יודע שהעבודה שלי טובה, שהלקוח שלי מרוצה, ושאני לא מרוויח מספיק

מצד שני, אני מפחד לאבד את העבודה - אולי אין לי מספיק ניסיון? אולי יש מחליף שיעשה את זה ביותר זול?

אני לא באמת צריך את הג'וב, אבל הוא עוזר לי לממן כמה מותרות + להגדיל את שיעורי החיסכון

גם סה''כ אני די מרוצה ממנו, אז למה לא להתמיד?

רציתי לשאול אתכם - יש ''אסטרטגיה'' שאתם משתמשים בה כדי להעלאות שכר? כותבים מכתב? מדברים? אשמח לעצה כאן, כי זה באמת עולם שדי חדש לי
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 07:33
אולי תנצל את גילך הצעיר מאד ותגיד ללקוח שטעית בתימחור (פעם ראשונה שלך כעצמאי, לא הבנת) ולא לקחת בחשבון מיסוי ופנסיה, כך שהנטו שלך פשוט נמוך מדי ולא מתאים לסוג העבודה/איכות העבודה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 07:44
התשובה המלאה כנראה נמצאת בספר never split the difference.

אני מניח שלא תספיק לקרוא את הספר אבל אני עדיין אמליץ לקרוא לקראת הפלונטר הבא.

לדעתי, אתה צריך שהוא יבין שאתה לא מבקש כסף רק בשביל עוד כסף. אתה צריך להסביר לו שהייתה טעות בחישובים ושנכנסתם לבעיה. אתה צריך לשים אותו בפוזיציה שהוא ינסה לפתור לך את הבעיה. מהמקום הזה ייתכן שהוא יציע בעצמו העלאה וייתכן שהוא יהיה יותר פתוח להעלאה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 08:33
תראה יש קצת בעיה כי בעצם קבעת מחיר עוגן, וגם ה"הצלחתי לשפר את המצב" רומז לי (תקן אותי אם אני טועה) שכבר נקטת צעדים בסגנון של לבקש להעלות קצת את התעריף.

הייתי עצמאית תקופה קצרה, והעליתי את התעריף שלי מ75 שקלים לשעה ל100. אני שיקפתי למעסיק את המצב בו אני נמצאת כהווייתו, והמצב היה שהתחלתי לצבור מוניטין וידע והגיעו לי הצעות בתעריפים גבוהים משמעותית ממה שאני מקבלת שנמנעתי מלהתחייב אליהן כי רציתי לסיים את מה שהתחלתי כמו שצריך. אני מספרת את הסיפור כדי שתראה מה ממנו רלוונטי (אם בכלל )למצבך.

ועדיין, למרות הרצון לסיים כמו שצריך ואולי להמשיך לאורך זמן היה לי קשה להצדיק לעצמי לעבוד בתעריף נמוך ממה שמוכנים לשלם לי לאורך זמן. הפער פשוט מצטבר מחודש לחודש ואנשים מחליפים מקומות עבודה כשיש להם הזדמנויות אין כאן משהו לא אתי. (רק אצלי בראש כל מי שנותן לי הזדמנות צריך להרוויח ממנה.) - מה שאני אומרת אם אתה לא תדבר עם המעסיק אתה פוגע באינטרס שלו, בגלל שיש בעיה עם המחוייבות שלך לאורך זמן כי אתה לא שלם עם התעריף. לדעתי לא נכון לראות את התמחור בינכם כמשחק סכום אפס כי הוא לא. למשך הזמן שאתה מחוייב לעבודה יש משמעות ולחוסר שביעות הרצון שלך מהתגמול יש השפעה גם אם תתעלם ממנה.

בכל מקרה, לא היה כאן איום בהתפטרות ואני מאמינה שמעסיק גם יודע לסרב ולא מפטר אותך בגלל שניסית לשפר את מצבך. מבחינתי, הייתי ממשיכה בפרוייקט ומביאה אותו למצב שאני מרגישה שהמעסיק הפיק ערך מעבודתי וקיבל תוצר שהוא יודע להעביר הלאה גם בתעריף הנמוך.מה שכן, יש הבדל בין הערך של העבודה שלי לטווח קצר יחסית, ולטווח ארוך. אני מאמינה ששני הצדדים עשו כאן עסקה טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 11:02
כמו כל קבלן מדופלם. על כל דבר שמחוץ לSCOPE שרשמתם תבקש 200% מהמקובל, כדי להשלים פערים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 13:49
נקטתי בצעד הזה, לא עבד יותר מדי בהצלחה...

בפועל הלקוח קובע את המחירים ולא אני - זה המצב הרגיל?

למה הכוונה ב"נכנסתם לבעיה"?

קלעת בדיוק

המכשול כדמות מחיר עוגן נמוך, באמת מקשה עליי להגיע לתמחור הנכון לדעתי - גם אחרי שהבהרתי שטעיתי בתמחור

אני חושב שאנסה לשקף לו את העמדה שלי - להסביר את השכר השעתי הנמוך, להגיע איתו לסוג של הבנה מתוך ציפייה ליחסי עבודה לטווח ארוך (אני מצפה להשאר בתפקיד לפחות שנה-שנה וחצי)

תודה

זה פחות עובד איתו (או אולי אני לא ממש מצליח ביישום של זה)
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 13:52
טעית בתמחור, אתה רוצה להעלות את המחיר - הוא מסכים, יופי.

הוא לא מסכים - או שהוא לא לקוח שלך יותר או שאתה מקבל את המחיר הנמוך, אין פה קסמים וזה העולם העסקי לטובתך ולרעתך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 14:02
יש פה טווח

לדוגמא - אם המחיר שלי היום הוא X, ואני רוצה 2X והוא מסכים ל-1.5X - בעיניי זאת עדיין תוצאה טובה

זה לא אולטימטום, אבל לפעם הבאה אלמד לקבוע מחיר רק אחרי שאדע לכמת את העבודה/עם שוליי רווח נכבדים
🕒 פורסם בתאריך: 04/02/2021 16:01
הוא יפנה למישהו אחר בשביל התוספת הקטנה הזו? כנראה שלא.

אם לא מסכים, תן לו לפנים משורת הדין הנחה של 33% על ה200%.