⬅ חזרה לאינדקס

ליאונידס

🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 23:26
כשהייתי תלמיד תיכון ניגשתי לבנקאית המשפחתית וביקשתי לפתוח תיק השקעות.

איני זוכר מה היה הסכום שהיה בידי אבל היא צחקה ואמרה לי לחזור כשבאמתחתי עוד כמה עשרות אלפי שקלים.

אז ראשית אומר תודה לבנקאית (שכנראה מנעה ממני כמה טעויות רציניות) אבל יותר לדורין ולכם חברי הקהילה.

מטרתי בפוסט להיחשף מעט בפניכם על מנת להחזיר מעט בחזרה למקום המופלא הזה וכמובן לשמוע את דעתכם המוערכת.

כמדומני נחשפתי לבלוג והפורום לקראת סוף התיכון. המאמרים בבלוג והשירשורים כאן ללא ספק עיצבו את תפיסת עולמי הכלכלית. יש לציין שלא רק את שלי, אלא גם של עשרות אחרים שאני מכיר ואינם פעילים כאן (למיטב ידיעתי).

אתם עושים שינוי אמיתי בחיי עשרות אלפי ישראלים גם אם אינכם רואים זאת מול עיניכם.

דורין אולי תפרגני בסטיסטיקה? ;)

אני בן 22-23, מנהל באופן עצמאי תיק השקעות באחד מבתי ההשקעות הישראלים.

קצין, עוסק בתוכנה ולומד מדמ"ח (מוסיף לסטיגמה של הפורום :lol: ).

אציין שלתיק עליו אני עומד לפרט אין תאריך פקיעה.

כנראה שהוא ילווה אותי במהלך כל החיים. אני מודע לכך שייתכן שלא אוכל למשוך ממנו כספים במשך שנים רבות כאשר יהיה משבר. כן אני יודע שזה יכול לקרות בדיוק כשארצה להתחתן, להוליד ילדים, לקנות דירה או לסעוד את סבתא שלי.

אני סתגלן ואלוף בדחיית סיפוקים ולכן מאמין שאקבל החלטות נכונות.

עמלות:

10 ש"ח חודשי.

0.07% על כל קנייה ומכירה. (ני"ע בבורסת תל אביב).

שווי התיק ברוטו: 386K.

חלוקת התיק:

73% msci all world (עד לאחרונה קניתי רק את הנייר של תכלית, אבל בעקבות הורדת העמלות בקרן האירית מתחדש דרכם)

17% msci em

5% עוקב כל האג"חים ישראל

5% עוקב אג"חים ישראל 2-5

חוסך כ4,500 ש"ח בחודש.

נכון להיום אני ממונף בכ36k ללא ריבית. מחזיר כ2k בחודש.

אני מעריך שסיבולת הסיכון שלי גבוהה.

למדתי זאת השנה כאשר נהנתי מאוד מהירידות, קניתי כל עוד יכולתי כשתוך כדי המשבר ביצעתי אלוקציה מחודשת לטובת החלק המנייתי.

איני יודע אם ארצה לפרוש מעבודה, אבל ללא ספק איני מעוניין להיות תלוי בה. השקעה בנדל"ן מאוד קורצת לי בעיקר בזכות האפשרות לקחת משכנתא.

אשמח לשמוע את דעתכם ולזרום כאן בשרשור. עם זאת אנחנו בתקופת מבחנים אז אולי ייקח לי זמן לענות ;) .

בהערכה רבה,

ליאונידס
🕒 פורסם בתאריך: 10/02/2021 23:55
ברוך הבא לפורום @ליאונידס

נשמע שאתה בדרך הנכונה :)

כל הכבוד ובהצלחה בהמשך!
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2021 00:59
שלום לאונידיס, ברוך הבא לפורום!

מה בנוגע לקופות הפנסיוניות? אין לך או שאתה לא מחשיב אותן כחלק מהתיק בגלל שהן קטנות כרגע?

עד מתי ( צבא)?

מאיפה המינוף ללא הריבית? בנק?

שים לב ש0.07% על הפקדה ( קנייה) זה הרבה מאוד כסף לאורך השנים. הרי אתה מאבד גם את הכסף, גם את התשואה על הכסף וגם את הריבית דריבית.

אני מניח שאתה נירתע מib בגלל הדוח השנתי? האם אתה מבצע גם מכירות?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2021 06:09
+1
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2021 07:10
ואו כל הכבוד, המצב שלך מעולה.

