⬅ חזרה לאינדקס

ך

🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 10:52
אעדכן
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:14
הנאסד"ק עלה ב - 100% בשנתיים האחרונות.

מדד CRSP US Small Cap Growth עלה ב- 80% בשנתיים האחרונות.

הביטקוין עלה במי יודע כמה אלפי אחוזים.

לפי התיאור שלך התיק שלך היה מורכב מני"ע באזור חיוג הזה.

אתה בטוח שאתה יודע להכות את השוק? או שמא נפלת על שנתיים שוריות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:21
מניות ובעיקר מניות צמיחה ספציפיות גם בשוק ממוצע יעשו תשואה יפה.

ובכלל, אולי אפול על עוד 4 שנים שוריות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:24
לא נכון, מניות צמיחה יכולות להציג, והציגו בעבר, ביצועי חסר משמעותיים לתקופות ארוכות.

אולי, ואולי לא.

אני אישית לא הייתי מרגיש בנוח לשחק בכסף של מישהו אחר על בסיס התשואות שהשגתי בשנתיים האחרונות (שהן כנראה לא שונות ממדד הייחוס הרלוונטי).
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:28
נשמע כמו הצלחה מסחררת, או כישלון כביר.

תחזור לעדכן, אני עדיין אהיה פה עם הפופקורן.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:36
בוודאי שהן יכולות, הן גם יכולות לרדת ב90%. כתבתי מניות ספציפיות קרי- חלק מהמניות יכולות גם בשוק ממוצע לעשות תשואה טובה. כמובן שחלקן יכולות גם להתרסק

כואב לי לשמוע את המילה הזו. זה לא משחק זה דבר מאוד רציני

אעדכן!
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:40
אם מערכת היחסים שלך עם אותו אדם חשובה לך, תוותר על הרעיון.

אם לא אכפת לך יותר מדי ממערכת היחסים איתו, לך על זה, קיבלת כרטיס לוטו ללא עלות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:42
+1

המוטו שלי ושל מרבית הבוגרים והמנוסים כאן בפורום הוא לא לערב/לנהל כספים והשקעות של חברים או בני משפחה.

זה מתכון לאסון.

ואם

אם הוא אמיד אז שישלם לבית השקעות דמי ניהול תיק בצורה מקצועית.

בנאדם מבוגר ואתה הולך להשקיע 33% מכספו במטבעות? אתה רציני? בן כמה הוא?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:49
הגיל אינו משנה אלא מידת ההזדקקות לכסף
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:55
בשוק עולה, כל מטאטא יורה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 11:57
פספסת את החלק הזה
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 12:22
הוא כתב 33% מה-200,000 שח, לא מההון של האיש. אני מניח שזה בן אדם שהונו נאמד במעל 20 מיליון שח אם הוא נותן לבחור בן 24 סכום של 200,000 שח לשחק איתו. אני מניח שזה אבא שלו.

אני הייתי מוותר על המטבעות הקטנים ומכניס יותר כסף לביטקוין ואית'ריום, לשים עליהם רק 20,000 שח זה מעט מדי בהנחה ואני צודק וההון של האיש נאמד ב~20 מיליון שח. זו דעתי האישית בלבד ומה שאני עושה רלוונטי רק אלי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 12:29
כפי שקנדי היה אומר ׳כאשר הגאות עולה, כל הספינות מפליגות׳
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 12:42
אגב אני מסכים עם המלומדים פה, ההצלחה שלך בשוק בשנתיים האחרונות לא אומרת כלום, בעקבות הקורונה המון כסף מלאכותי הוזרם לשוק והכל עלה בצורה לא פרופורציונלית, נראה לי שהיה צריך ממש להתאמץ כדי להרוויח פחות מ-30% בשנה האחרונה - ומה הפלא כאשר 22% מהדולרים שקיימים הודפסו רק השנה. בסופו של דבר יהיה תיקון והדברים יחזרו למסלולם.

העובדה היא שאין לך מספיק ניסיון, יש סבירות דיי גבוהה שתיק בניהולך לא בהכרח יתן ביצועים עודפים על השוק.

אני אישית גם עוזר לקרובי משפחה עם ניהול התיקים שלהם, ביניהם תיק בסכום נכבד של אימי האמידה.

היא יכולה להרשות לעצמה להיות בסיכון מקסימלי ואיכות חייה לא תפגע אם התיק יפול ב-80% או ימחק. אני מניח שאצלך המצב דומה.

השאלה אם אתה בטוח שהיחסים בינך לבין הקרוב משפחה לא ישתנו, זה לא רק הוא, אם אכן מדובר באביך ויש לך אחים ואחיות הם גם יכולים לראות בך אשם במקרה של קריסה וזה יכול לערער את יחסכם לכל החיים. רוב האנשים בפורום בדיעה נחרצת נגד.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 12:45
תודה רבה!

