⬅ חזרה לאינדקס

לצאת או להחזיר?

🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 14:33
שלום,

נכנסתי לפוזיציות לפני מספר חודשים של מספר מניות בתור השקעה לטווח ארוך.

נניח ואני חושב (ברור שאף אחד לא יודע) שתהיה נפילה גדולה בזמן הקרוב.

האם נכון מבחינת אסטרטגיה "buy it and forget it" או אחרי עליה יחסית גדולה לצאת ולחכות לתיקון?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 14:54
האסטרטגיה שלך לא מתאימה להנחות שלך

תעדכן אחד מהם כדי שיהיה קונסיסטנטי.

@שם בדוי
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 14:58
אם זה באמת מה שאתה חושב אז הדבר הרציונאלי היחיד לעשות הוא למכור לפני כן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/02/2021 21:29
כמובן שאם באמת תהיה נפילה אז כדאי למכור, ואם אחריה תהיה עליה אז כדאי יהיה לקנות שוב. זאת חוכמה קטנה.

אבל מה שתעשה או לא תעשה עם מניה אחת בחודשים הקרובים כנראה לא ישפיע הרבה על התיק שלך. אולי תעשה סיבוב נחמד, אולי תצפה בעליות מבחוץ. כך או כך כנראה שהתוצאה לא תהיה דרמטית.

אם לעומת זאת תהפוך את זה לשיטה, אז תראה השפעה משמעותית על התיק. אבל לאיזה כיוון? יתכן שאפשר להביא ככה תשואה עודפת, אבל לכל הפחות זה דורש הרבה השקעת זמן ומאמץ.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 08:44
בקניית מניות ספציפיות בתור השקעה לטווח ארוך טמונות שתי הנחות יסוד-

א. אני מאמין שהמניות שבחרתי יביאו תשואה משמעותית בטווח הארוך

ב. אני לא צריך את הכסף בטווח הקצר או הבינוני.

עכשיו תחשוב לעצמך האם מבחינתך אחת מהנחות היסוד השתנו (המניות שבחרת אולי לא היו הנכונות לצמיכה לטווח ארוך, או שאתה צריך את הכסף לטווח הקצר). אם הנחות היסוד נשארו עומדות, תיקון של השוק בטווח הקצר או הבינוני לא אמור לשנות.

מה שכן, אם יש לך ספקות באסטרטגיה שבחרת ככללותה אז כדאי אולי לשנות אסטרטגיה, ואת זה הרבה יותר נעים לעשות כשהשוק בשיא מאשר בשפל.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2021 08:51
בהשקעות, חשוב לדעת לא רק מה לקנות, אלא גם מתי לקנות ומתי למכור. הגישה הפסיבית די מייתרת את השניים האחרונים וזה יתרון למשקיע העצל / שלא יודע יותר מהשוק.

בקשר לקריסה, כל יום שעובר מקרב אותנו אליה (בהגדרה). לגבי "בקרוב", אני ממליץ לך לעיין בכותרות העיתונים מסוף חודש מרץ האחרון.