יש לך גם מזומן נזיל?

תשקיע בלימודים ונסיון בתחום בהתחלה כדי שהמשכורות שלך יעלו מהר בהמשך

והחלק הכי חשוב בת זוג מתאימה (גם סולידית יחסית וגם שתהיה נעול על זה)

אני תמיד אומר שמשבר כלכלי גורם לתיק לירידות של 30-80 אחוז

אבל זוגיות לא נכונה תחתוך אותך בלפחות 60 אחוז מכל הנכסים לא רק מהתיק
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2021 21:00
ישנן קרן פנסייה, קופת גמל וקרן השתלמות אבל הסכומים בהם זניחים...

עוד שנה יוצא לאזרחות.. מתכנן להיכנס מיד לשוק העובדה. מתלבט כמה זמן מראש להתחיל להתכונן לראיון הטכני...

אכן מהבנק, חבר הוא מועדון צרכני מאוד משתלם :) אבל לא מספיק כדי להישאר בקבע :(

המון כסף? הייתי בטוח שזה אחלה עמלה. 0.07 מאחוז כן? כלומר על כל 2870 ש"ח קנייה אני משלם שנקל..

כשפתחתי לא הייתי מודע אפילו לאפשרות, היום בעקבות מס רווחי הון זה נשמע לי לא משתלם... אני ברווח של 66k. מהלך כזה ייעלה לי סביבות ה18k ש"ח. זה עוד בלי עמלות המרה לדולרים וכו'. מעבר לזה שהשירות מול רשויות המס די נחמד.. מה דעתך?

עד להיום ביצעתי כשהיה סייל קורונה - מכרתי אג"ח וקניתי מניות. ופעם אחת בטעות כי הכפתור של הקנייה והמכירה צמודים באפליקציית ספארק. UX מזעזע. אבל השלב של המימושים ללא ספק יגיע בשלב מסוים.

סביבות ה10k בעו"ש.

משקיע כמעט את כל הזמן שלי. האמת שאני מתחיל לחשוב שאני קצת מגזים...

תשמע זאת בעיה אמיתית, לא פשוט למצוא משהי סולידית. בנוסף לכך שלרוב זה מתנגש עם שאיפות הקריירה והלימודים. מצד שני, השנים בהן הייתי בזוגיות הן מהמאושרות שחוויתי עד היום.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2021 21:06
קצת הגזמה להגיד שזה הרבה מאוד כסף לאורך השנים. (700 שקל על כל מיליון), דרך אגב עמלה יפה אני משלם 0.09% איפה אתה משקיע?
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2021 21:37
נתתי סקר שוק רציני באותה תקופה, משקיע דרך פסגות. היום הם כבר לא נותנים עמלות כאלה.. (יודע מחברים שאני מלווה) אולי ייתנו למי שיגיע עם סכומים משמעותיים.

ממה שאני מכיר למי שמתחיל בסכומים קטנים מיטב דש נותנים 15 שח בחודש עם 0.07% או -0.08% (יש מצב שמתקזז) והם הכי משתלמים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/02/2021 23:01
מזל טוב! מבחינת ראיון אז תלוי לאן אתה רוצה ללכת ומה הרמה שלך. יש כאלו שטוענים שצריך להתחיל להתכונן שנה לפני ראיון של גוגל. מומלץ לקרוא cracking the code interview

אולי קצת הגזמתי.

אין דילמה מבחינת מעבר, 18K זה לא מעט כסף. השאלה היא מה עושים עם כסף חדש.

מבחינת עמלות המרה לדולרים - זה 2$ להמרה בIB.

הקרנות האיריות הן פיתרון טוב.

למסחר בIB יש כמה יתרונות לדעתי:

1. פחות התעסקות עם בתי מסחר ישראלים.

2. מכירה בשכבות.

3. מינוף מרג'ין.

4. ריביות (כרגע רק ממניות וזה די בקטנה).

החסרון העיקרי הוא הגשת הדוח אבל זה לא סיפור אחרי הפעם הראשונה. אם אתה רק קונה אז ההגשה היא רק פעם בשנה.

לא מייעץ כמובן.

היום זה קל מתמיד - פשוט רושמים את זה בפרופיל באוקיופיד :)

חוץ מזה שלא חייבים להיות 1 ל1 בשאיפות. כמו בכל נושא אחר, צריך לקבל את את האחר ולהבין אם אפשר להתפשר מספיק כדי לחיות יחד.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2021 00:58
מגזימנים :O
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2021 08:22
ויש כאלו שטוענים שלא.. מה שבטוח זה שאין מסגרת זמן אוניברסלית שמתאימה לכולם.

