⬅ חזרה לאינדקס

קבלת הצעות מהבנקים עבור הלוואה מול קרן השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 15:17
שלום לפורום הנכבד,

יש בידי קרנות השתלמות ב-ira ואני מעוניין לקבל הלוואה (גישור או רגילה) מול הסכום שנמצא שם. אני מודע לזה שאי אפשר לתת הלוואות מול ira. אבל נראה שזה מדובר רק לגוף שהוא חוץ בנקאי. בבנק שלי (לאומי) לא שואלים שאלות. אבל....קיבלתי מהם הצעה ממש גרועה לדעתי: פריים+0.5 לשלוש שנים. בהתחשב בעובדה שאני רואה שאפשר לקבל מול קרן השתלמות ריביות של p-0.5% , זה נראה לי מוגזם.

השאלה היא האם אפשר לפנות לכל בנק אחר ולקבל הצעה? איך עושים את זה? והאם יש גם גוף שמביא לך הצעות שונות מהבנקים במקום לעשות את זה אחד אחד.

ואם כן קיבלתם הלוואה דרך קרן השתלמות, באיזה גוף ומה הריבית שקיבלתם. יעזור לי להבין אם ההצעות שקיבלתי סבירות.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 15:19
קרן השתלמות נותנת הלוואה טובה למסלול כללי כי הסיכון בו נמוך. במסלול מנייתי הם לא אמורים לתת, או שנותנים על אחוז נמוך יותר מהצבירה בגלל הסיכון. ב IRA הסיכון של המלווה הרבה יותר גבוה כי אתה יכול לשרוף את כל הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 15:22
אתה צודק במה שאתה אומר. אבל על זה לא שאלתי. כאמור, הוכחת ההתכנות ניתנה על ידי הבנק שלי שהם יתנו הלוואות כאלו לira.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 16:05
והם מתנים את זה בריבית גבוהה שמשקפת את הסיכון, כאילו אין לך קרן השתלמות
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 16:39
הבנק שלך ייתן לך הלוואה גם אם לא תהיה לך IRA, הם יודעים כמה משכורת אתה מכניס, כמה הון מנוהל בבנק, כמה ההוצאות שלך וכו'. זה מספיק כדי לקבוע את רמת הסיכון שלך בצורה די טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 16:40
הם נותנים לי ריבית אחרת אם אני משעבד או לא משעבד את הקרן. אז יש לזה משמעות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 17:16
זה מדהים, זה מחיר הפסד (לבנק).

כן אבל בכולם זה יצריך אותך גם להעביר לשם פעילות ובדרך כלל מוגבל בסכום של עד כ100,000 ש"ח.

בלתי אפשרי כי אי אפשר לשעבד קה"ש IRA וגם אם כן אז בנק לא יעשה זאת כי רק אתה מחליט מה לעשות שם ואתה יכול להפסיד את הכל.

אני לא שמעתי מעודי על כזה דבר. אתה בטוח שהבנת אותם נכונה?

אם כן זה אחלה HACK שבעולם.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 17:28
למה? יש להם מרווח יפה בפריים. זה כל הרעיון. לפני כמה שנים קיבלתי הלוואות על 1.65 (כלומר פריים ).

אין לי בעיה עם המגבלה הזו. זו בדיוק השאלה, האם צריך להעביר לשם פעילות? ולמה?

כן , כבר עשיתי את זה בעבר . עלה כאן בהודעות. פשוט עכשיו החלטתי שאולי אפשר לעשות שופינג בין הבנקים או גופים אחרים (יש כאלו?)
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 17:33
לא פעם ראשונה שאני שומע על זה.

דובר על זה פה בפורום מספר פעמים (והייתי בטוח משום מה שאחד מהם היה אתה).
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 17:50
במגדל אתה יכול לקבל פריים +0.1% על קרן השתלמות נזילה, ופריים +0.6% על קרן לא נזילה. הסכום זה 70% מקרן נזילה ו50% מקרן לא נזילה. איפה נותנים פריים - 0.5%? נשמעת כמו חברה שכדאי להכיר. אגב, ההצעה של הבנק נשמעת לי אחלה ולדעתי היא כנראה לא מותנית בIRA שלך (שהיא כנראה לא בבנק).
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 18:03
השאלה האם מגדל יתנו גם לira?

אני לא זוכר כרגע איפה אבל אפשר למצוא פוסטםי שכתוב שאפשר לקבל פריים - 0.5 .

הira שלי מוחזק גם בחשבון בלאומי (אבל מנוהל בהלמן אלדובי). הם יכולים לראות את הכספים האלה. וזו עדיין ההצעה שלהם לקרן השתלמות. אמרו לי שללא השיעבוד זה יהיה ריביות אחרות. אז אני לא חושב שפריים + 0.5 זה כזה אחלה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 18:24
לא רלוונטי לIRA

הם לא.

אסור לחברות הגמל לתת לך הלוואה ע"ח קה"ש/גמל IRA.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 19:06
כי בלי בטחונות הם צריכים להקצות 100% הון לעסקה, המרווח שלהם וזוהי עסקה הפסדית לבנק, זה על תקן "עוף בשקל".

תנסה לקבל אשראי כזה בסכומים גבוהים ללא בטחונות ואין סיכוי לכך וגם לא קרוב לזה.

כמעט תמיד כן.

למה? כי כאמור העסקה הזו לא ממש רווחית, אבל אם תעביר לשם פעילות עו"ש שוטפת + כ.א + אולי איזה תיק ני"ע קטן או פק"מ והופ אתה כבר כן נהיה לקוח רווחי.

בIRA??? אין סיכוי, יתרה מכך זה אסור רגולטורית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 19:36
אסור לחברת הגמל.

עקרונית אין איסור כזה על הבנק שבו הגמל מתנהל.

אני אחפש בהזדמנות את השרשור שדיברתי עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 20:45
לבנק מותר לעשות מה שהוא רוצה בגדול, השאלה אם הוא יכול (או רוצה) לשעבד קה"ש IRA זו שאלה טובה, כלומר שהקה"ש בעצם משמש בתור בטחונות להלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 21:11
התשובה היא כן