⬅ חזרה לאינדקס

צומת דרכים בגיל 34 -שאלות אחרי עשיית שיעורי בית

🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 15:45
שוב שלום לכולם/ן

אז ככה אחרי שקראתי את העצות/הערוות וגם התובנות הלכתי לבדוק כמה דברים . המכללה האקדמית יפו יכולה לקבל אותי לתואר במדעי המחשב על סמך הפסיכומטרי בלבד בתנאי שאציג בגרות בציון עובר באנגלית ברמת 4 יחידות ובגרות של 85 ב-4 יחידות מתמטיקה . לבגרות של אנגלית ברמת 5 ניגשתי השבוע ומניח שאוציא מעל הציון הדרוש . בנוסף אני חושב שעד מועד קיץ אספיק גם להעמיד את הציון הדרוש במתמטיקה . השאלה. שלי היא עד כמה יהיה לי קשה למצוא עבודה בתחום אחרי תואר במדמ״ח מהאקדמית ? אני שוקל ללכת לשמה כי מעבר לתנאי הקבלה הבנתי שיש מסלול גמיש מאוד של יומיים לימודים בשבוע שנמשכים 4 שנים ( אני יודע שגם הפתוחה אופציה מעולה אבל קשה לי לראות את עצמי לומד בלי מסגרת פורמלית ) המסלול הגמיש יעזור לי להמשיך להישאר בעבודה הטובה שאני נמצא בה כרגע (אבטחת תעופה) מחד גיסא אבל מאידך קצת מפחיד אותי ההעניין שכל מה שאוכל לעשות עם תעודה מהאקדמית זה טיארה (מטוס מנייר בערבית ) . בנוסף יש גם את האופציה של להתקבל לעברית אבל הנגזרת של זה היא לפחות שנה וחצי של ירידה בהכנסה וחזרה לדבר על הטרק של האגמים הקפואים או מה צועק השלישי בחוליה של לש״ב .

אשמח לכל סוג של עזרה וביקורת
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 15:49
@fales king בדקת את האו"פ? תואר שלהם שווה המון לדעתי.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2021 16:09
בדקת את האו"פ? תואר שלהם שווה המון לדעתי.

בדקתי , אכן התואר שלהם שווה הבעיה שאני לא יודע עד כמה זה ריאלי בשבילי לסיים שמה תואר ב3-4 שנים
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2021 15:37
אני סיימתי תואר ראשון ושני במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה ואני 25 שנה במקצוע.

אני אהבתי את המסגרת, בזמנו היו שיעורים פעם בשבועיים וגם מוגבר פעם בשבוע, יש גם מכללות שנותנות את התואר של הפתוחה, נראה לי מכללת ר"ג.

(ואז יש יותר תמיכה). עבדתי במשרה מלאה (4.5 ימים בשבוע) במהלך 2 התארים.

אני אהבתי שיש ספרים מסודרים, הכל כתוב, אם אתה לומד טוב ע"פ הספרים וממבחנים משנים שעברו אתה מצליח.

היום גם כל הלימוד הדיגיטלי תפס תאוצה(גם אז היה), פורומים, שיעורים מרחוק, טלפונים למרצים.

אתה יכול לנסות קורס אחד או שניים בסמסטר ולראות אם מתאים לך, ככה אתה לא מתחייב (משלם רק על הקורסים שאתה לוקח).

תיקח את היסודות במתמטיקה ובמדעי המחשב. לדעתי אם תרצה לעבור לאונברסיטה\ מכללה אחרת גם יכירו לך בהם.

היו לי חבר אחד שלמד באקדמית וגם הצליח - עובד בתעשיה היום.

אני חושב שהפתוחה טובה במקרה שלך בזה שהיא תיתן לך הזדמנות לטעום את המקצוע בלי לעשות שינויים מהפכנים בחיים ואז להחליט על דרך ההתקדמות.

אם מתאים לך המקצוע, המסגרת וכו' ואז לעשות החלטות להמשך.

עוד יתרון - אתה לא צריך בגרות ופסיכומטרי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2021 19:32
בהצלחה בבגרות!

בדקת מקומות נוספים?

שמעתי הרבה דברים טובים על האקדמית בתחום של מדעי המחשב.

עם פסיכומטרי כמו שלך הייתי בודק גם אוניברסיטה... בסוף הדברים האלה גמישים, כולנו אנשים והחוקים ותנאי הקבלה תמיד יכולים להתגמש.

כמובן שבסוף את ההחלטה הייתי עושה לפי איפה תוכל להצליח יותר.

אני לא מתכוון מבחינת היכולת ורמת הקושי של מכללה מול אוניברסיטה כי זה נשמע שאתה תצליח בכל מקום, אלא מבחינת כמה הלימודים ישתלבו לך עם החיים האישיים, תחביבים וחיי חברה, והעבודה.

וגם טיפ נוסף, נראה לי שכתבתי לך את זה גם בנושא הקודם:

אני לא מומחה גדול אבל מנסיוני תמיד יעדיפו ניסיון על פני מוסד לימודים כזה או אחר בתואר הראשון... אחרי שתצבור קצת ידע בתכנות, ממליץ לחפש בכל הכוח משרת סטודנט בתעשיית ההייטק. אלו משרות שאפשר להגיע בהן גם ל70-80 לשעה ואפילו 100 בחלק מהמקומות. לא יודע כמה אתה מרוויח כיום, אבל אני חושב שזו הכנסה יפה מאוד, ובשלושה ימי עבודה מלאים בשבוע תוכל לממן את הלימודים (למרות שזכור לי שדיברת על מלגה בנושא ההוא), לממן לעצמך מחייה, וגם לחסוך קצת.