⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות ראשון - כמה שאלות

🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2021 17:47
שלום חברים,

רקע – אני בן 20.5, חייל סדיר, חוסך את רוב ה"משכורת" + מתכנן על להתחיל לעבוד בקרוב.

כרגע אני משקיע סכום של 40 אלף ש"ח בקופת גמל להשקעה עוקבת S&P500 דרך הלמן אלדובי,

30 אלף במטבעות דיגטליים,

ויש לי סכום נוסף של 30 אלף ש"ח שאני רוצה להשקיע בעצמי בקרנות ומדדים דרך IBI \ מיטב דש טרייד (עוד לא החלטתי)

+ 70 אלף ש"ח שאני מעוניין להשקיע שלא יהיו חשופים כולם למניות (לא רק כסף שלי) ואני מחפש השקעה בטוחה יחסית שלא אצטרך לנהל בעצמי - התשואה פחות קריטית, פשוט אני לא רוצה להמשיך להשאיר אותם בפיקדון בבנק.

כלל ההשקעות לטווח ארוך - בינוני, ואשמח שתמליצו לי לפיתרון עבור ה70 אלף, וגם להמלצה לברוקר מסחר עצמאי בארץ.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2021 09:22
ברוך הבא לפורום,

ראשית כל הכבוד על הון התחלתי של 170K בגיל כזה. יש לך את הפוטנציאל להפוך להיות מולטימיליונר עד סוף העשור*.

עם זאת, כמי שנראה שלא בנה את ההון הזה בעצמו אני מקבל את ההרגשה שההשקעות נבחרו בצורה שרירותית לפי טרנדים, ולפני שאתה קופץ להחלטות פרקטיות אני חושב שאתה צריך לקרוא וללמוד עוד קצת.

תתחיל מלהסתכל על כל התיק שלך כיחידה אחת. מה שיש לך זה לא X ש"ח פה, Y ש"ח שם. יש לך סה"כ 170K בתיק השקעות שמחולק על פני מספר אפיקים.

השלב הבא הוא להחליט: מה אחוז החשיפה למניות?

תיעזר במה שאמרת כאן, קרא את הפוסט המתאים בבלוג של המשקיעה (חפש "ההחלטה הגורלית ביותר עבור תיק ההשקעות שלכם"). ותגיע למס', הוא אחוז החשיפה למניות האידיאלי בשבילך.

ברגע שיש לך את זה, אתה יכול להתחיל לתקוף את התיק הנוכחי עם השאלות הקשות:

1) האם זה הגיוני ש20% ממנו מושקע בקריפטו?

2) האם בגילך הצעיר היתרונות של קופ"ג להשקעה (קצבה בגיל 60 ללא מס, החלפת מסלולים בלי אירוע מס) מצדיקים את הנגיסה בתשואה כשאתה הולך להשקיע באותם מדדים עצמאית בחמישית מדמי הניהול?

זה לא משנה, בחר את זה שנראה לך יותר, מה שכתבת שקול.

*אני במקומך הייתי לוקח את הזמן, קורא את הבלוג מההתחלה ולא ממהר להשקיע עוד כסף בצורה פזיזה בלי אסטרטגיה סדורה. זה יהיה שווה לך זהב במשבר הבא.

בהצלחה, לא ממליץ/מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2021 16:23
קודם כל תודה רבה על התגובה המפורטת,

עשית לי סדר בראש ואני ימשיך ללמוד עוד כמה שבועות עד שאני יתחיל להשקיע,

בנתיים אני רק סגור על להשקיע ישירות באותו הסכום של הקופ"ג בS&P500 ולהפסיק לשלם את ה0.5 דמי ניהול סתם,

שוב, תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2021 17:48
אשמח אם תענו לי

בן 21 פתחתי תיק השקעות באקסלנס

סכום התיק יהיה בין 40000 - 50000 וכל רבעון אני אאזן אותו .

אשמח לשמוע דעות על פיזור התיק:

ארהב : 40% מהתיק

IWV- דמי ניהול 0.2%

USSC(ZPRV) - דמי ניהול 0.3%

שווקים מתפתחים : 30% מהתיק

IEMG - דמי ניהול 0.11%

שווקים מפותחים : 30% מהתיק

IEFA - דמי ניהול 0.07%

אני רוצה לתת מקום גם למניות קטנות ולפיזור מקסימלי בעולם, אשמח לדעות.

תודה רבה