⬅ חזרה לאינדקס

האם יש דבר כזה כ"תועלת פוחתת" בהמשך הפרשה שוטפת מהמשכורת לחיסכון

🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2021 21:32
היי,

כשמתחילים לחסוך לכל הפקדה לחיסכון יש משמעות רבה בגובה החיסכון, אבל בהמשך הדרך המשקל של כל הפקדה מכלל החיסכון הולך ויורד.

אני במצב כזה שהפקדה שוטפת של רוב הנטו מהמשכורת מוסיפה שברירי אחוז לחיסכון הכולל.

מתמטית אני כן מבין שההפקדות האחרונות מוסיפות לסכום הסופי במונחי כסף, לא פחות מההפקדות הראשונות, אבל מעשית, ההפקדות האלה לא מאוד מקרבות אותי ליעדי החיסכון שלי, והיעדים תלויים בעיקר בביצועי שוק ההון.

האם לדעתכם במצב כזה יש היגיון בהמשך החיסכון האגרסיבי וההפקדה החודשית לשוק ההון?

אין לי הוצאות שוטפות גדולות או קניות רבות, וזה לא מאמץ לחסוך, אבל אולי אני לא חיי נכון, ואני צריך ללמוד להוציא יותר על מנת להעשיר את חיי (יש לי רעיונות שאני דוחה כבר זמן רב), כי מבחינת יעדים סופיים, החיסכון החודשי לא משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2021 21:49
הפקדות מאוחרות תורמות פחות לחסכון הסופי, כי הן צוברות פחות ריבית מהפקדות מוקדמות.

כדי לענות צריך לדעת מה מטרת החסכון שלך ועד כמה הויתורים שאתה עושה עכשיו משמעותיים מבחינתך.

באופן כללי, נראה לי שרוב האנשים נותנים יותר משקל לנוחות ככל שעוברות השנים.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2021 22:05
היי,

אכן.

אין מטרה מוגדרת. המטרות הכלליות הן פרישה מוקדמת, בית בבעלותי, ביטחון פיננסי.

אולי אנסה לחדד יותר את דברי.

בהינתן והמטרות האלו לא יתקרבו בהרבה אם אפריש 60% מהנטו לחיסכון, או 10%, למה בעצם להפריש 60%.

האמת שייתכן ואני מאוד טועה בחישוב המתמטתי, כי אומנם אני רואה השפעה של שברירי אחוז בתיק מההפקדות כעת, אבל בעוד 20 שנה ההבדל יהיה 30% בחיסכון (זורק מספר). נראה לי שאני נופל להטעיה. אפשר לבדוק את זה בכל מחשבון צבירה.

באתי לשאול שאלה פילוסופית, שיש לה הסבר מתמטי פשוט.

מצד שני, יש עדיין לצד הפילוסופי פה תפקיד: אם אני מקדם את הגיל שבו אני בודק את החיסכון הכללי בכמה שנים ספורות תחת ההנחה של הפקדות שוטפות נמוכות, הוא ישתווה לסכום הכללי תחת הפקדות שוטפות גבוהות, אז עדיין יש מקום לשאלה, למה החיסכון האגרסיבי כעת..
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2021 23:25
כל שקל חיסכון הוא שקל גם אם יצר 10 בדרך וגם אם 2 גם אם הוא 5% מהצבירה וגם אם 0.01%

בלי קשר אני בעד גם להינות מהדרך ולא להתכלב כדי לנסות לפרוש כמה שיותר מהר

אם יש משהו שיעשה לך טוב עם תוציא עליו כסף זאת אופציה אם זה סתם לבזבז רק כי זה פרומיל מהצבירה עדיף לחסוך. אז זאת שאלה אישית שלך מה אתה רוצה לקנות וכמה זה עושה לך טוב
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2021 23:41
לדעתי זה הגיוני למתן את אחוז החיסכון עם הזמן, אבל זה תלוי באסטרטגיה הכללית שלך ובכל מיני דברים.

למשל אם השכר שלך ממשיך לגדול אז אולי זה פחות נכון שהפקדות נוכחיות מאבדות מחשיבותן ביחס לחיסכון.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 06:36
כמו שכתבת - ככל ששיעור החיסכון מסך ההון הוא נמוך וגם שיעור היקף החיסכון מהיקף רווחי ההון הוא נמוך אז התועלת השולית של ההפקדות היא נמוכה.

