⬅ חזור לעמוד הקודם
l

lidor250

פעיל במערכת החל מ- 1/4/21
15
סך הכל הודעות
2
דירוג משתמש רשמי

הודעות אחרונות מתוך המסד

באשכול: מכירת ESPP מחשבון ETRADE
🕒 31/08/2023 12:24
אהלן יש לי סכום שצברתי ממניות שנקנו במסגרת ESPP, אותם אני מעוניין להעביר לחשבון בארץ לשקלים, ראיתי שאפשר לבצע זאת בקלות באמצעות wire. מניסיון של מי שעשה כבר משהו כזה, יהיה לי יותר שווה להמיר לשקלים כבר בETRADE ולבצע את ההעברה בשקלים? או להעביר את הסכום בדולרים ולבצע את ההמרה בבנק בארץ? (בנק לאומי)...
באשכול: האם לקנות דירה למגורים?
🕒 15/11/2021 08:49
תודה רבה לכולם על התגובות. האמת שהקשר מאוד מאוד יציב, 5 שנים פלוס, חתונה תהיה פשוט דירה היא קודמת בסדר העדיפויות בגלל המצב בשוק. לקנות את הדירה שאנחנו שוכרים בה זה לא משהו שממש אפשרי. 5K החזר זה משהו שאני מאמין שאפשרי, במיוחד במשרה מלאה, אבל באמת נשמע שזה משהו שיהיה קשה לקבל. אופציה נוספת שחשבנו...
באשכול: האם לקנות דירה למגורים?
🕒 14/11/2021 08:32
היי, אני וחברה שלי שוקלים לקנות דירה למגורים בשנה-שנתיים הקרובות. שנינו סטודנטים, גרים בשכירות כרגע. עובדים במשרות סטודנט, הכנסה באזור ה8K ביחד במשותף אחרי הוצאות, וברגע שנסיים את התואר- עוד שנתיים- באזור ה17-18K ביחד אם הכל יסתדר. יש לנו כרגע באזור ה850K הון עצמי ביחד. רוצים לקנות משהו באזור הM...
באשכול: בניית תיק לטווח ארוך
🕒 04/04/2021 17:16
היי חשבתי לפתוח תיק לטווח ארוך בהשקעה פסיבית שכוללת מינימום התעסקות. אשמח לשמוע דעות לגבי מה שחשבתי. אז קצת על עצמי: בן 25, בקשר רציני כמה שנים ומתכנן לקנות דירה למגורים ב3-5 שנים הקרובות ברוב ההון שיהיה ברשותי כאשר במקביל לצבור הון בתיק ההשקעות לדירה להשקעה. סטודנט להנדסת חשמל ואלק'. בקרוב מסי...
באשכול: חדש בשוק ההון ורוצה ללמוד
🕒 02/04/2021 11:45
תודה רבה על המענה המפורט והענייני. אז שתי שאלות נוספות ברשותך 1.ככלל, ניירות ערך של קרנות שנסחרות בארץ מחלקות דיבידנד? 2. לגבי 25 התיקים שפורסמו. אני רוצה מאוד לקחת מכמה מהם השראה אז בעצם מה פשר ההקבלה בין נייק ערך x שנסחר בניו יורק לבין נייר ערך y באותה שורה שנסחר בתל אביב? הרי לדוגמא אג"ח ש...
באשכול: חדש בשוק ההון ורוצה ללמוד
🕒 02/04/2021 09:11
היי! הצבתי לעצמי מטרה ללמוד במשך חודשיים ללמוד על שוק ההון ובסופם לפתוח תיק השקעות לטווח ארוך, שמורכב בעיקר מקרנות כי אני מאוד רוצה פיזור בתיק. בתור התחלה ב20-30k ולהגדיל את התיק בכמה אלפים כל שנה. עד עכשיו השקעתי בעיקר דרך קופות גמל להשקעה אבל אני מעדיף ללמוד ולהבין באמת במה אני משקיע. יש לי כ...
באשכול: כיצד הייתם ממליצים לי להשקיע את הכסף במצבי
🕒 01/04/2021 16:49
תודה רבה על התגובה מה לגבי שתי קרנות מנייתיות? משהו בסגנון 70 אחוז s&p תכלית ו30 אחוז מגדל MSCI World...
🕒 01/04/2021 16:46
תודה רבה על התגובה...
🕒 01/04/2021 15:44
היי! אני חדש בפורום. אני סטודנט להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בשנתיים האחרונות לא עבדתי אך בקרוב מתכנן להתחיל לעבוד במשרת סטודנט בתחום (ועוד שנתיים משרה מלאה) ולהכניס הכנסה שוטפת. אני בזוגיות די הרבה זמן ומתכנן לקנות דירה ב3-4 שנים הבאות. במשך השנים צברתי הון עצמי של כ250k, כאשר כ50k בקופת גמל להשקעה...