⬅ חזרה לאינדקס

תנו ביקורת על התיק !

🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2021 19:24
אהלן !

התייעצתי פה בתחילת הדרך איפה לפתוח את התיק/בחירה כללית בני"ע ועבר מאז בערך רבעון

אשמח לביקורת (חיובית ושלילית ! )

מטרת התיק היא לטווח של 5+ שנים,המחשבה הייתה לנסות "להכות" את השוק ולהוציא תשואה עודפת ע"י פיזור יותר "אקזוטי"

בפועל SP500 דהר למעלה ,לעומת סין ושווקים מתעוררים "שפגעו" בביצועי התיק (לטווח הקצר)

פירוט התיק כרגע :

iShares S&P 500 - 42%

iShares Automation & Robotics - 15-16%

9-10% - מטבעות קריפטו

iShares Europe - 8-9%

iShares MSCI EM IMI - 7-8%

iShares China A - 7%

6-7% - קסם ETF ת"א 125

השאלה היא האם להמשיך "לספוג" הפסדים ולהמר על התשואה העודפת לטווח של מספר שנים קדימה או לחזור להיות "סולידי" ולצמצם את התיק ל2-3 ני"ע

תודה לכולם !
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2021 09:12
אז אתה מודה שאתה מהמר, ואתה שואל האם להמשיך להמר.

השאלה הזו מאד מוכרת, וממכרת, במיוחד לאנשים המבלים את זמנם בקזינו.

אגב, הייתי שוקל לצמצם את השימוש בסימני הקריאה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2021 09:21
לדעתי ללמוד את הלקח המתבקש ולעבור ל2-3

הרפתקאות תחפש במקום אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2021 11:01
החיסרון הכי גדול של תיק "אקזוטי" שאמור "להכות את השוק" הוא חוסר היכולת להתמיד בו. עובדה, עבר רבעון וכבר אתה שוקל לוותר אחרי פערי תשואה מינימליים מול תיק "ברירת המחדל".

השאלה היא למה אתה רוצה לצמצם ל2-3 קרנות ולחזור לתיק "סולידי"? (איזה 2-3 קרנות מדובר?) האם זה כי :

1. למדת שקשה מאוד להכות את השוק ועדיף להסתפק בתשואותיו ה"בינוניות"?

2. אתה חושב שהתיק הסולידי נותן יותר תשואה מהתיק הנוכחי שלך (לפחות ב3 חודשים האחרונים) ולכן הוא "יותר טוב"?

אם התשובה היא 1 - למדת משהו. אם התשובה 2 - אתה עדיין רודף אחרי תשואות וסופו של דבר הספקות וגם השינויים יחזרו בפעם הבאה שתיק נוצץ אחר יעשה יותר תשואות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2021 12:43
התיבול של כל תיק הוא לא משמעותי. הרבה יותר חשוב להתמיד ולאזן ולא להתפתות לשינויים בהרכב התיק בכל פעם שסקטור מסוים עולה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2021 12:48
אם אתה שוקל למכור בעקבות ירידות משמעותיות בתיק אז לפחות למדת משהו על סיבולת הסיכון שלך.

באופן כללי אם אתה מאמין במדדים/חברות שרכשת אז זה לא צריך להשתנות בעקבות הירידות האחרונות ואולי עדיף להמשיך להחזיק אותם לטווח ארוך כמו שתכננת מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2021 00:01
מהמר זו מילה גדולה

בעיקרון לוקח סיכונים "מחושבים" בסיטואציה שבה הסכום < מהידע/ניסיון שאנסה להפיק

אבל תודה על התשובה ! ;)

צודק,זה בהחלט חוויה מלמדת על מנת להכיר את עצמי מבחינת אופן ההשקעה שמתאים לי ( בתור בחור צעיר וחסר ניסיון,חושב שעמדתי יפה במשך 3-4 חודשים בלי לאזן בכלל)

המטרה מלכתחילה הייתה לחוות דריסת רגל ראשונה בשוק על מנת להבין מה מתאים לי

- מצד אחד החשיבה לחזור לתיק "סולידי" כי הוא המיינסטרים המומלץ ע"י מיטב המוחות פה (רובם לפחות)

- מצד שני יש כאן לפעמים גישה "סולידית" מדי לטעמי למצב הנוכחי שבו אני נמצא (צעיר,חסר דאגות כלכליות כרגע ולכן יכול טיפה יותר להסתכן)

תודה על התשובה :)

מסכים,עדיין בחיפוש אחר מתודולוגיית ההשקעה שמתאימה לי ושאנסה לדבוק בה לתקופה ארוכה

תודה על התשובה

מסכים,חוויה לימודית על יכולות ההשקעה שלי לחלוטין

מבחינת מאמין בני"ע שבחרתי,צמצמתי את הבחירה הכוללת ל6-7 בתחילת הדרך

עכשיו עושה חישוב ואיזון עם עצמי ובעיקר איתכם

תודה על התשובה !

אשמח לדעתך גם בהתחשב בגיל ובמצב הכלכלי שלי (כרגע יכול לקחת יותר סיכונים )

תודה אורי !
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2021 00:15
יש סיכונים ויש הימורים, זה לא אותו הדבר.

אם יש לך יכולת וסיבולת לקחת סיכונים גבוהים תוכל להשקיע בתיק 100% מנייתי שזהו תיק בסיכון גבוה מאד, לדוגמא תוכל להשקיע במדדים עוד יותר מסוכנים אבל שאולי יתנו לך תשואה עוד יותר גבוהה (מדד טכנולוגי או מניות קטנות לדוגמא).

אם זה לא מספיק לך תוכל גם להשקיע בתיק ממונף, זה כבר סיכון אולטרא-גבוה.

שלא ישתמע שאני ממליץ על משהו, אני לא.