⬅ חזרה לאינדקס

IB כנגד בית השקעות ישראלי, כאופציה לרלוקיישן עתידית

🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 11:00
שלום חברים,

עד עכשיו הייתי בטוח שכדי להתחיל פשוט אני מעדיף להשקיע דרך בית השקעות ישראלי, להימנע מחישובי מס, העברות מט"ח וכו'.

במחשבה שניה, לאור המצב בארץ, אני לא פוסל 20-40% מעבר לחו"ל לרוקיישן מתישהו. במצב זה, אצטרך הרי למכור את כל התיק בבית השקעות הישראלי ולשלם מס.

ולכן התחלתי לחשוב על IB, שאמנם הסיכוי שאעבור מדינה אינו גבוה, אך קיים. כמו כן אני לא מתכוון למשוך כסף בזמן הקרוב, כך שעד שהתיק יגיע ל 2 מיליון נדמה לי, לא אצטרך לדווח מס בכלל.

מה דעתכם ? האם במקרה של סיכוי לרוקיישן, כדאי להתחיל מלחתכילה מ IB כדי לא להתעסק אחר כך עם מכירות תיק ולחטוף מס הון ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 11:04
מבלי להיכנס לשאר השיקולים:

לא נכון, אפשר להעביר ניירות מברוקר ישראלי לברוקר זר בלי למכור (עשיתי זאת בלי בעיות מיוחדות, העמלה של הברוקר הישראלי היתה כמו עמלת מכירה).

אולי יש בעיה רגולטורית עם אחזקת ניירות ישראליים דרך ברוקר זר, זכור לי ששמעתי פעם משהו כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 11:32
השאלה מה קורה מבחינת מיסוי, אם מעבירים את הקרנות של בלקרוק מתל אביב לבורסת לונדון למשל, ובנוסף עוברים לIB.

ואם מנתקים תושבות?

האם הצעדים הנ''ל כרוכים בתשלום מס כפוי?. איך עושים את שני הצעדים האלו בכלל?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 11:43
ישראלי אכן לא יכול להחזיק ניירות ישראלים דרך IB אבל זרים כן יכולים,

כך שאחרי ניתוק התושבות ועדכון כתובת אצל IB, הם כן אמורים לקבל את הניירות הישראלים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 11:47
המס שתשלם יהיה הקטן שבדאגותיך.

וכמו שאני תמיד מזכיר, את המס משלמים בכל מקרה. הדבר היחיד שאתה חוסך זה את הריבית על המס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 11:52
לא בהכרח, תחת סעיף 100א (מס יציאה) קיימת אפשרות לדחות את תשלום המס למועד מימוש הנכס.

אין שום מניעה לתושבי חוץ להחזיק חשבון בבית השקעות ישראלי, אבל כמובן שקיימים גם שיקולים מעבר ל100א שצריך לקחת בחשבון (ניתוק תושבות לדוגמא).

חשבתה על אפשרות של להעביר את ניירות הערך לברוקר זר לפני/ב מועד ניתוק התושבות ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 12:09
אם יש בעיית מס בזמן ניתוק התושבות, אני לא רואה איך מעבר לברוקר זר יפתור אותה. אלה בכל מקרה נכסים שהוא צבר בזמן שהיה אזרח ישראל... אלא אם כן הכוונה היא להעלים מס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 12:10
אין שום מניעה להחזיק תיק בארץ גם אם אתה לא תושב.

את המס בכל מקרה תצטרך לשלם, לא משנה איפה הניירות מוחזקים
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 15:15
רק מוודא שאני מבין: אם מחזיקים תיק בברוקר זר ומנתקים תושבות צריך לשלם לישראל מס על הרווחים גם ללא מימוש?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 15:26
כל עוד אתה תושב ישראל אתה חייב במס על כל ההכנסות שלך, לא משנה אם הם בישראל או מחוץ לישראל.

אחד מאותם חוקי מס שאתה חייב בו בתור תושב ישראל הוא מס היציאה שהוזכר פה בשרשור.

ספציפית זה אומר שאם יש לך תיק השקעות (לא משנה אם בברוקר ישראלי או זר), ברגע שאתה מנתק תושבות יש לך חבות מס על הרווחים. לפי התקנות אתה יכול לדחות את תשלום המס עד למועד מימוש הנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 15:56
לא מבין מה ההתלבטות.

אם תחליט לצאת לרילוקיישן יהיו לך כמה שנים עד שתיחשב כמי שאינו תושב ישראל. אם תהפוך את הרילוקיישן להגירה, תנהג לפי חוקי המס העדכניים במקום אליו תהגר ובישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 15:58
ואז משלמים מס גם על הרווחים שנוצרו בין ניתוק התושבות למימוש או רק על הרווחים שנוצרו עד לניתוק התושבות ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 16:01
אני חושב שרק על הרווחים שנוצרו עד הניתוק, אבל אני לא בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 16:09
רק עד לניתוק וגם הפרשי הצמדה ממועד המימוש ולא ממועד הניתוק. תכלס אין סיבה לשלם במועד הניתוק.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 17:41
אז נראה שהמצב לא נורא ככה או ככה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2021 17:52
הנקודה העיקרית היא שאין הבדל בין ככה לככה :-)

האם זה נורא שצריך לשלם מס זה כבר דיון פילוספי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2021 16:41
אם הייתי צריך להתחשב בכל דבר שאני לא פוסל בסבירות של 20% לפני פתיחת תיק השקעות, לא הייתי משקיע לעולם...

אם ואכן יום יבוא ותתממש האפשרות של הגירה אז תאמין לי שהפסד האופטימיזציה של דחיית מס תהיה הכסף הקטן לעומת העלות הכללית של התחלה מאפס בארץ חדשה.