כנראה שזה תלוי במצב הנוכחי של הכישורים שרלוונטים לראיונות. יש אנשים מתאימים למשרה ופשוט לא משהו בראיונות/תקשורת וצריכים לעבוד על זה. ככה זה כשחברה מפחדת מfalse positives. זה יוצר הרבה false negative.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2021 08:49
יפה!
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2021 20:52
תודה על ההמלצה! נראה ספר מצוין

זהו.. הם מפרסמים את העמלות והעלויות? אני רוצה להעמיק ולהבין עד כמה זה באמת משתלם... כי נשמע שהפער זניח.

היכולות שלי להרשים בראיונות היא טובה. הפער שלי הוא מקצועי. התחלתי לפתח כמקצוע, שלא כתחביב, לאחרונה. ולכן שם המיקוד שלי...

אפשר ואפילו חייב, אני לא חושב שיש זוגיות טובה ללא התפשרויות. העניין הוא שאני מאמין שאפקט הריבית דריבית פועל גם בעולם הקריירה והידע.

מרגיש לי נכון לנצל את התנופה שאני נמצא בה היום עד שארגיש מספיק חזק מקצועית על מנת להוריד קצב. עם זאת בזוגיות צריך להשקיע וזה מתנגש. מצד שני זוגיות היא הדבר הנכון לנפש.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2021 16:15
אהלן עדכון:

1. לאחר פגישה בבנק בנוגע למשכנתא הבנתי שהחסרונות עולים על ההיתרונות וירדתי מהרעיון לרכוש דירה להשקעה בשנים הקרובות.

2. שיניתי את הקצאת תיק ההשקעות שלי לחלוקה הבאה:

א. 5% אג"ח ממשלתי כללי

ב. 60% msci all world

ג. 10% sp500 information technology

ד. 10% msci emerging

ה. 15% קריפטו - מאוד מהר עבר את ההקצאה שרציתי.

בעת הירידות האחרונות בשוק הקריפטו נכנסתי בהדרגה. בנוסף מכרתי אג"ח ולקחתי הלוואה של 20k בריבית פריים לשנה. בסה"כ ברוטו, כולל טעויות, עמלות ושטויות שעשיתי בהתחלה הכנסתי 67k שח.

מצבי הכלכלי נכון לעכשיו (כל הסכומים ברוטו לפני מיסים):

1. תיק השקעות מנייתי: 404k

2. מטבעות ווירטואלים: 123k (עוד כמה דק' הערך כבר יישתנה)

3. הלוואות: 39k-

4. פנסייה: 40k
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2021 17:55
לא רואה את ההיגיון בזה שיש גם מינוף (באיזה ריבית?) וגם אג"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2021 18:23
חלק מהמינוף בלי ריבית וחלק עם ריבית פריים. מכירה של האג"ח תביא לתשלום מס שייעלה לי יותר מהריבית.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2021 18:43
אם יש לך הקצאה, זה אומר שאתה מתכוון לאזן? דאגת שתוכל לאזן?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2021 19:37
כמובן שכרגע אני בשלב הצבירה. לכן האיזונים בתיק באים לידי ביטוי ברכישה חודשית של הנכסים שסובלים מהפער הגדול ביותר בהתאם להקצאה..
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2021 19:51
לא הייתי קורא לזה איזון. מספיק שה"קריפטו" שלך יעשה x2 והוא כבר 50% מהתיק שלך (לא יודע מה אתה מחזיק אבל זו הנחה הגיונית). אתה יכול לאזן את זה עם המשכורת?

כתבת שיש לך הקצאה מסוימת (המשקפת את ניהול הסיכונים שלך) אז רציתי להבין אם אתה בכלל יכול לאזן במידה ותרצה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2021 20:16
באופן עקרוני אתה צודק בכך שהחלוקה צריכה לייצג את ניהול הסיכונים שלי. עם זאת אני מתייחס לכך קצת אחרת.. המטרה העיקרית שלי בחלוקה היא ליישם באופן מובנה רכישה דיפרנציאלית של הנכסים כאשר הם בירידה ואחרים בעליה. ולכן כאשר הקריפטו יהיה 50% אחוז מהתיק אני לא ארכוש אבל בקריסת 70% הבאה כנראה שכן.