עכשיו אני יודע במה משקיעים בני עשרים וארבע עם ניסיון של שנתיים בשוק ההון בשיא הגאות שחושבים שהם יכולים להרוויח לטווח ארוך 30% לשנה ולא רואים מצב בו יפסידו כי "יש לי את זה".

עוזר לי מאוד לחדד את הרשימה השחורה שלי.

או שאולי אתה טרול ולא הבנתי את הבדיחה? אני כנראה זקן מידי ואיכשהו אף פעם לא מצליח לקלוט את הקטע הזה עם טרולים...
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 12:58
לעניות דעתי ההגדרה של הפעולה היא לא "להשקיע לאחר", אלא "לקחת הלוואה לטובת השקעה".

אני לא מכיר את המונח "אני לא חושב שהוא ייקח כסף אם אפסיד" - זה משהו שסוכם או לא? את האפסייד שלו נראה שהוא ידע לסכם איתך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 12:59
לא הבנתי מה השאלה כאן. לא היה סימן שאלה בכל ההודעה.

פשוט כתבת מצב נתון וביקשת עצות לשיפור אותו מצב נתון.

אין לי עצה כזאת לתת לך כי ההנחות שעליהן ביססת את המצב הנתון שלך שונות שנות אור מהשקפתי וההשקפה הרווחת כאן בפורום.

זה כמו שאשאל אותך "אין לי רישיון, לקחתי לאבי את הרכב ואני נוסע על אוטוסטרדה נגד כיוון התנועה. אני ממש טוב בזה!

כמו כן, אני מנסה להיות קשוב לאנשים חכמים עם ניסיון רב ממני,

אם יש לך משהו חכם להגיד - לטוב או לשיפור אני אשמח"

מה היית עונה לאחד כמוני? תפעיל וישרים?

בקיצור, לא נותר לי חוץ מלאחל לך ולו בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 13:07
תודה שסיכמת את מה שאני מרגיש בשרשור הזה בצורה כ"כ רהוטה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 13:12
זה העיקר. כנראה הקטצ' הוא שלקרוב העשיר לא יהיה נעים לרושש את הקרוב הצעיר והעני במקרה של הפסדים.

אם זו התוכנית (לגיטימי לגמרי ביחסים משפחתיים כל עוד אין מניפולציה), אז מבחינתך ההשקעה מעולה ואולי שמרנית מדי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 13:16
בשורה התחתונה, אתה מחזיר לו מה שיהיה ואם תפסיד אולי תצטרך להחזיר רק את הקרן. ה-7% שנתי זה סתם התרברבות שאתה מספר לעצמך (הרי לא סביר שאם התשואה השנתית תהיה 3% הוא ידרוש את ההפרש ל7% שהבטחת אבל אם תפסיד יבקש רק את הקרן. במצבים מסוימים יהיה לך עדיף וקל יותר להפסיד כסף). אם כבר הוא רוצה לתת לך שיעור בחינוך פיננסי היה עדיף בלי ויתורים והנחות.

אתה בן 24, אני לא יודע כמה ניסיון יש לך ובאילו סכומים אבל כנראה שרוב חייך הבוגרים ראית שוק שורי ושני שיהוקים ב2018 וקורונה ואתה מבסס על זה תפיסה שיש לך את זה ואפילו ספק מתחייב על תשואה שלא היתה מביישת תרמית פירמידה. הייתי מאחל לך רק הצלחה אבל אני באמת ובתמים מאמין שזה יהיה לך לרועץ בהמשך, אז אאחל לך שתלמד מהשיעור הזה את מה שצריך כדי להיות משקיע בוגר יותר ולקבל החלטות טובות יותר בהמשך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 13:32
מצד אחד אני מסכים איתך.

מצד שני

Ok Boomer וגם stonks, they only go up
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 13:35
אני חי עם זה בשלום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 14:42
כל פעם שאני חושב שכבר ראיתי את כל סוגי ההודעות האפשריות, יש הפתעות, היה שווה להיכנס לפוסט בבוקר.

הזוי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 14:43
נראה שמחקת את ההודעה הראשונה ואת שם השרשור, מה שהופך אותו לחסר כל ערך. אפשר כבר למחוק הכל וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 15:22
זה יותר ויותר מרגיש כמו הטרלה
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 16:37
@תמיד לומד

מחקת את פוסט הפתיחה של השרשור שלך,

ערכת את נושא הפוסט.

חברים השקיעו זמן לענות לך.

בלשון המעטה - זו חוצפה.

לכן השרשור ננעל.