⬅ חזרה לאינדקס

הלוואת גישור כנגד פק"מ שקלי - ניסיון לחמוק מסיכון אינפלציה

🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2021 01:37
אני רוצה למשוך סכום לא קטן להשקעה במניות ויש לי שתי אופציות:

1) פק"מ צמוד ונזיל (קרמבולה) שמסתיים בעוד כשנתיים וחצי

2) לקחת הלוואת גישור כנגד פק"מ שקלי סגור שמסתיים בינואר 22 - הלוואה שקלית לא צמודה בריבית ניידת כמרווח מהפריים שתתקזז מרווח של כ4.3% אחוז (ב4 שנים שהיה סגור בו, כאמור הכל נומינאלי כאן)

על פניו נראה שברור שעדיף לקחת את הלוואת הגישור הזו בגלל שסיכון האינפלציה משמעותי הרבה יותר מהפסד של הריבית על ההלוואה.

רגע לפני שאני עושה את זה, הייתי שמח לדעת אם לדעתכם זו הבחירה הנכונה, או שאני מפספס כאן "מלכודת" בדמות ריבית ניידת כמרווח מהפריים? לפי מה שהבנתי זו ריבית שמתעדכנת עם שינוי הפריים.

אם הבנתי נכון, אז השאלה שלי היא: האם בתרחיש של אינפלציה גבוהה הריבית הזו תעלה כך שבעצם ההחזר לבנק יהיה בסופו של דבר בגובה האינפלציה כך שבעצם לא ניתן לברוח ממנה?.

אשמח לדעתכם לגביי המשיכה העדיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2021 08:26
זה אומר פריים פלוס משהו.

השאלה החשובה היא מה זה המשהו. פריים פלוס חצי זה דבר אחד, פריים פלוס חמש זה אחר.

חוץ מזה, ריבית ניידת חושפת אותך לסיכון העלאת ריבית בנק ישראל. יש סיכוי טוב שאינפלציה, אם תהיה, תלווה בהעלאת ריבית.

לא חושב שיש תשובה מוחלטת. גם חסרים פרטים (ריבית ההלוואה) וגם תלוי מה יהיה בעתיד.

לדעתי בהחלט חבל לפתוח פקדון קרמבולה, בתנאים שהייתי חולם לקבל היום. מצד שני לקחת הלוואה לצורך השקעה זה מינוף, ומינוף הוא כמעט תמיד עניין מסוכן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2021 09:57
עצם סיכון העלאת הריבית נראה לי שכבר גורם לזה להיות לא כדאי.

מה שכן, אם אקח הלוואה, אז הכסף יהיה זמין מיידית ויושקע בשוק ההון,אם תהיה אינפלציה כנראה שהתשואה תכסה את ריבית ההלוואה ואף יותר, אני צודק או שהקשר בין אינפלציה לתשואות חיוביות במדדים הוא מקרי?
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2021 21:16
אני מתעב הלוואות
🕒 פורסם בתאריך: 09/05/2021 21:26
אם יש קשר כזה, אז למיטב ידיעתי הקשר קיים בטווח הארוך ולא בטווח הקצר