בנוגע ליכולת שלי לאזן, כיום אני מקבל משכורת צבאית אבל כאשר אשתחרר כנראה שייתאפשר לי לעשות זאת. לפחות בהתחלה. אם אגיע למצב שלא אז זה כבר צרות של עשירים. Literally.

מבחינה טכנית מה שיכול למנוע ממני לממש/ לאזן הוא סירוב מבנק ישראלי.. ראיתי שיש התפתחויות בנושא והייתה זכייה לא מזמן מול דיסקונט. עם זאת אני לוקח בחשבון שבמקרה קיצון אאלץ למצוא פתרון יצירתי.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 08:55
ממה שאני מבינה - אם לא מקבלים בשום צורה כסף מ IB, ומעולם לא קיבלת - אז לא צריך להגיש דוח, גם לא פעם בשנה.

לקבל כסף הכוונה: למכור ניירות ערך או לקבל דיבידנדים.

לדוגמה אם כל הכסף מושקע מהיום הראשון בקרנות איריות צוברות אז לא קיבלת כסף לכיסך מ IB ולכן אין ממה לשלם מס ואין מה להגיש דוחות.

מספיק פעם שקיבלת כסף כלשהו מ IB אז אתה צריך לדווח באותה שנה ובכל השנים הבאות גם אם אין לך הכנסות\מס לשלם בכל השנים הבאות.

כלומר טעית פעם אחת - מאז צריך להגיש בכל שנה.

זה מה שהבנתי מרואה חשבון ששאלתי בעניין - אני אשמח אם מישהו יתקן אותי אם אני טועה בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 09:14
דיווח בטופס 1301 יכול לעזור לך לקבל החזרי מס באופן כללי.

מה גם שאין משקיע שלא נאלץ לאזן מדי פעם כך שהאסטרטגיה של לעשות הכל כדי שאירוע מס לא יקרה היא פשוט "לתת לזנב לקשקש בכלב".

לא רואה סיבה לחסוך 500-1500 ש"ח בשנה על משהו שבכללי יעזור לך בהמשך החיים, כי ככל שההכנסות יעלו אז אופטימיזציות המס יכולות להיות משמעותיות יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 13:27
סתם אני תוהה, עושה רושם שאין לך כוונה למשוך כספים מתיק ההשקעות שלך בזמן הקרוב, אז למה בעצם לא קופת גמל בניהול אישי? יכול לחסוך המון כסף במסים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 14:26
כמובן איני יכול לענות במקום פות"ש אבל כדי להנות מהטבת המס יש לשלם דמי ניהול עד המוות וזה מצטבר ליותר מהטבת המס למי שמשקיע לטווחים הנ"ל.

זה גם מתבסס על ההנחה ישאר דומה לתקופה מאד מאד ארוכה מה שגם כן נראה לי בלתי סביר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 15:19
אין בעיה אם אתה מוכן לסבול גם סיכון של 90% קריפטו, אני רק אומר שצריך להבין את זה. אני לא נגד, אני בעצמי לא מאזן. אבל אם אתה לא מוכן לסכן 90% מהכסף שלך על קריפטו, אתה צריך לוודא שהשליטה בידיים שלך ושתוכל לאזן את זה במקרה הצורך.

אתה בעצם "צובע" את הכסף שלך. אתה עושה הפרדה בין תיק השקעות שעבדת קשה בשבילו (מוכן לסכן רק 15% ממנו) לתיק השקעות שהרווחת ואפשר לסכן אותו יותר (מוכן לסכן גם 90% ממנו).

במקרה שתיארתי (x2, x3 והלאה) קשה לי להאמין שתוכל.

שום עשיר לא רוצה לאבד 70% מהתיק שלו בתוך שבוע, כי אז הוא כבר לא עשיר. זה מקובל אך ורק אם אתה מוכן לזה מראש ומעוניין לקחת את הסיכון.

למצוא פתרון יצירתי במקרה קיצון זה בדיוק המקרה שאני מאחל לך להמנע ממנו. למה לא להיות בשליטה על הנכסים שלך? נכנסת לקריפטו ממש לא מזמן, אם עשית שיעורי בית אתה יכול להיות בשליטה כמעט מלאה כבר עכשיו, בלי לחכות לטובות של הבנקים וכל העוסקים בדבר. אגב אני לא אומר שלא עשית את זה, רק שאלתי אם כן.

בשורה התחתונה לפי הפרופיל שלך (צעיר, רציני, חכם) אני לא באמת דואג לך. אני מאמין שאתה יכול גם לספוג מצב בו הקריפטו משתלט לך על התיק ו\או יורד ישר אחר כך, ואני רוצה להאמין שלא באמת יהיה מצב קיצון שיגרום לך למכור נכסים.

