⬅ חזרה לאינדקס

משכנתא ותיק השקעות?

🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2021 12:37
שלום חברים-התייעצות לגבי השקעה.

יש לי הון של 750k ואני מעוניין להשקיע אותם בדירה להשקעה באיזור הקריות (ואולי חלק בתיק השקעות). אין לי כסף עודף אז אוכל להחזיר משכנתא לדירה רק בהתאם לשכירות.

אני לא מעוניין להשתמש בכסף הזה ב20 שנה הקרובות ומבחינתי שיהיה בהשקעה.

אני מעוניין לקנות דירה באיזור סכום 1.25M

באופן כללי- בהנחה ואני לא רוצה להשתמש בכסף,האם נכון לקחת משכנתא גדולה יותר וחלק מההון שלי לשים בתיק השקעות?

או שכדאי להשתמש בכל ההון עבור דירה להשקעה?

ובאופן ספציפי יותר- מה עדיף?

1- לקחת משכנתא ל20 שנה של 500k נוספים ולקנות דירה להשקעה עם כל ההון של ב1.25M

2- לקחת משכנתא ל20 שנה של 650k ,לקנות דירה להשקעה ב1.25M ולשים בצד 150 בתיק השקעות באלטשולר.

תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2021 12:57
מה השכירות הצפוייה מהדירה?

מה הרכב תיק ההשקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 25/05/2021 13:08
ברוך הבא לפורם

קודם כול אסור להמליץ או לייעץ בפורם, אנחנו כמובן יכולים רק לתת לך כיוונים למחשבה

דבר שאני אני לא איש מקצוע, יועץ מוסמך ואל תסמוך על המידע שאני אומר ותאמת אותו תמיד אם הוא נכון (ובכללי לאדם אנונימי באינטרנט)

לגופה של השאלה, השאלה שלך היא קצת פילוסופית ולא קשורה למשכנתא

אתה שואל בעיקרון האם למנף את ההשקעה שלי בעוד X אחוזים ואת המינוף (כסף שהוא לא שלך) להשקיע בשוק ההון

זאת שאלה מאוד אישית ותלויה רק בך ובסיבולת סיכון שלך

ממה שכן כתבת נשמע שאין לך עוד מספיק ידע בשוק ההון (כי רשמת תיק השקעות אנטשולר שזה ניהול אקטיבי שזה די ההפך מכל מה שהבלוג והפורם הזה עוסק) וזה בעיקר רצון לתפוס 2 ציפורים במכה אחת

בכל אופן אחרי שתחליט את ההחלטות הגדולות של הסיכון תתקדם לבדיקת ריביות

אם כמובן אתה תשלם על ה150K הנוספים האלה ריבית של 3 אחוז (אפילו לא צמוד)

אתה צריך שהתיק השקעות המנוהל שלך יעשה סביב ה5.5 אחוז תשואה בשביל להחזיר רק את הריבית (דמי אחזקה לבנק 0.3 שנתי, דמי ניהול אנטשולר על הקרנות של 1.2 אחוז בערך, משאיר אותך עם תשואה של 4 אחוז ועליה 25 אחוז מס רווחי הון שמשאיר לך ביד 3 אחוז רק שהולך כולו לתשלום הריבית

כל זה כמובן לפני התחשבות באינפלציה

בגדול בממוצע שוק ההון לתיק 100 אחוז מנייתי נותן 6 אחוז תשואה וזה תיק בסיכון גדול - אז לא רואה את הסיבה לסיכון כזה גדול וגם כאב ראש מבלי היכולת להרוויח משהו משמעותי מזה במיוחד לטוווח ארוך שהממוצע אז מתיישר

וכמובן כן חושב אותך לסיכון וכאב ראש

כן מציע לך לבדוק חלופה מס' 3 (לא ממליץ)

לקחת משכנתא 650 ולהפוך אותה ל500 במסלול פיתוי

אתה יכול לקרוא על זה עוד פה

גוגל: פורם הסולידי מסלול פיתוי