מצד שני יש לחיסכון תועלת משמעותית בצמצום הצריכה, המשפיעה על סך ההון לו תידרש בעת פרישה, בהנחת שהיקף הכנסה קבוע. אם יש לך אפשרות לרדת בהיקף המשרה (או שאחד מבני הזוג ישאר לעבוד לדוגמא) כך שתוכל לא להעלות הוצאה ולא ישאר לך חיסכון אז זה יכול להיות מעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 08:27
איזון בין דאגה לאני העתידי לטיפוח האני הנוכחי הוא דבר מאד חשוב, מניסיון!

בכל יום יכול ליפול לך עציץ על הראש כשתלך ברחוב, או תתפתח מחלה כרונית שתשים לצחוק את כל החלומות הרחוקים, אז לא לשכוח להנות מהמסע כראוי כל יום מחדש.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 09:03
אז אולי תעשה את זה באמת?

אם נראה לך שהמשך חיסכון לטובת בטחון פיננסי הושגה, אולי זה הזמן לשים כסף בצד (או במשכנתא) למטרת בית?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 13:18
היי, תודה על התגובות.

אני חושב שיש 4 דברים עיקריים שמשאירים אותי באחוז החיסכון הגבוה: אין לי משפחה משלי כרגע, עצלות מסויימת לבזבז (צריך לדעת מה אני באמת רוצה על מנת לבזבז), אין לי אופציה לפרישה מוקדמת + נכס בבעלותי בו זמנית בעתיד הנראה לעין (האמת לגבי הנכס, תלוי במיקום. כבר התחלתי לחפש פשרות), והנאה מעיסוק בהשקעות בשוק ההון.

ועדיין כמו שכתבתי וכתבו, ברגע שיש לי גרעין השקעה מוצק, התרומה מהשכר שלי לא מאוד משמעותית למטרות הכלכליות שלי, אז כנראה אני צריך ללמוד להוציא יותר על פנאי.

תוך כדי כתיבת שורות אלו נזכרתי בקטע בפודקאסט ששמעתי השבוע שבו נאמר שהאנשים המצליחים ביותר שואפים תמיד לשלמות, גם כאשר התועלת מזה שולית והפירות הנמוכים כבר נקטפו. הביאו שם כדוגמה נהגי מוניות שעובדים בשעות ספציפיות כשהרוווחיות הכי גבוהה, ובשאר הזמן נחים, לעומת פרפקציוניסטים כמו ג'ף בזוס ואלון מאסק שתמיד שואפים למקסם את היכולת. הפודקאסט דיבר על הצלחה בקריירה ולא לגבי חיסכון או פרישה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 13:34
אתה מתכנן להקים משפחה? כשתקנה את הנכס הוא לא ילווה בהוצאה חד פעמית גדולה ותשלומים לארוך שנים?

אלה יעלו את ההוצאות שלך לכשיגיע הזמן ואולי יורידו את אחוז החיסכון ;)

השאלה האמיתית כאן היא האם אתה עושה ויתורים כלשהם כדי להגיע לאחוז חיסכון גבוה?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2021 13:54
משפחה - אם ירצה השם איך שאומרים :) .

השאלה שאני צריך לברר עם עצמי באמת היא אם חסכתי מספיק למטרות שלי. איך שהדברים מתנהלים כרגע, אולי, אבל באופן לא גדול מעבר לבסיסי.

אין לי בעיה שיבואו דברים שיורידו את אחוז החיסכון כל עוד אני עובד, כל עוד הקרן משמעותית.

המאבק שלי עם עצמי הוא שאני לא מוכן להסתפק במטרות בסיסיות בלבד, ולא יהיה לי מספיק בגיל 50 למשל לפרישה ולדירה בבעלותי במרכז ביחד, ושלא לדבר על משפחה.

לדבר אחד יהיה, לשניים יהיה עם פשרה איפשהו, לשלושתם לא יהיה.

אני יכול לשחק בידיות הבאות: אחוז החיסכון מהשכר, מטרות החיסכון, גיל הפרישה.

אחוז החיסכון מהשכר זו הידית עם ההשהפעה הנמוכה ביותר שהולכת ופוחתת עם הזמן.

לא ממש. פשוט חיי באופן צנוע יחסית ליכולת, ואני לא ממקסם את החיים. סוג של הרגל שקשה לשנות.