אז במקרה הכי גרוע תקבל שיעור יקר, שזה מעולה.

ובמקרה הכי טוב תתעשר, שזה מעולה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 15:19
לשם הדיוק, הכסף לא מגיע מ IB אלא ממי שקנה ממך את המניות או מהחברה שחילקה דיבידנד.

כן, הכנסה מחייבת דיווח.

למה שהשנים הבאות יהיו מושפעות מהכנסה שקיבלתי השנה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 15:25
איזון יכול להיות גם בקניה, לא חייב להיות במכירה. ויש משקיעים שלעולם לא מאזנים אלא קונים עוד מאותו דבר (סנופי או מדד עולמי הן דוגמאות נפוצות).

נכון, שיקול המס הוא משני ביחס להקצאת הנכסים בתיק.

אפשר גם ללא עלות אם מקדישים לזה פעם אחת את הזמן ללמידה. בסופו של דבר הידע הנדרש כדי למלא דו"ח שנתי לשכיר (למעט במקרים מאוד סבוכים שמצריכים ייעוץ מס) זה חשבון ברמה של בית ספר יסודי ובאיזה שדה רושמים כל דבר.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 17:37
מהסיבות שציין Mr.Bigglesworth

נכון

לגמרי, נכנסתי בגישה כזאת.

אשמח אם תוכל לפרט יותר למה אתה מתכוון ומה הצעדים הנדרשים. אם הכוונה היא לתיעוד והגשת דוחות מס, אז כן אני עושה זאת ונעזר במערכת של תיעוד והנפקת דוחות של חברה ישראלית שאתה בטח מכיר.

נגעת בנקודה מבחינתי. אני צעיר ויכול לספוג טעויות ולכן זה הזמן שלי לקחת סיכונים מחושבים. אני מאוד מאמין בתחום ולכן שלם עם זה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2021 22:30
לקנות באמצעות בנקים שלא יעשו לך בעיות אח"כ, בבורסות מפוקחות, ולשמור תיעוד מלא.

בנקים:

בנק הפועלים - מקום ראשון בפער. אם הכסף שלך יצא מחשבון של בנק הפועלים, מתועד בדרך, ורוצה לחזור לחשבון של בנק הפועלים, סיכוי מעולה שתצליח.

דיסקונט - יש סניפים שידועים כידידותיים.

מזרחי טפחות - אתה בבעיה.

בורסות:

רק ישראליות או קראקן.

מכל השאר תתרחק, בערך כולן לא מפוקחות, תתרחק מ-Binance.

תיעוד:

תתעד הכל. אני אפילו לא אפרט מה כי זה פשוט הכל. כולל צילומי מסך.

כשתרצה למכור הבנק לא יתייחס רק ל-Audit Trail של הכסף שלך אלא גם ינסה להעריך אותך, אם הם יראו שאתה מסודר ויש לך תיעוד מפורט של הכל הסיכוי שיתנו לך למכור יעלה. ככל שהסכומים שתרצה להעביר לבנק יהיו יותר גדולים יש פחות מקום לטעויות מולם.

שמח לשמוע. הרבה בהצלחה! עוקב אחרי השרשור.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2021 02:14
אז מבחינת הבנקים והבורסה אני לא עומד בקריטריונים וזה כבר מאחורי.

בנוסף מבחינת בורסה אני גם לא נשאר בה. חלק מהמסחר שלי היה וגם יהיה בdexים.

אני יודע שזה בעייתי מבחינת ההחזרה אח"כ של הכספים.

מבחינת התיעוד אני לוקח לצומת ליבי, אם יש עוד טיפים פרקטים שאני יכול ליישם אשמח שתרחיב ותעזור לי למנוע סיבוכים בהמשך. בעיקר לאור הנקודה הראשונה שצייניתי.

תודה על הטיפים והנקודות!
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2021 17:24
אז כמו שאמרת יש התפתחויות טובות כמו כללי הלבנת הון שיכנסו לתוקף בנובמבר, ובכללי אנחנו בכיוון טוב ובעתיד אמור להיות יותר קל לממש רווחי קריפטו למערכת הבנקאית.

