⬅ חזרה לאינדקס

כיצד הייתם ממליצים לי להשקיע את הכסף במצבי

🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 15:44
היי!

אני חדש בפורום.

אני סטודנט להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בשנתיים האחרונות לא עבדתי אך בקרוב מתכנן להתחיל לעבוד במשרת סטודנט בתחום (ועוד שנתיים משרה מלאה) ולהכניס הכנסה שוטפת.

אני בזוגיות די הרבה זמן ומתכנן לקנות דירה ב3-4 שנים הבאות.

במשך השנים צברתי הון עצמי של כ250k, כאשר כ50k בקופת גמל להשקעה במסלול כללי, והשאר בפיקדון בבנק כי אני חושב שכיוון שאצטרך את הכסף בעוד מספר שנים בודדות, שזה לא זמן ארוך מספיק להשקעה בשוק ההון. (תקנו אותי אם אני טועה)

חשבתי בכל זאת להשקיע כ20-25k באופן עצמאי באמצעות תיק השקעות מנוהל אישית שהמטרה להחזיקו לטווח ארוך, ושיהיה מורכב מאג"ח מקרנות מחקות מדד בעיקר בארה"ב, משהו בסגנון "שוקולד מריר", אולי עם שילוב של קרן נדל"ן.

מה דעתכם? האם החשיבה נכונה? האם כדאי לשים חלק מהסכום שבפיקדון באג"ח במקום?

מה דעתכם תיק מהסוג הנ"ל?

תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 15:56
חשיבה טובה.

אפשר, זה סכום קטן שגם אם תאבד חצי ממנו עדיין לא תתרחק יותר מדי מהדירה.

זה לא קריטי, יותר סיכון בשביל טיפה יותר תשואה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 16:13
כדאי, ולו רק בשביל הערך הלימודי של זה, לקבל קצת ידע וביטחון ביטחון בשביל הימים שיהיו לך סכומים גדולים יותר להשקיע.

שים לב רק שזה סכום קטן בשביל לחלק בין שלוש סוגי קרנות.

אני הייתי קונה עם חלק מהסכום או עם כולו (בהתאם לסיבולת הסיכון) קרן מנייתית, ואת השאר מחזיק בעו"ש/בפק"ם, ולא קונה אג"ח ונדל"ן.

אני הייתי עושה זאת. זה סיכון סביר בעיניי.

בהנחה שאנחנו מדברים על אג"ח ממשלתי של עד 5 שנים ולא משהו אחר (לא קונצרני או ארוך טווח)
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 16:45
רוב הסיכויים שעמלת קנייה/מכירה + דמי ניהול בבנק יעלו לו יותר מהריבית שיקבל.

אתה כמובן צודק שרצוי להתרחק מקונצרני ומח"מ ארוך.

פיקדון בבנק זה לא כזה גרוע במצבו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 16:46
תודה רבה על התגובה
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 16:49
תודה רבה על התגובה

מה לגבי שתי קרנות מנייתיות? משהו בסגנון 70 אחוז s&p תכלית ו30 אחוז מגדל MSCI World
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 17:05
תראה, אתה מדבר פה על 25k. זה סכום קטן. התשואה שתקבל על זה בשנה שווה בערך למשכורת של יומיים בתור מהנדס חשמל.

לכן קרן אחת או שתיים, ההבדל ברווחים שתקבל הוא זניח. אז תעשה מה שעושה לך טוב על הלב :)

זה לא אומר שאני לא ממליץ להשקיע את כסף, אלא להיפך. יש לזה ערך "חינוכי" מאוד משמעותי. הוא ילמד אותך איך להשקיע בבורסה. זה יותר חשוב מהרווח הכספי שתקבל על הכסף.