לכן, מה שהיה היה. אין טעם לבצע שינויים דרמטיים כרגע במיוחד אם אתה לא מתכנן למכור בקרוב. נעבור על הנושאים שוב:

בנקים: אין סיבה לגעת כרגע. במידה ותרצה למכור תבקש ייעוץ מהחברה שציינת, אם נכון ליום המכירה ייעצו לך לפתוח חשבון בנק במקום אחר תעשה את זה.

בורסות: זה לא מאחוריך. יש הבדל בין לבצע קנייה של 100K בבורסה לא מפוקחת ולהסביר שעשית טעות חד פעמית, לבין למכור 1MM בבורסה לא מפוקחת. כמה שאתה יכול לצמצמם פעילות בבורסות כאלו זה מעולה. לכן אני ממליץ לך:

1. תפתח חשבון בקראקן - כשתמכור בעתיד תמכור רק שם. זה ייראה הרבה יותר טוב אם תגיד שהבנת את הטעות שלך ומאז עברת לבצע פעולות רק בבורסות מפוקחות.

2. תעשה שם KYC כבר עכשיו - בימים של עליות מטורפות זה לא הזמן לעשות KYC. אתה תחכה לתמיכה טכנית שלא תענה לך שבוע בזמן שהכסף שלך יהיה תקוע בבורסה שעלולה להיפרץ. אולי אני קצת דרמטי אבל חכה ותראה איזה פחד להשאיר סכומים כאלה בבורסה. חוץ מזה שתמיד עדיף להכין הכל מראש, זו מטרת ההודעות שלי מלכתחילה.

תיעוד: שוב, אמרת שכבר סיימת לקנות לפחות נכון לעכשיו - זה הזמן להוריד את כל היסטוריית המסחר שלך לגיבוי על המחשב או בכונן חיצוני. הבורסות האלו יכולות להיפרץ בכל יום ואז לא יהיה לך מושג מה עשית שם, לכן חשוב להוריד את כל המידע עכשיו ולשמור אותו. בנוסף להיסטוריית המסחר תשמור כל תיעוד של העברה בנקאית, כרטיס אשראי, ממש כל הנתיב של הכסף מהרגע שהוא עזב את הבנק עד לרגע שקנית איתו קריפטו. כמו שאמרתי כמה שיותר מפורט יותר טוב, צילומי מסך וכו'.

בשמחה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2021 18:49
אני רק שאלה.. למה לא להשאיר את רוב האחזקות המניותיות בSP500? למה דווקא המדד הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/09/2021 23:05
לא אפרט על המדד כי ישנם עשרות דיונים בפורום וגם פוסטים של המשקיעה.

על פי התכנון התיק ימשיך להתקיים עוד עשרות שנים. מי יודע, אולי יום אחד ארה"ב כבר לא תהייה הכלכלה הגדולה והחזקה בעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2021 10:43
זאת אומרת שיש לך רווחים משמעותיים על אג"ח, בתיק שנפתח בשנים האחרונות?

איזה אג"ח זה? גם אני רוצה - האג"ח שאני מחזיק נותן תשואה אפסית .
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2021 12:18
תיק שנפתח בסוף 2018. מספר נייר: 5116181. רווח של 7.61% נכון לעכשיו (בסה"כ, לא שנתי).
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2021 13:55
יש הרבה סוגי אגח. השאלה מה המטרה שאתה רוצה שהם ישרתו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/09/2021 21:12
זה אומר שתשלם מס 1.9% ממה שתמכור.

אם יש לך הלוואה בריבית פריים זה, זה ישתלם תוך שנה.

אם מתחשבים בזה שדחיית מס לא פוטרת מתשלום אלא רק דוחה אז עלות המכירה היא פחות מ-1.9% (קשה לחשב בדיוק - תלוי מתי תמכור ומה הרווח עד אז).
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 00:16
עדכון:

תיק השקעות מחקי מדד (msci,sp500, sp500 info tech וקצת מניות חברה מespp): 1,060,000 שח

Vested RSU - כ 270K

פנסיה - כ245K

קרן השתלמות - כ 40K

קריפטו - כ 70K (לא באמת עוקב)

מזומן כ 30K

סה"כ כ1,700,000 ש"ח
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 00:58
ב-3 שנים חסכת 1.3 מיליון שח?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 01:11
חלק יפה מזה ריבית דריבית, אבל כן אני מרוויח יפה
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2024 21:27
כיף לראות מסעות אישיים מוקפצים עם עדכון לאחר שנה שנתיים. נהנתי לקרוא והדרך מרשימה :)
🕒 פורסם בתאריך: 29/03/2024 01:17
תודה עידו!